Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim başvurumda rapor oranım düşürüldü. Ne yapmalıyım?

semranur

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar ben özgür çalıştıgım iş yerinden dilejçemi alarak mal müdürlüğüne vergi indirimi için müracaat ettim onlarda beni Sivas numune hastanesine sevk etti ben 07/02/2017 tarihinde Sivas numune hastanesinde %42 engelli raporu aldım ve raporum sürekli sonra vergi dairesine rapor sonuçları geldi onlarda ankara gönderdi ve ankaradan raporum %28 düşürüldü ne yapmam gerekiyor teşekkürler

Geçmiş olsun kardeşim,itiraz et Ankaradan gelen karara,gene olumsuz yanıt gelir ise dava açarsın ,tabi hastalıkta önemli ,özel değilse ne olarak geçiyor hastalığınız ?

Ne yapmam lazım

Kardeş bende hiper tansiyon. Şeker ve astım bronşit var nereye itiraz edeceğiz süreç nasıl olacak

Şeker tip 1 mi tip 2 mi
şeker, hipertansiyon ve astım bronşite verilen özür oranları ayrı ayrı yüz de kaç?
il sağlık müdürlüğüne ititraz edin. sizi hakem hastaneye sevk edeceklerdir.

selam

nisanda heyete giricem raoprumla da bireysel büyük mükellefler vergi dairesine gidicem evrakları vermeye

sorum şu: vergi dairesine çalıştığım işyerinden ............. kişi çalışanımızdır falan diye bir mektup, kağıt götürmem gereklimidir?

evet,işyerinizde çalıştığınıza dair belge götürmeniz gerekiyor.

ben özle bir bankada çalışıyorum. bankadan mı alıp götüreyim? hastaneye heyete v.s gerekmiyor ama dimi? büyük mükellefler vergi dairesine hitaben mektup olacak

aynen öyle olacak.
elinizde bireysel aldığınız raporla beraber aldığınız yazıyı vereceksiniz.

Ben vergi indirimi almak için maliye sevki ile hastaneye sevk aldım burada astım şeker ve hipertansiyon dan %42 sürekli rapor alarak vergi indirimi için müracaat ettim ankara da benim raporumu %28 düşürdü bende il saglık merkezine itiraz ettim orasıda beni başka bir hastaneye sevk etti ordada %28 oran verdiler buda ilk orandan farklı oldugu için beni son olarak üçüncü bir hastaneye hakem hastanesine sevk etti burdanda %42 oranda rapor aldım şimdi sorum şu olacak bu sonuç bozulurmu ankaradan dönermi teşekkürler

Merhaba
hakem hastanesinin verdiği rapor geçerlidir. Kanunen raporunuzun aynen onaylanması gerekir. Yinede düşürürlerse mahkemeye verebilirsiniz.

mrb özgür bey size cvp geldimi bende ankaraya yollamıştım hala bekliyorum nisan sonunda yollamıştım inş aynen onaylanır 52 olarak

Neden düşürüyorlar anlamıyorum bende bekliyorum bende işitme kaybı 22 astım 20 tansiyon 10 alopecia 10 verdiler 50 ile dosyam gitti bakalım kaç gelecek bilen varmı.

merhaba bende bekliyorum. bu ay sonunda cevap gelir diye düşünüyorum. telefonla arayıp sormak lazım eviss neticeyi geç giriyormuş

hastalıklarımızın oranları sakatlık oran cetveline uygunsa baltazard doğru hesaplanmışsa ankaranın oranları düşürmeyeceği kanaatindeyim.

Arkadaşlar ankaradan düşürülen rapora itiraz ettikten sonra heyete giriliyor hastaneden gelen sonucu tekrar maliye aracılığıylamı gönderiyoruz bilgisi olan arkadaşlar cevap verirse sevinirim

Geçen hafta rapor aldım.Tip1 diyabetime %20 oran yazmışlar.20 yıldır günde 4 kez insülün kullanıyorum ve şeker böbreğime ve gözüme zarar verdiği halde %20 yazan doktorun...
semranur

Ben şimdi ne yapmam gerekiyor lütfen yardımcı olurmusunuz ben vergi indirimi için müracaat ettim beni sonra sevk edildigim hastaneden %42 sürekli raporumu aldım ankara oranı %28 düşürdü bende il saglık müdürlüğüne itiraz ettim sonra il sağlık beni ikinci bir hastaneye sevk etti ordada ikl oranla aynı olmadıgı için üçüncü bir hastaneye sevk edildim orası hakem hastanesiymiş ordanda %42 aldım ve tekrar ankaraya gönderildi benim raporum tekrar %28 düşürüldü şimdi ne yapmam gerekli lütfen yardımcı olurmusunuz

Ben kisisel basvuru yapmistim baska bir hastanede girdim heyet. Bana heyet baskanin dediyi % 89 uzeri. Rapor. Alacaksin dedi istersen pisiyatriyi ekleme yelim dedi bende tamam dedim devlet hastanesine gittim. Dun. 10 gune sonuc belli. Olur dediler.

Vergi indirimi vermedikleri için itiraz ettim il saglıgı sonra kati karar dediler 3 hastaneye sevk ettiler ordanda sürekli 42 oran aldım ama ankara onuda düşürdü şimdi ne yapmam lazım

Casher

il sağlık müdürlüğüne git hakem heyet hastane de verilen karar yüzde 42 ile kesinkes karardır diye itiraz et gerekçeyi de sor niye düşürdüler
işin enteresan yanı doktorların verdiği kararlar farklı değil olayın netleşmiş hakem hastane de nokta koymuş ankaranın verdiği kararlar karar merci tamam ama hastalığını onlar mı muayene etmiş de oranı düşürmüşler

neyse gerekçe yazısını alıp dava açın

Kelebek hanım beni mal müdürlüğü Sivas numune hastanesine sevk etti burda yüzde 42 oran aldım sürekli olarak sonra Ankara benim oranımı %/28 düşürdü bende il saglık merkezine itiraz ettim orasıda beni başka bir hastaneye sevk etti ordada ikl oranla aynı olmadıgı için üçüncü bir hastaneye hakem hastanesine sevk etti burda yüzde 42 oran aldım sürekli olarak sonra Ankara benim oranımı aynı şekilde %28 düşürdü ne yapmam gerekiyor

Benim %48 oranımı merkez sağlık kurulu %24 e düşürüp Vergi indirimi mi reddetti ben de Merkez sağlık kurulunun kararına dilekçe yoluyla itiraz ettim itirazım kabul edilmedi ve bir avukat aracılığıyla dava açtım 10-2017 de,Şuan hala dava devam etmektedir sanırım karar aşamasında oranımın neden düşürüldü karşı tarafın avukatının açıklamasında yazıyor ağır osas dan %35, KOAH'tan (başlangıç)%20 toplam balthzard beraber %48'e denk geliyordu.

Karşı tarafın avukatı raporunda KOAH %20 onaylayıp, ağır osas ı(%35)hafif olarak çevirmişler yani %5 vermişler sebebi ise ;Uyku testi raporumda %86 olan ahi değerinin, Cbap cihazıyla %2,9 a Düşmesi ve merkez sağlık kurulu'nun %86'yı değilde %2.9'u baz alınması buna karşılık gelen de oran %5 şaka gibi insanlarla ressmen alay ediyorlar ama şu an karar aşamasında yakında sonuçta olacak inşallah, Vergi indirimi belgemi aldıktan sonra Haziran 2017'den itibaren olan hak kaybım için de ayrıca dava açacağım.

Size ret cevabı geldikten sonra bir ay içinde dava açmanız lazımdı fakat zamanı kaçırdıysanız tekrar vergi indirimi başvurusu yapın güncel olarak gelen ret yazısını bir ayı geçirmeden itiraz edin tekrar ret gelirse yine süresinde bir avukat aracılığıyla dava açın. saygılarımla

Üst Alt