Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Vergi indirim başvurumda rapor oranının düşürülmesi ne anlama geliyor?
%42 sol omuz kas hareket kısıtlıgıgından rapor almıştım. Raporum ile vergi indirimi yapmak için 2015'de bakanlıga gönderdim sürekli benden evrak istediler doktor kontrolü istediler vs vs sonuç dün geldi. Rapora %15 demişler. şimdi raporum komple mi düştü bilgisi olan varmı veya başına gelen oldumu ne yapmam gerekiyor yardım lütfen.. ??
selam kardeşim vergi indirimi ankara maliye merkez sağlık kurulu adı altında saçma sapan bir kurul tarafından %42 raporun kendilerinin yazdığı ön yazı şeklinde %15 olarak düşürmüşler bu hususta %42 lik raporunu istediğin şekilde kullanabilir vergi indirimi hariç her şeyden yararlanabilirsin
bu husuta yapman gereken şey tabi ki itiraz edin merkez hakem hastanesinden rapor çıkarttırıp rahatsızlığınız sürekli ise sürekli raporu almaya çalısın aksi durumda dava açmanız gerekecek
malesef ülkemizdeki engellilerin bir kısmı bu konuda fazla ses çıkarmıyor engellilerin emekliliklerini uzun yıllar çalıştırark gasp ediyolar
İstanbul vergi mahkemesi (Esas No: 2014/665 Karar No: 2014/1790) dosya numarasında emsal kararı bulabılırsınız
"Maalesef mevcut düzenlemeleri her kurum faklı uygulamaya kalkınca mağdur sayısı da katlanarak artıyor. Maliye Bakanlığı sorun çıkaran kurumlardan sadece biri. Müvekkilim Beyhan Tuğba Dönmez 1998 yılında Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden almış olduğu raporuyla vergi indiriminden yararlanmak için belge almak istemiş. Ancak vergi dairesi yeni rapor istemiş. Yürürlükteki yasaya göre isteyemez ama istemiş. Bu yanlış uygulamayı İstanbul Vergi Mahkemesi'ne taşıdık ve davayı (Esas No: 2014/665 Karar No: 2014/1790) kazandık. Artık bu emsal kararla Vergi muafiyet belgesi alacak kişinin raporunda süreklidir yazıyorsa yeni rapor almasına gerek kalmayacak."
Özetle yukarıda ki mahkemenin verdiği karar şu:
Hastahaneden alınan rapor sürekli ise vergi dairesinden vergi indirimi almaksızın emeklilik hakkı elde edilebilir
insanlar raporlarını çıkarmaya zorla gidiyor illallah ettiriyolar raporu çıkarana kadar mahkemelere nasıl verceklerki herkes avukat tutamaz herkes ugraşamazda yol bilmez iz bilmez ben bu gün hastaneden raporumun aslı gibidir diye onaylı fotokopi istedim 3 tane verebiliyoruz dedi memur gittim fotokopi çektirdim 3 adet birde dilekçe verdi doldurdum imzaladım haftaya bugün gel al dedi 10 dkk a geçmedi bi bey geldi aynı şekilde onaylı nüsha istiyorum diye adama vermedi memur epeyde tartıştılar adamla rapor yeni olunca veriyolarmış fakat eski raporda vermiyolarmış doğrumudur yada memurun bilgisizliğimidir bilemem ama bunuda bu gün öğrendim..