Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim başvurumu ne zaman yapayım?

mabel.

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar bu aralar sınava hazırlık için evdeyim. Yarın bir gün maliyeye vergi indirimi için başvurmak istiyorum. %40 oranında tekrarlayan depresyondan dolayı engelliyim. Devlet kayıtlarında 17 yaşından beri ilaç kullanıyorum. Şu an 31 yaşındayım.
Raporumda ağır ve tehlikeli işlerde çalışabilir yazıyor ve 2022 vergi indirimi kısmında evet yazıyor.
Bulunduğum ildeki vergi dairesine vergi indirimi için başvurmak istiyorum, sizce memur olduktan sonra mı başvursam şimdi mi?

Engelli Vergi indirim belgesi, devletin engelli raporu derecenize göre engellilerin ödeyeceği vergiden belirli oranlarda indirim yapmasıdır. Durumunuz aşağıda sıralanan maddelerden birisine uygunsa vergi indiriminden faydalanabilirsiniz, durumunuz bunlara uymuyorsa memur olduktan sonra başvurmanız daha iyi olacaktır.

Gelir Vergisi Kanununa göre engellilik indirimi uygulamasından;

Maaş alarak çalışan engelliler
Engelli bakmaya hükümlü olan maaşlı, ücretli çalışan
Engelli esnaf, Meslek erbabı Bağ kurlular
Bakmakla yükümlü olduğu engelli bulunan bağ kurlular
Kazançları basit usulde vergilendirilen engelliler yararlanır

Life

Şu an çalışmıyorum o zaman başvurmayayım, teşekkür ederim yorumunuz için.

Ben 2003 girişliyim şu ana kadar 1.500 falan prim günüm var. Oranım 40. Memur olursam vergi indirimi alırsam kaç günü doldurmalı ve kaç yaşı beklemeliyim ve dediğinize göre erken emekli olsam bile emekli maaşım düşmüyor öyle mi?

Bence vergi indirimi için hiç baş vurmayın. Zira %40 ın altına düşürüyorlar. Sistem maalesef engelliyi cezalandırıyor. Çok garip uygulamalar var. Doğuştan kalça çıkığı olup %45 engelli olan ve sürekli engel raporu alan kişi vergi indirimi için başvuruyor ve %27 engelli raporu veriyorlar! Bu kişi i%40 ın altına düştüğü için işi de tehlikeye giriyor. Gören de adamın bacağı düzelmiş, mucize olmuş sanacak! Ama işte sistem mucizesi rapora vuruyor, kalçaya değil!!!

mabel.

ilk işe girişiniz 05/08/2003 tarihinden önce ise 19 yıl 4240 gün eğer 05/08/2003 tarihinden sonra ise 20 yıl 4400 güne tabiisiniz.
prim ve yıl şartını doldurduğunuzda şayet emekli olursanız, normal emekli maaşı alırsınız hatta biraz daha yüksek. erken emeklilikten dolayı alacağınız maaşta bir düşme olmaz. emekli olduktan sonrada isterseniz SGDP ödeyerek çalışabilirsiniz.

@ozgurmeric74
2003 11 ay girişliyim. Erken emekli olmak istediğim takdirde mi 20 yıl 4400 güne tabiyim? Hıı 4400 prim gününü doldurduktan sonra 20 yıl şartını nasıl karşılayacağım?

@kader25
Merhaba, bu maliyenin oran düşürmesi sürekli raporu olanlarda sanki kalktı diye duymuştum ama emin değilim siz ne zaman başvurdunuz?

@mabel.

Erken emeklilik için hem 20 yıl hem 4400 gün tamamlamanız gerek. 2023 yılı 11. Ayda 4400 günü tamamlarsanız vergi indirimi de alarak (şart) erken emekli olursunuz.

Kaderin bahsettiği.maliye vergi indirimi gerek diyor.hastanede oranları değişti diye düşüyor

ozgurmeric74 verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim. Ancak bir kaç sorum daha olacak. Aşağıda raporumun görüntüsünü ekledim. Vergi dairesine vergi indirimi için başvurursam oranın 40ın altına düşme ihtimali var mı?
Ben 31 yaşındayım 17 yaşından beri devlet hastanelerinde depresyon ilacı kullandığıma dair kayıtlar var hâlâ ilaç kullanıyorum.
kOZ2Or.jpg
[/url][/IMG]
NZYyZY.jpg
[/url][/IMG]

mabel.

valla düşürürler mi bilemem. ama sakatlık oran cetveline göre tam oranı buysa düşürmezler. düşürdükleri raporlar genelde hastalığa göre yanlış tablo üzerinden verilen oranlı raporlar.ama süreli onaylayacaklarını düşünüyorum.

sürekliyken memur oldum sonra süreliye çevirdiler ve bir daha raporu yenilemediler diyelim, kazanılmış memurluk hakkım geri alınmaz herhalde değil mi?

Üst Alt