Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim başvurumu reddeden Maliye'ye rapor oranı için itiraz..?

ozgur_balli

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Hepinize tekrardan merhaba.
Ben vergi indirimi için başvuruda bulundum ve sonunda raporun sonucu geldi. Fakat çok düşük kendi hastalığıma baktığımda en azından 35 ila 40 arası bir raporçıkması gerekiyordu fakat 19 geldi ve buna itaraz etmek istiyorum. farklı bir hastaneye en azından sevk isteyeceğim fakat bunu nasıl ve nekadarlık bir sürede yapmam gerekiyor. Birde raporumun sonunda KONTROLÜ GEREKİR yazılmış. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Red kararını gönderen yere aşağıdaki dilekçeyi kendine göre düzenleyerek itiraz et (Danıştay kararının da çıktısını al ve dilekçeye ekle):
....'na

tarih​

... tarihinde sakatlıktan dolayı vergi indiriminden yararlanmak için kurumunuza yapmış olduğum başvuru, yetkili hastanenin vermiş olduğu %40 oranındaki işgücü kaybı oranını gösterir rapora rağmen reddedilmiştir.

Yetkili hastanenin %40 olarak belirlediği işgücü kaybı oranımın Kurumca %36'ya düşürülmesinin, halen yürürlükte olan 16 Temmuz 2006 tarihli Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik'le bağdaşmadığı, iş bu sebeple vergi indirim başvurumun Merkez Sağlık Kurulu'nca yeniden değerlendirilmesini ve %40 işgücü kaybı oranımın onanmasını; %36 işgücü kaybı oranı olduğunda ısrar edilmesi halinde ise Hakem Hastanesine sevkimin yapılmasını; aksi halde "Sakatlık Oranının Tesbitinde Uygulanacak Usul"üne ilişkin olarak Danıştay'ın (EK 1) vermiş olduğu, "Adı geçen Yönetmeliğin yayımı tarihinden itibaren alınacak olan sağlık kurulu raporlarında, bu Yönetmelik hükümlerinin esas alınacağı açıktır. Anılan Yönetmelik ise özür oranının yüzde olarak belirleme yetkisini Ek listede yer alan hastane sağlık kurullarına tanımış olup, sağlık kurulu raporlarında belirtilen teşhise göre özür oranının yüzde olarak belirleme konusunda Merkez Sağlık Kuruluna bir yetki vermemiştir." kararı çerçevesinde hukuki sürece başvurmak durumunda kalacağımı arz ederim

EK 1: Danıştay Kararı (4. DAİRE - E. 2000/3457 - K. 2000/4508 - T. 06.11.2000)

adın soyadın
imzan
tc kimlik numaran
adresin
telefonun

http://www.engelliler.biz/forum/huk...k-usul-hakkinda-yasal-duzenlemeler-hukuk.html

Ağbi yalnız ben önceden rapor almadım kendim baktığımda hani tahmini bir şekil olarak 35 ila 40 arası bekliyordum dedim. Birde danıştay kararı dediğin bu işyerime gelenmi?

İlgili Cetvele göre %40 ve üzeri işgücü kaybı oranı alamayacak bir durum varsa, itiraz etmen anlamsız olur. Ben, rapor oranın %40 üstünde verildi ama Maliye düşürdü sandığım için yukarıdaki dilekçeyi yaz ver dedim. Oradaki Danıştay kararı da, maliyeye, "hastanenin verdiği orana uy" diyor...

ben şimdi itiraz etmeyeyimi? ama bana göre daha yüksek çıkması lazım gerçi onlar daha iyi bilir ama. bi şansımı deneyip başka bi hastane isteyebilme hakkımda varmı? birde raporun altında yazan kontrolu gereklı yazısı ne anlama gelir?

Bence bir devlet hastanesine vergi indirim raporu için kendin başvur. Bakalım sonuç ne olacak. Orada %40 ve üzeri rapor verilirse, o zaman o raporla Maliye'ye başvurursun; reddedilirse de itiraz edersin...

Tamam ağbi yardımların için teşekkürler. Birde son birşey sorayım hastaneden geleN raporun altında AÇIKLAMA BÖLÜMÜNDE ''KONTROLU GEREKİR'' YAZIYOR NE ANLAMA GELİYOR?

Hastalığının yol açtığı işgücü kaybı oranı zaman içinde artabilir de azalabilir de, diye düşünmüş kurul ve x sürede kontrol için hastaneye gitmeni öngörmüş.
Eğer kontrol muayenesi yazılı raporla bir başvuru yapar ve bir hak elde edersen, kontrol muayenesi zamanı geldiğinde hastaneye başvurup kontrolden geçmek zorundasın.

Bülent bey,

Vergi indirimi için belirlenmiş hastaneden %40 rapor alıp (rapor tarihi 04.03.2010) ankaraya rapor gittiğinde mesela %39 veya daha altı geldiğinde yukarıdaki danıştay kararıyla mahkemeye verip davayı kazanabilir miyim?

merhaba bülent bey,yukarıda itiraz ile ilgili dilekceyi okudum ve benim konumumda da bu durum sözkonusu %55 raporumu tekrar itiraz etsem olurmu 2008 yılında itiraz etmiştim yoksa sizce tekrar rapor alıp göndersem ki gene %19 olarak geri döner o zamanmı itiraz edeyim.
bu arada yardımlarınız için teşekkürler umarım yanlış yerden mesaj yazmıyorumdur.

Üst Alt