Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim başvurusu yaptım. Bu arada iş çıkışı ve emeklilik başvurusu..?

shasgul

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba ,

geçen hafta vergi indirimi için hastanede heyete girdim,% 51 engel oranı verildi,
diyabet+tansiyon+troit ve polinöropati hastasıyım,

sizce sonuçlanması ne kadar sürer,
1 Ocak itibari ile iş yerinden çıkışım yapılacak,oranım değişmesse 18 yıllık sigortalıyım bireysel olarak emeklilğe başvurabilir miyim ?

bu arada sonuçlarım gelene kadar işsizlik maaşı alsam sorun olur mu ?

desteğinizi rica ederim

Benim de benzer bir sorum var, yeni konu açmanın gereği olmadığını düşünüp buraya yazıyorum.

Vergi indirimini aldım ve bugün bilgi almak için SGK ya gittim. Memur bana önce çalıştığım yerden çıkış almamı söyledi. Ben de çalıştığım işyerini arayıp çıkışımı verip sigortaya bildirmelerini söyledim ancak şirketin mali müşaviri bunun yanlış olduğunu, emeklilik sebebiyle çıkış verilebilmesi için SGK dan emekliliğe hak kazandığıma dair bir yazı almam gerektiğini söylemiş. Acaba bunun doğru yolu nedir, kendi isteğiyle işten ayrılmış mı göstermeliler yoksa dedikleri gibi SGK'dan emekliliğe hak kazandığıma dair yazı alıp şirkete mi vermeliyim? Ayrıca diğer bir sorun çalışıyor göründüğüm şehir ve yaşadığım yer farklı, buradaki SGK işyerinin bulunduğu ildeki SGK ya başvurumu posta ile yapmamı söyledi, böyle mi yapmalıyım?

Üst Alt