Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim başvurusunda düşürülen orana itiraz süreci..?

byby1986

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar,

SN Oturanboğa, benim Ekim 2018 başvuruma,Nisan 2019 ekstra evrak istendi, ki gönderildi ve dün itibariyle EVISS dedereceniz yetersiz bilgisi geldi, basitçe 40% sürekli olan raporum mevcuttu. İtiraz süresi kaç gün, Saraçoğluna elden itiraz vereceğim.Biliyor musunuz?

Size sormak istediğim yukarıdaki süreç hala geçerli midir? Ben engel raporuna başvururken farklı kanalları ekletmedim,çünkü asıl rapor alma amacım farklıydı, vergi indirimine ekstra başvurdum. Bir daha 40% altına düşmemek için bu kanalları da ekletmeye çalışacağım.

Tahminimce itiraz durumunda direk kabul etmektense, beni hakem hastaneye yönlendirecekler. Açıkçası küçüklükten beri kiloluyum(morbid obez) BMI 52, şeklinde 2013 tüp mide operasyonu geçirdiğim halde . Sanırım bundanda oran eklenmesi gerekiyor. - Bunu kurul raporu alırken iç hastalıkları doktoru basitçe ölçebilecektir. + eskiden devamlılık gösterebilmek adına askerlik muafiyet kağıt nüshamı vereceğim (2010 senesi)

Küçüklük bademcik alınmasını KBB kontrol de görebilmekte midir? Çocukluk ameliyat olmuşum ama herhangi bir evrağım yok, bu da vücutta bir eksikliktir sanırım.

Ortopedi,ömür boyuz fazla kg sebepli dizlerde yorgunluk oluşmuş durumda, bu da eklemler arası sıvıların azalmasına ve ömrünün bitmesine sebep olmuş durumdadır.Bununla ilgili de kurul öncesi ortopedi den teşhis yaptıracağım.

Mide ameliyatı sebepli, sindirim problemi(basitçe süt/nohut vb) yaşamaktayım,ekşimeler-yanmalar olmakta, bu da ameliyat olma sebepli bir durum olduğundan, ömür boyu devam edecektir. Bu da ortopedi mantığı öncesi teşhis yaptırma niyetim var , sizce hangi doktor bakacaktır?

Saygılarımla

Vergi dairesine itirazınız sonucu sizi hastaneye sevk etmezler, öyle bir uygulama yoktur, sadece raporunuzu yeniden değerlendirebilirler.
Raporunuza başka rahatsızlıklar ekletmek için il sağlık müdürlüğüne başvurarak rapora itiraz etmeniz gerekmektedir.
Ya da rapordan sonra yeni rahatsızlıklar oluştuğunu belirterek yeni rapor talebinde bulunabilirsiniz.

Ufukalp

Merhaba Ufukalp bey,

Öncelikle bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.

Vergi müdürlüğüyle telefonda görüştüm,bana itiraz dilekçesini direk maliye bakanlığı sağlık birimine ya da bize elden teslim edebilirsiniz olarak açıkladı ve yeni raporu da buna ekleyebileceğimi belirtti, ki onlarda Ankara Maliye gönderiyor. Açıkçası niyetim bir aylık itiraz süresi içerisinde itiraz dilekçesiyle beraber, yeni raporu da(daha önce değerlemeye sokmadığım kalemlerle beraber) göndermek , sizde bu şekilde itirazı dikkate almazlar mı?

Yeni raporu, eski hastane üzerinden alacağım, çünkü bilgilerime sahipler. Sadece değerlendirmeye almayan kalemler için gerekli teşhis ve evrakları sunacağım.

"Raporunuza başka rahatsızlıklar ekletmek için il sağlık müdürlüğüne başvurarak rapora itiraz etmeniz gerekmektedir.
Ya da rapordan sonra yeni rahatsızlıklar oluştuğunu belirterek yeni rapor talebinde bulunabilirsiniz." Burada il sağlık müdürlüğü itiraz yerine aynı hastane sağlık kurulu randevu almak aynı sonuca götürmez mi? Çünkü itiraz, DR u işini eksik yaptı algısı oluşturur gibi geliyor, ki bu kişisel yorumum bilmiyorum. Ben DR lara diğer rahatsızlıkları hiç konuşmayıp sadece nöroloji istemiştim. Bu sefer iç hastalıkları (BMI) ve ortopedi vs de katacağım

Tekrar teşekkür ederim.

byby1986
İtirazı şunun için söyledim:
Rapora konu olan rahatsızlıklarınız dışında yeni rahatsızlıklar oluştu ise yeni rapor talebinde bulunabilirsiniz, ancak aynı rahatsızlıklar ile sürekli bir raporunuz var ise sistemde göründüğünden yeni rapor talebi kabul edilmiyor, ancak rapora itiraz edebiliyorsunuz.
Yeni rapor alıp vergi dairesine tekrar verecekseniz vergi dairesine itiraza gerek yok ki zaten, yeni başvuru olarak verebilirsiniz.

Üst Alt