Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim başvurusunda Matbu Dilekçe ne demektir?

m3rt1905

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar

Vergi indiriminden yararlanmak için çalıştığım kurum olan CarrefourSa Sabancı Ticaret Merkezi A.Ş 'ye başvurdum. Bana yapılacaklar listesi gibi birşey verdi.
1. Tarsus defterdarlığından alınan matbu dilekçe. (Ne demek olduğundan hiç bir fikrim yok yardımlarınızı bekliyorum.)
2. İşyerinden Çalıştığına dair dilekçe.( Bu tamam verildi. )
3. Sağlık raporu (defterdarlığın tayin ettiği hastaneye gidilecek)?.( % 40 raporu alış tarihim (11.12.2009 İstanbul Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi) Şimdi Ben yeni bir rapor daha almak zorunda mıyım ?

Değerli Görüş ve fikirleriniz için şimdiden teşşekür ediyorum.:(

vergi dairesinden basılı hazır dilekçe.

1- Matbu demek ilgili kurumun örneğini hazırladığı dilekçe.Bunu alıyor boşlukları dolduruyorsun.

3- Raporun yeni tarihli olduğu için defterdarlığın kabul etme olasılığı yüksek.Ancak %40 olarak çıkma olasılığı düşük.İnş. %40'ın altında almazsın.

Listeye Tarsus defterdarlığı yazmıslar İstanbul'da oturuyorum ?Onu nasıl yapacağım Tarsus defterlıgından alınınan matbu dılekce verilecek felan yazıo :S

Yaşım 19 ve tip I diabet hastasıyım insülin kullanıyorum acaba bunlara rağmen düşük verme ihtimalleri varmıdır :( Kararı Geleceği düşünerek verecekleri için ...

Bence matbu dilekçeye gerek yok.Siz bunu şu örnekten yararlanarak yazabilir ve ilgili kuruma ekteki evraklarıyla beraber verebilirsiniz. Dilekçe örneği için Tıklayın

İlk 2 sıradaki evraklar var başka gerekmiyor heralde ?

YOLGÖSTERDIGIN ICIN SAGOL arkadasım...

Var hepsi sagolasın inş % 40 indirimi alırım 1 kere alırsam emekli olmaya hak kazanıorum dimi ? Ilerde felan rapor yenilememi isterler mi 2 yıllık raporum çünkü ?

Rica ederim.
İşe başlangıç tarihin 01.10.2008 den önce ise vergi indirimi emeklilikte işe yarar.Ama bu tarihten sonra ise erken emeklilik tarihin geldiğinde SGK'nın sevkettiği bir hastaneden tekrar rapor almak zorunda kalacaksın.

makri,
m3rt1905 rahatsızlığı için süreli rapor verilmiş.Bu açıdan bakıldığında tekrar rapor alması gerekmektedir.Dolayısıyle vergi indirimi alsada-almasada emeklilik tarihi geldiğinde tekrar rapor istemeleri doğaldır.

eyw. Bilgilendirme için sağolasın Birşey daha sorucam size Ben işyerinde engelli statüsünde çalısıyorum ve vergi indirimi aldım diyelim raporum bitti 2 senesi doldu ve tekrar rapor vermedıklerını varsayarsak beni statüden ve vergi indiriminden çıkarırlar mı?
1 kere vergi indiriminden yararlandıgım için erken emekli olabilme hakkım var diye biliyorum o hakkımda ortadan kalkar mı ?

Evet vergi ind. Hakkından çıkarılırsın ama raporunuzu 2 yıl sonunda tekrar günçellerseniz hakkınız devam eder
sen vergi ind.alsan bile emeklilik süren doldugunda tekrar hastaneye sevk edilirsin %40 ve üzeri rapor alırsan emekli olursun çünkü 01/10/2008 tarihinde çıkan kanundan sonra çalışmaya başlamışsınız..
Sizin emeklilik şartlarınız ise 18 yıl 4100gün olacak

Çok sağolasın kardesm 4100günü doldurunca %40 rapor almamı gerekiyor tekrar.
4100 günü doldurdum %40 rapor alamadım diyelım ozaman emeklılık sartları nasıl olacak?

günü geldiginde %40 ve üzeri rapor alamaz isen O zaman emekli olamyacaksın çalışmaya devam edeceksin normal emekli olmaya bakacaksın..
Sen neden Tarsus ta müracatta bulunuyorsun çalışma yeriniz istanbul ise istanbulda başvuracaksınız....

İş yerınden verdikleri kağıtta öyle yazıyor:S Bende onu anlamadım :S

Üst Alt