Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim belgem emekli olmam için yeterlilik sağlıyor mu?

emirkaboglu

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
https://hizliresim.com/QSoRQf
Resiml inkı yukarda
Bu şekılde cevap geldi arkadaşlar aklımdakı soruları cevaplamanızı rıca ediyorum.Raporum zatne %41 di aynı sekılde geldi.

1: İş yerime vermek ıstedım ancak 4 ay once biz zaten bıldırdık dedi engellı olarak çalışıyorum ama bu konu farklı bir şey mi ek olarak bir şey yapması gerekiyor mu?
2: Erken emeklılık için bu durum yeterli mi? Ne yapmam gerekiyor?
3: İş değiştirsem durum ne oluyor bu geçerli olur mu?

Yaşım 28 şimdiden emeklılık falan düşünmüyorum ama yıne de bilmekte zarar yok. Son olarak farklı bir avantajı var mıdır? Bilgi vermenizi rica ediyorum

1) İş yerin bunu alacak ve sen 60 lira civarı vergi indirimi alacaksın maaşın 60 TL artacak
2)Rapor oranına göre internetten bak engelli emeklilik şartları yaz karşına çıkan tablodan bak ne şartlarda emekli olursun
3)İş değiştirdiğinde bağlı olduğun vergi dairesine gidip vergi indirimini yeni fabrikan adına yazmaları olacak ücret değişmez 60 TL civarı indirimin var

Merhaba hayırlı olsun ne zaman göndermiştiniz raporunuzu ankaraya

Bende eylülde gönderdim hala ses yokta merak ettim gönderdiginiz tarihi neyse tekrar hayırlı olsun

emirkaboglu
Sigorta başlangıç tarihiniz 1 Ekim 2008 tarihinden önce ise vergi indiriminiz erken emeklilik için yeterlidir.
Yok bu tarihten sonra ise bunun erken emekliliğiniz için hiç bir faydası olmaz.

Ufukalp

92 doğumluyum hocam 2010 da sigorta girişim yapıldı neden o kanun kalktı mı yanı erken emeklılık olmuyor mu

emirkaboglu
Hayır kalkmadı, erken emeklilik yine var. Sadece vergi indirimi şartına bağlı değil artık.
Şartlarınız oluştuğunda kuruma başvurur ve hastaneye sevk edilirsiniz.
Alacağınız rapora göre işlem yapılır.

Ufukalp
Abi merhaba müsadenle bişey sormak istiyorum,Allah izin verirse haziran 15 gibi emeklilik için gunüm dolmuş olacak.benim kafama takılan konu mesala nisan ayınının primi mayıs ayında yatıyor.benimki haziran 15 de doluyor bu haziran primi temmuzdamı yatmış olacak o zaman.yada farklı bişeymi var abi,çıkış verdiği gün primimi yatıramazmı acaba.kusura bakma ufuk abi biraz karışık oldu.umarım en azından kurban bayramı ikramiyesi alabilirim.rabbim işini rast getirsin.

34şaşkın66
Sigortalı hesap fişi diye bir şey var. Ya o fişten tanzim edilir, ya da artık kullanılmıyorsa, son bildirimden sonraki primler çıkış bildirgesine işlenir merak etme.
Bu arada özel sektör ise ayın 15 inde başvurma ay sonuna kadar çalış 29-30 unda başvur. Her iki tarihte de başvursan emekli maaşın 1 Temmuz itibariyle bağlanacak çünkü. 15 inde başvursan arada 15 gün gelirsiz boşluğun olacak.

@Ufukalp
Abim özür dilerim tam anlıyamadım kendimle ilgili çok problemler yaşıyorum,yani dediğiniz gibi yapsam haziran ayının 28 29 gibi çıkışım yapılsa prim yatırılırmı.3600 gün haziran 15 gibi doluyor.
Teşekkür ederim.

@Ufukalp
Abi vergi indirimi ile emeklilik başvurusunda fotokopisini versek olurmu veya aslı gibidir yaptırmıştım onları versem sgk Kabul edermi acaba,belki sonradan aslı lazım olabilir diye düşündüm.bide abi ben yozgatta bi ilçede çalışıyorum başvurumu ilçede yapmak zorundamıyım il müdürlüğünde yapamazmıyım başvurumu.
Saygılar

34şaşkın66
Öncelikle anlayamadığın husus ne ay sonu başvur boşluk olmasın demem mi ?
Önce bunu açıklayayım:
Özel sektör emekli aylıkları başvuruyu izleyen ayın birinci günü itibariyle bağlanır.
Yani sen Haziran 15 de başvursan, Haziran 30 da başvursan emekli maaşın aynı tarihte yani 1 Temmuzda bağlanacak.
Haziran 15 de başvurursan Temmuz 1 e yani emekli maaşı bağlanana kadar herhangi bir gelirin olmayacak. İşten 15 de çıktığın için işyerinden maaşın olmayacak, emekli maaşın da henüz bağlanmamış olacak. Ama 30 unda başvurursan arada hiç boşluk olmayacak.
Başvuruyu ne zaman yaparsan yap, son bildirimden sonraki primler çıkış bildirgesinde belirtilir merak etme.
Umarım bu sefer anlatabilmişimdir.

Evet fotokopi de olur, çünkü zaten onunla işlem yapmıyor, vergi dairesi ile yazışıp soruyor, teyit ettiriyorlar.
Bazı memurlar anlamsız bir şekilde zorluk çıkarabiliyorlar, yine de her ihtimale karşı yanına al.

Emeklilik başvuru ve aylık bağlama işlemini her SGK müdürlüğü yapmıyor, başvuru kabul eden en yakın müdürlüğü ilçeden sor, nereye derlerse oraya başvur.

Ufukalp
Abi ay sonu başvurusunu anladim. benim asîl kafama takilan işveren çıkışımı önce verip bi sonraki ay mı primimi yatırıyor.yoksa çıkışım verilirken primde yatırılmasımı gerekli.bilmediğim bi konu muhtemelen saçmaladım ama bilmiyorum ufuk abi.çıkışını ay sonu yap demeseydin onuda bilmiyordum böyle böyle öğrenecez artık kusura bakma abim Îşin rast gelsin.

34şaşkın66
Güzel kardeşim, sen ay sonu başvurunu yap, çıkış bildirgesinde bir önceki prim bildiriminden sonra çalıştığın günler belirtilir, o günler senin primlerine eklenir.
O işverenin borcu, ne zaman öder o senin sorunun değil.

Üst Alt