Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim belgem işyerine geldiğinde aslını almalı mıyım?

hedefhan

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Hayırlı geceler herkese.arkadaslar bir sorum olacak benim vergi indirim belgesi iş yerine geldiğinde o belgenin aslını almam gerekiyormu.eger gerekiyorsa bu belge emeklilik içinmi bende kalacak..bu belgenin önemi bumu. Şimdiden teşekkürler.

Emekli olmama 5 sene var henüz belgeyi saklayacakmıyım

Sana aslını vermezler arkadaşım belgenin insan kaynaklarında dosyanda kalır aslı fakat sen bir fotokopsini al sakla kendinde o belge işyerinin sana engel oranında vergi indirimini yansıtması için gönderilir işyeri değişikliği yapacak olursan yeni girdiğin işyeri içinde aynı işlemleri yapman gerekir emekli olacağın zaman başvuru yaptığın sgk müdürlüğü senin vergi indirimi aldığın vergi dairesinden vergi indirimi sorgulaması yapıyor.

Bu konu yanlış biliniyor. Mevzuata göre vergi indirim belgesi ve rapor işyerine geldiğinde personel dosyasına fotokopileri konur asıl olanları personele verilir. Mevzuat böyle ve benim zamanında çalıştığım firmada bu prosedürü uygulardı.

Mevzuatı bilmiyorum ama evrak kime hitaben yazıldıysa, aslı orada kalır, Maliye bu yazıyı işyerine hitaben yazıyor.

Yazı iş yerine hitaben yazılır ve aslı işyerinde kalır sizde aslı olmuş fotokopisi olmuş hiç bir önemi yoktur önemli olan %40 ve üzerinde bir oranla vergi indirimi almış olmanızdır aksi taktirde yaşlılık aylığı statüsünden emekli olamazasınız,zaten emeklilik işlemlerine başladığınız zaman sgk müdürlüğü vergi dairesinden vergi indiminiz varmı yokmu sorgulamaktadır önemli olan vergi indirimi hakkına sahip olmanızdır özetle iyi günler. serkan1976

Arkadaşlar ilginiz için teşekkür ederim. Köşe yazarı vergi indiriminin bir belgesini muhakkak işyerinden alınmasını ve şehir dışında başka bir işte çalışılması durumunda bu belgeyi oranın vergi dairesine verilmesi gerekiyormuş.aynı zamanda emeklilik içinde bu belgeyi saklayıp emeklilik günü geldiğinde ibraz etmek gerekiyormuş. Yoksa normal şartlarda emekli olunuyormys. Bu konuda kafam karıştı..

hedefhan

Arkadaşım kafa karışacak bir durum yok siz belgenin bir örneğini insan kaynaklarında temin edin sizde bulunsun fakat işyeri değiştirmediğiniz sürece şehir dışınada çıksanız oranın vergi dairesine vermek bir zorunluluğunuz yok ancak işyeri değiştirirseniz vergi dairesine istenen evraklarla başvurursunuz engeliniz oranında vergi indiriminin maaşınıza yansıtılması için yapılır oda vergi indirimi bir defa alındımı emekli olana kadar geçerliliğini korur eğer işyeri değiştirme gibi bir durum olursa eski işyerinden almış olduğunuz vergi indirim belgesi fotokopisini götürmeniz durumunda işlemlerde kolaylık sağlamak için faydası olur o evrakta tarih ve sayı olması sebebiyle sizin dosyanızı daha kolay bulurlar bunun dışında bir önemi yok içiniz ferah olsun ben 2 kere iş değiştirmiş ve 2. işyerinden emekli olmuş biri olarak size bu bilgileri tecrübemle sabit olması sebebiyle veriyorum.

VATANSEVER35 Vermiş olduğunuz bilgilerden dolayı çok teşekkür ederim,sagolun

vergi indirimi alıp emekli olmak için nerden başlamak lazım işlemlere

boodi

Merhabalar öncelikle çalışıyor olmanız gerekli daha evvelden vergi indirimi almamış iseniz işe başlayınca işyerinden temin edeceğiniz evraklarla vergi dairesine başvuru yapacaksınız , gerekli evraklarda şunlardır:

1:Siğortalı işe giriş bildirgesi
2:İşyerini tam adresi
3:Çalışma belgesi
4:İmza sirküleri
5:Nüfus cüzdanı fotokopisi
6:Vergi dairesi ve vergi numarası
7:Varsa eski işyerinden aldığınız vergi indirim belgesi(işyeri değişikliği yapılırsa götürülmesi iyi olur tarih sayıdan dosyayı rahat bulurlar.)

Üst Alt