Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim belgem kayıp. Ne yapabilirim?

x54

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar; 2 yıldır kamuda çalışıyorum işe başlarken vergi indiriminden faydalanmak için vergi dairesine başvurarak 2. derece vergi indirimi onayı aldım belge çalıştığım kurum mutemetliğine gönderildi. Şimdi başka bir kuruma geçtim yeni başladığım kurum mutemetliği bu belgeyi talep ediyor bende eski kurumumdan belgeyi talep ettim ancak kurum bir türlü vergi indirim yazısını arşivden bulamıyor. İleride bana da lazım olabilir diye vergi indirim belgesinin bir kopyasını istiyorum. Şimdi bu vergi indirim belgesinin kopyasını nereden alabilirim? Gelir idaresi başkanlığı yada ildeki defterdarlığamı başvurmalıyım ayrıca bilgi edinme kanunu kapsamında talep etsem alabilirmiyim? yardımcı olup fikir verebilecek varmı. Teşekkürler.

İşyeri değiştirdiğinizde tek yapman gereken defterdarlığa gitmek ve sakatlık indiriminden yararlandığına dair yazı alıp yeni işyerine vermek. Bu kadar.
Emeklilik zamanınız geldiğinde de, sigorta müdürlüğüne başvurduğunuzda defterdarlıktan sakatlık indirim hakkınız olduğunu beyan etmeniz erken emeklilik için yeterli olacak.

Yine isterseniz bir dilekçeyle ile aslı gibidir kaşeli alabilirsiniz.

Gelirler İdaresi Başkanlığı'nın resmi web sitesinden alıntıdır:

SORU 9: İşyerini değiştiren ücretliler ne yapacaklardır?

Herhangi bir şekilde iş yeri değiştiren ücretlilerin daha önce işlem tesis ettirdikleri Müdürlüklere yeni iş yerlerinin adreslerini bildirerek buradan yeni iş yerlerine hitaben yazı almaları yeterli olacaktır. Bu kişilerin yeniden rapor almalarına gerek yoktur. Bulundukları il sınırları dışına gidenler de aynı şekilde hareket edebileceklerdir.​

Cevabınız için teşekkürler. Vergi dairesi ile görüştüm siz isteyemezsiniz kurumunuz talep edecek diyor. Kuruma söylüyorum bizimle ne alakası var diyor. Yarın birde defterdarlığın yolunu tutalım bakalım.

aynı sıkıntı benim başımdan geçtiğinden oldukça tecrubem oldu bu konuda defterdarlık iş verene iş veren deftarlığa atar topu çünkü yeterince bilgi sahibi değiller bu konuda... benden yeniden rapor almamı söyledi defterdarlık...
yapmanız gereken daha önce vergi indirimden faydalanıyordunuz ise... iş veren ilk vergi indirimi aldığınız vergi dairesine (defterdarlığa) resmi bir yazı yazmalı içerik olarak şu ad soyadlı 123... tc nolu zat şu tarıhten itibaren bizde çalışmaktadır.. vergi indiriminden faydalanması için iş yerine cvp vereceklerdir...
arşivden raporu bulamamaları gibi, bir ihtımal yoktur fakat memurlarımız sağolsun göz ardı edıyorlar...
bende kişisl olarak baş vurduğumda yok demişlerdi.. fakat eskı çalıiştığım iş yerınden evrakları ıstemiştim vergi indirimini uyguladıklarına daır.. hatta su an raporun aslı elimde... yazısmaşların fotokopılerini yolladığımda memur aa evet atlamışız kusura bakmayın dedı...
8 ay uğraştım yenıden rapor almadan en sonunda yazı geldi...

sonuç olarak iş vereninizin vergi dairesıne resmi yazı ile talep etmesi gerekıyor...

Benimde Vergi indirim raporumu muhabesebeci kaybetmiş.Elime geçmedi evisste %56 vergi indirim yazıyor..Emeklilik için rapor ve yazısını aslı gibi istiyor SGK ne yapmam lazım.

@ikarabay
Sana da yollanıyor interaktif vergi dairesine girip gelen evraklardan çıktı alabilirsin

Tam açıklarmısınız.Aslı gibidir yerini tutarmı

interaktif vrgi dairesine kayıt oldum o kadar baktım göremedim.sadece vergi indirim başvurusu var

Üst Alt