Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim belgem olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?

Konular
62
Reaksiyonlar
0
7 aydır kamu kurumunda memur olarak çalışıyorum 1750 büt 1323 net maaşım var 23 tl ödeene gelir vergisi yazmakta bordromda acama indirim alıyomuyum..

Arkadaşım bireysel olarak Maliyeye dilekçe ile müracaat edip öğrene bilirsin..
Yalnız siz bu hakkı maliyeden bizzat almamış iseniz ve kurum size vergi ind. olan 23 tl yi yansıtıyor ise ileride bu hakkı almadığın tesbit edilir ise kurum sen den bu parayı geri ister...

İlker'ciğim,arkadaş 23 tl vergi indirimi alıyorum demiyor,23 tl vergi ödediğini söylüyor.
Memurlarda vergi matrahı dışı olan tutar birhayli fazla ve dolayısıyla tahakkuk eden vergi de az oluyor,ne kadar agi alıyor onu da bilmediğimizden arkadaşa vergi indirimi uygulanıp uygulanmadığını bordroyu görmeden bilemeyeceğiz sanırım.

bende aynı şeyi merak ediyorum. bordroda indirimin yapıldığını gösteren ibare nedir?

vergi indirim belgeniz siz şayet işe girdikten sonra vergi muhafiyeti için bir baş vuruda bulunmadıysanız yoktur demekki

genelde bordrolarda sakatlık indirimi diye geçer;

Ayrıca, bazen muhasebeciler sakat statüsünde çalışmayla vergi indirimini birbirine karıştırırlar, ve aslında kişi defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı elde etmediği halde, sırf sakat statüsünde çalışıyorşar diye, bordrolarında sakatlık indirimi uygulanır. Bu aslında yasal değildir. Gerçekte olmayan bir hakkında kağıt üstünde varmış gibi görünmesidir...
Yukarıda yazıldığı üzere, kişi şahsen defterdalığa başvurup raporuna karşılık sakatlık indirimi elde etmemişse -bordroda yazsa dahi- sakatlık indirimi yok demektir.

selam benim eskiden cocugumdan dolayı vergi indirimim vardı ve iş yeri kapandı vergi indirimim ne olur benim bu konuda ne yapmam lazım

Vergi indirim hakkı bakidir. Defterdarlıktan bir kez bu hakkı elde etmişseniz, bu hakkınız hala devam ediyordur. Tek yapmanız gereken, işyeri değiştirdiğinizde defterdarlıktan yazı alıp yeni işyerinize vermektir.

işyeri kapandı bunu bildirmelimiyim şuan çalışmıyorum

İşyeri ile bir işiniz yok. Defterdarlıktan bu hakkı elde etmişseniz, artık isiz bağlayan tek yer defterdarlık. Yeni bir işte çalışmaya başladığınızda defterdarlığa gidip yeni işyerinize verilmek üzere yazı almanız yeterli...

Üst Alt