Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim belgem var ama raporum yok. Emeklilikte bir sorun olur mu?

kayserili3838

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Benim bi sorun olacak ama konuyu doğru yere mi yazıyorum emin değilim 2016 da vergi indirimi aldım ben süresiz ankara dan gelen evrak da raporum yoktu sadece vergi indirim belgem vardi ben kismet olursa önümüzdeki cuma günü emeklilik dilekçesi verecem bazı konularda okuduğum kadarıyla dilekçe verilirken raporda veriliyormuş benim elimde vergi indirim belgem var raporum yok bu bir problem çıkar mı bir de 2016 da gün toplatmaya gittiğimde ssk daki memur benim vergi indirim belgemi aldı dosyanin içine koyalım kayıp olmasın dedi önümüzdeki cuma günü ssk ya gittigimde benim dilekçe mı yazmam gerekir vergi indirim belgem dosya da diye yoksa nasıl bi müracat yapmam gerekir bilgisi olan arkadaşlar cevap verebilir mi

kayserili3838 Mrb:
Sgk emeklilik için başvurduğunuz zaman
Memura vergi indiriminizin olduğunu belirtmeniz yeterli
Varsa elinizde vergi indirimin bir nushasını verin memura
Sağlık raporuna gerek yok zaten sgk vergi dairesi ile yazışıp sorgulayacaktır vergi daireside vergi indirimi yazısı ve engelli raporunu sgk gönderecek ve işlemleriniz tamamlanıp tüm şartlarınızda oluşmuşsa emekli maaşınız bağlanacaktır kurum tarafından.

umut bey merhaba,

emeklilik başvurusunda ssk bizlerden hastaneden alınan raporu ve vergi indirim belgesinide istiyor.Hastaneden alınan raporu neden istiyorlar?
umut2135

engelli raporunu ssk gönderiyorsa neden bizlerden rapor istiyorlar ?? ssk raporu vergi dairesine gönderdiğinde hastanenin raporunun süresi çok önceden bitmişse bu emeklilik işlemlerinde sıkıntıya yol açar mı ??? ssk 4 a 2005 ilk işe giriş vergi indirim belge süresiz. umut2135

jack72 normal şartlar altında sgk sadece varsa vergi indirimi raporunu ister sizden raporu isterse vergi dairesine verdiğinizi belirtin oradan sgk dosyayı gönderiyorlar bazı iş bilmez memurlar işi zorlaştırmaya
Çalíşıyorlar keyfiyee.

umut bey ben bir kaç ssk yı aradım hepside biz rapor istiyoruz dedi ama bizim için önemli olan vergi indirim belgesinde süre var mı yok mu dedi. SSK nın rapor istemesinin ne gibi sakıncası var ??? EMEKLİLİK BAŞVURUSUNDA HASTANE RAPORUNUN SÜRESİ 1 YIL ÖNCE BİTTİĞİ İÇİN SSK EMEKLİLİK BAŞVURUSUNDA SIKINTI YARATIR MI BANA ? umut2135

merhabalar,
benimde bir sorum olacak ben 2013 te vergi indirimi aldım ama vergi dairesinden gelen evrağı kaybettim onu tekrar vergi dairesinden alabilir miyim ?

SGK emeklilikte sadece vergi indirim yazısını ister hatta onu bile vermenize gerek yok zaten vergi dairesi ile kendileri yazışıyorlar. siz emeklilik dilekçesi verirken vergi indirimi olduğunu belirtin yeterli olur. ben öyle yaptım hatta e devletten emeklilik dilekçesini verdim. başka da bir başvurum olmadı sgk ya.

m.semih mrb
Alabilirsiniz ancak sgk vergi dairesinden
Talep edebilir evrağı emeklilik başvurusunda bulunduğunuz zaman.

jack72 dediğim gibi yapın sgk elinizde raporun olmadığını belirtin vergi indirimi için başvuru yaptığınız esnada elinizdeki tek raporu daireye verdiğinizi belirtin
Zaten vergi dairesi elindeki dosyaninin bir nushasini sgk gonderecektir memur sikinti yaratirsa eger müdurle goruşün işi çözecektir.

Üst Alt