Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim belgem var. Raporum eskimiş durumda. Emeklilikte sorun yaşar mıyım?

ufukisik

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba, toplamda 1998 2. ay ilk primim 3290 gün sigortalıyım bunun 7 senesini vergi indiriminden faydalanarak geçirdim.
%40 sürekli raparum var ve sanırım kaybettim :(
Bir nüshası var ama kötü durumda.

Kulakdan dolma bir bilgi edindim eğer vergi indiriminden faydalandıysak bir sürü prasedür ile uğraşmama gerek kalmıyormuş bu doğrumudur?
Birde birkaç yazıda gördüm artık %60` mı oldu emeklilik ?
Erken emekli olabilirmiyim şartlarım nedir?

Vakit ayırıp billgisini paylaşan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Bir kez vergi indirim belgesi alınmışsa, emeklilik zamanı geldiğinde yeniden rapor vs. almanıza gerek yok. Emeklilik zamanı gelince sigorta müdürlüğüne başvurmanız yeterli olacak. Onlar Maliye ile yazılığ vergi indiriminiz olduğunu teyit edecek ve emekliliğinizi onaylayacak...

Merhaba;
Vergi indirimi sonrası Emeklilik başvurusu yapmak için işyerimizden ayrılmış olmamız şartmı?Ben emekli olsamda aynı işyerinde çalışmaya devam edeceğim.Bugün emekli dilekçemi verirsem çıkış yapılması gerekıyor dıye duydumine kadar dogru acaba?

Mustafa Bey;
emeklilik başvurusu için evet işyerinizden çıkış almak zorundasınız.
Aynı işyerinde çalışmaya devam edecekseniz emeklilik işlemleri bittikten sonra emekli çalışan olarak tekrar giriş yapacaklar.

Can sıkıcı...İş yeri devam etmemi istiyor ama bu işlem 1 ayı bulur hatta geçer diyorlar..Yogun çalıştığım ve sorumluluklarım olduğu için sıkıntı olacak..Kurumsal firma olduğu içinde sigortanız çalışmakta mümkün olmayacak:-((ne yapacağımı şaşırdım...

OturanBoğa;

Teşekkürler bülent bey, benim sigortaya kaydım 1995 ama sanırım sayılmıyormuş ilk prim ödemem ise 1998 in 2. ayında başlıyor budurumda erken emekli olabilmek için 3600 mü 4080 mi olması lazım prim gün sayımın.

Tam primden yatırılmış tarih sigorta başlangıcı olarak kabul edilir:
95'te staj ise sayılmaz...
2008_oncesi.PNG

Bilgi için teşekkürler demekki daha çilemiz var.

2003 vergi indirimi belgesi ile emeklilik.

Merhaba, 07.10.2003 tarihinde T.C. İSTANBUL VALİLİĞİ İl defterlığı Vasıtasız gelirler Müdürlüğün den iş yerime %40 sürekli raprouma istinaden verilmiş bir üçüncü dere sakatlık inidirimi belgelesi var ve bu belge ile çalışmışlığım var hizmet dökümüm de yanında 506 yazıyor.
18 yıl ve 4130 günüm var bundan yaklaşık 4 ay önce sgk ya gidip nezaman emekli olurum diye sordum temmuz da gel dilekçeni ver yeterli dediler.
Fakat temmuz da gittiğim de baska biryere gönderildim çok genç biri vardı tc numaramı bile almadan şu belge de bu belgede yazıda birsürü şey istedi gidip vergi indirim belgemi aldım tmm dedi ben yazı yazıcam buraya bize bizim adımıza yazı gönderecekler dedi sonra bakltı baktı bunu sana hangi vergi dairesi vermiş dedi onca seneden sonra hatırlayamadım üstünde yazan vergi dairesi yokmu dedim öyle biyer yok dedi haydaa dedim şimdide sahteci muamelesimi görecez dedim kendi kendime sonra neyse dedi ben bir iki yazarım cevap gelince bilgilendirirz dedi ama 2 ay geçti hiçbiryerden cevap gelmemiş ara tara osırada işlemi yapan insan kaynakları görevlisine ulaştım ve sordum cağaloğlu vergi dairesi dedi tekrar sgk ya dönüp bilgi verdim tmm biz yine yazarız dediler ama hala ses soluk yok bu işi hızlandırmak adına ne yapabilirim emeklilik hakkım varmı?

Yardımcı olabilirmisiniz.

ufukisik

Vergi dairesinden sgk'ya evrak ulaşması 45 günü bulabiliyor! Önemli olan emeklilik başvurunuzun işleme alınması. Bu olmuşsa, emeklilik geç de sonuçlansa, maaşınız içerde birikiyor.

Üst Alt