Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim belgem yok. Erken emekli olabilir miyim?

rumusuya

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
selam aleyküm hayırlı günler dilerim öncelikle benim oturan boğaya bi sorum olacaktı.Benim yüzde 40 engelli sağlık raporum var.Ama vergi indirim belgem yok bu şekilde Erken emeklilik hakkım varmı 01.11.1998 sigorta girişim var 2478 günde pirim gün ödemem var.

rumusuya

Bildiğim kadarıyla engelli vergi indirimi olmadan %40 engelli olarak emekli olamassın!

oturan boğa yokmu konu hakkında fikrini öğrenmek istiyomm..

rumusuya ilk olarak kendisini benim yaptığım gibi etiketlemeniz gerekli aksi takdirde sizin yazınızı göremez. Sitede bir gün içersinde binlerce mesaj yazılıyor.

İkincisi Kesin ve net bilgidir. Vergi indiriminiz yok ise yaş beklemeden erken emekli olmazsınız. Raporunuzun Ankara Maliye bakanlığından vergi indirimi için onaylanması gerek.

git o zaman oturan boğaya özelden yaz neden konu açıyorsun ki...

vergi indirimi almak çok da zor değil ...
almazsan emekli olunamaz diye biliyorum ...

Arkadaşlar vergi indirimini nerden alıyoruz ben 2008 yılında yüzde 53 engelli raporu aldım vergi indiriminden haberim yoktu çalıştığım iş yerinin bağlı olduğu vergi dairesinemi gitmem gerek yada oturduğum ilçedeki vergi dairesine mi ve hangi belgeler gerekli

Orhunaras

Vergi indirimi için çalıştığınız işyerinin bağlı olduğu vergi dairesi ya da örneğin istanbuldaysanız istanbul vergi dairesi başkanlığı gibi bir merkez vergi dairesine, işyerinizden alacağınız imzalı kaşeli yazı ile başvuruyorsunuz.

Aşağıdaki linkte istanbul vergi dairesi sitesindeki yazı formlarını bulabilirsiniz.Diğer vergi daireleri içinde aynıdır sanıyorum.Orada başvuru formu ve işyeri yazısı örneği için tıklayınız yazan yerde 2.sayfayı işyeri ilgilileri doldurup başvuru için size verecekler.O formları doldurup başvuracaksınız.

İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı

masterzek
Kocaeli kandırada oturuyorum is yerim gölcükte kandıra vergi dairesine mi gitmem gerek gölcük vergi dairesinemi

Orhunaras

İşyerinizin bağlı bulunduğu vergi dairesine yani gölcük vergi dairesine başvuracaksınız.Çünkü bu kişisel bir başvuru değil.

Zaten işyeriniz formu doldurup size verince göreceksiniz.Kendi vergi dairesine bir çalışanı olan sizin vergi indiriminden yararlanıp yararlanamayacağınızı soran zaten işyeriniz.

Orhunaras

Bir hakkımız varsa tabii helal olsun:)

Valla bende vergi indirimi ve ardından emeklilik sürecini bu yıl mart ayında başlattım.Emekli maaşım hesabımda görünene kadar da işlem devam ediyor.Son aşamaya geldim ama dediğim gibi henüz bitmedi.

Mart ayında başlarken herşeyi el yordamı ile hallettim ve çok debelendim.Hazirana doğru bu siteye üye olup ardından aynı süreçlerden geçen onlarca yüzlerce kişinin mesajlarını yönlendirmelerini okuyarak çok bilgi edindim.Sitenin çok faydasını gördüm.El elden üstündür.Bir konuda biri birşey söylüyor, başka bir üye kendi deneyimini anlatarak olayı daha netleştiriyor.Çok güzel bir şekilde işlemleri hızlı ve doğru yapabilmemiz için yönlendiriyorlar.

Tavisyem vergi indirimi ve emeklilk gibi ana başlıklar altındaki konuları zamanınız oldukça inceleyin.Umulmadık faydalı bilgilerle karşılaşabilirsiniz.

beyoglubeyy

Devlet memurlarında şartlarınızı yerine getirdiğinizde heyete yolluyorlar ordan alıcağınız raporla emekli oluyorsunuz

rumusuya
Hangi sosyal güvenlik merkezine bağlısınız ssk mı? Bağ-kur mu? E.Sandığı mı?

Ümit Kurtuluş

pekı vergı indirimi belgesı olan bırı 4c emelısı olmak ısteyınce tekrar hastaneye yonelndırıyorlar mı ?

Ümit Kurtuluş teşekkürler. heyete yolluyorlar demekle ne demek istediniz. az açarmısınız. bizi mi heyete yolluyorlar. aldığımız raporu mu?. eğer aldığımız rapor, ankara ya yüksek sağlık kuruluna gidiyorsa, bunların hepsi aynı tek yerde mi inceleniyor?. yani emekli sandığı, bağ-kur, ssk ların tümüne aynı sağlık kurulu mu bakar?
officer. fark mı var. aralarında kurumların. memursak, eğer aldığımız rapor, ankara ya yüksek sağlık kuruluna gidiyorsa, bunların hepsi aynı tek yerde mi inceleniyor?. yani emekli sandığı, bağ-kur, ssk ların tümüne aynı sağlık kurulu mu bakar?

Memurlar için istiyorlar mi emin değilim ama özel söktorde mutlaka vergi indirim belgesini almanız gerekmektedir.

beyoglubeyy,
Engellilerin emekli olma durumu biraz karışık ilk olarak 5510 sayılı yasadan öncesi ve sonrası var. Anılan kanundan evvel çalışama hayatına atılanlar için ayrı bir uygulama kanundan sonra atananlar için ise ayrı bir uygulama var.

5510 sayılı yasadan önce;

Emekli Sandığı (Memur) : Engelli olarak atanmış ise 15 yıl hizmet sonunda emekli olur.
SSK (İçşi) : Engelli veya engelsiz (Çalışma hayatı esnasında engelli olabilir) olarak işçi olarak çalışma hayatına atılan ssk lı işçi çalışma hayatının istediği evresinde vergi indirimi alarak emekli olabilir. Çalışma hayatı esnasında %60 ve üzeri rapor alır ise malulen emeklide olabilir. Ayrıca çalışma hayatına diyelim ki %45 ile başlamış ama ilerleyen zamanlarda rahatsızlığı/hastalığı artmış ve %65 olmuş bu şekilde de malulen emekli olmak için ssk ya müracaat edebilir.
BAĞ-KUR : Bu kapsamda çalışanların anılan yasadan önce engelli olarak emeklilik hakkı yoktur.

5510 sayılı yasadan sonra;

Anılan tarihten sonra atanan tüm engelli bireyler bu tabloya tabidir.
bagkur.PNG

officer, shoalin cevaplarınız için teşekkürler. benim şartlarım tutuyor. sadece, izlenecek yol prosedürde hata yapmak istemiyorum. bizim galiba direk ankara ya göndermemiz gerekiyormuş evrakları, ama emeklilik isteğiyle mi, görüş talebiyle mi orayı okudm forumdan , ama tam anlamadım. sizin bir bilginiz var mı?

beyoglubeyy

Emeklilik isteğiyle gönderin bence. Velev ki önce görüş almak gerekliyse, kurumunuz önce görüş yazacaktır zaten.

Deneyimi olan arkadaşlar, ne önerirsiniz?

oturan Boğa teşekkürler. gerçekten kutluyorum seni. ne için?. hemen herkese bilgin dahilinde yetişmeye, yardımcı olmaya çalışıyorsun. çok güzel bir tutum bu tebrikler. umarım bilgi sahibi arkadaşlar yazarlar. sanırım biz emeklilik için dilekçe verirsek, kurum valilik oluruyla emekliye ayırıyormuş. işte o zaman bir çelişki doğuyor. ya giden evraklar onaylanmazsa?. geri mi başlatacaklar?. memuriyetten emekli edilenin memuriyete dönüşü mümkün değil. nasıl olacak bu iş? o nedenle, sanırım ilk önce mevcut raporum ve ilave tetkiklerim yeterli gelecek mi diye bir görüş yazısı istemek daha doğru, garantici gibi geldi. bilemiyorum.

Ben direk emeklilik talebiyle yazdım dilekçemi. Ankara sağlık kurulu onaylandıktan sonra direk kamu emekliliği daire Başkanlığına gönderilmiş ve kurumuna tebliğinden 1 ay içinde ayrılmam istenmiş. Valilik falan gibi bir durum yaşanmadı.sağlık kurulu emekli olabilir derse normal emeklilik prosedürü uygulanıyor.(sgk il Müdürlüğü ile bir işimiz yok).görüş isterseniz işlemleriniz biraz uzar diye düşünüyorum.

beyoglubeyy

Emeklilik başvuru neticelenmeden kurumla ilişik kesilmez. SGK emekli etmeden kurumunuz ya da valilik işinize son vermez.

cvp. için teşekkürler.

@nilcan size ayrıca özel mesajla yazdım. ister ordan, ister burdan süreci kısaca yazarmısınız. ben de o yolu tatbik edeyim. teşekkürler.

Üst Alt