Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim belgemi emekli olduğum şirketten alabilir miyim?

parzanda

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
4 yıl önce %45 raporumla vergi indirimi alarak emekli oldum.Vergi indirim belgesi emekli olduğum şirkette kaldı.Emekli olurken vermediler ben de dikkat etmedim.Şimdi emekli olarak SGKP ödeyerek yeni bir şirkette yine engelli kadrosunda çalışmaktayım.Vergi indirim belgem olmadığı için indirmden faydalanmıyorum.Eski işyerimden talep etsem o belgenin hükmü var mı?Yoksa yeniden Ankara'dan mı talep etmeliyim.

Vergi indirimi yazısı işverene hitaben yazılır, sizin o yazıyla işiniz yok. İşyerinizden orada çalıştığınıza dair belge alacak ve vergi indiriminizin kayıtlı olduğu vergi dairesine mevcut vergi indiriminizin yeni işyerine tebliğini isteyeceksiniz.

parzanda

Ben dilekçe ile istemiş ve alabilmiştim. Fakat bu bir kural olmayabilir.

Gelir idaresi başkanlığının sayfasında Belge sorgulama bölümünden yazdırabilirsiniz ama Vergi İndirim Belgenizin sol alt köşesinde bir Pin numarası ve Yukarıdaki Sayı numarası ile sorgulama yapmanız gerekiyor.O rakamları alabilirseniz e-imzalı vergi indirim belgenizi yazdırabilirsiniz istediğiniz kadar.

SM-A700FD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Üst Alt