Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim belgemi iş yeri insan kaynakları kaybetmiş! Ne yapmam gerekli?

cansinan_18

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
[FONT=sans-serif]özel bir bankada ssk lı olarak memur statüsünde çalışmaktayım [/FONT]
[FONT=sans-serif]ssk olduğum ilk tarih 22,02,2003 yılı[/FONT]
[FONT=sans-serif]lisede staj gördüğüm tarih işe ilk giriş tarihim 21,09,2001 yazıyor olan [/FONT]
[FONT=sans-serif]ssy müracat ettiğimde hizmet yılı olan 19 yılı doldurmam gerektiğini söylediler [/FONT]
[FONT=sans-serif]5600 ssk günüm var[/FONT]
[FONT=sans-serif]%48 vergi muhafiyet raporumda var 3. Dereceden [/FONT]

[FONT=sans-serif]sorum şu: maliye bakanlığının iş yerine gönderdiği evrağı işyerim insan kaynakları servisinde kaybetmişler bulamıyorlar nasıl bu evrağın aslını çıkartabiliriz[/FONT]
[FONT=sans-serif]emekli olunca bu vergi indirim yazısının aslını istiyorlarmış doğru mu ben 2012 de vergi muhafiyet raporu almıştım. ne yapmamız gerekiyor şimdi.[/FONT]

Merhaba,
Daha önce işkur a kayıt yaptırmış olmanız gerekiyor kullanıcı adı şifresi ile girin raporlar bölümünde taratılmış nüshasını görebilirsiniz tabii taratılmışsa bu en kolay yöntem ikinciside maliyeye dilekçe ile müracat edip kopyasını istemektir. Geçmiş olsun

Arkadaşlar vergi muhafiyet raporumun aslı bende benim sorduğum soru işyerine gönderilen vergi muhafiyeti 3. dereceden diye bir yazı gönderiliyor hatırlarsanız o yazıyı işyerim kaybetmiş sorum bu ne yapmamız lazım deneyimli arkadaşlardan bilgi rica ederim saygılar sunuyorum

Bu çok da önemli değil. Emeklilik tarihiniz yaklaştığında vergi indiriminizin kayıtlı olduğu vergi dairesinden o üst yazının nüshasını talep edebilirsiniz. Aslı isteniyor gibi bir şart yok. Çünkü işlemi sizin verdiğiniz yazıya göre yapmıyorlar zaten. O yazıdaki bilgiler eşliğinde vergi dairesi ile yazışmada bulunup teyit ettirdikte sonra emeklilik işlemleriniz başlatılıyor.

Vergi muafiyeti raporlarının büyük bir önemi yok aslında, bordronuza bakarsanız sizden gelir vergisi haricindeki diğer tüm vergilerin alındığını görürsünüz. Yeni atananlar özellikle bunu göz önüne alsınlar, vergi daireleri ve vergi muafiyeti için hastaneler arasında mekik dokumaya değmeyecektir.

ilyas.61
Vergi indiriminin avantajı cüzi miktarda gelir vergisi muafiyeti değil daha ziyade erken emekliliktir.
1 Ekim 2008 öncesi sigorta girişi olan 4A sigortalıların erken emekliliği vergi indirimi şartına bağlanmıştır.

Ufukalp
Eksik yazdım, ben 2012 girişli olduğumdan benim gibiler için önemi yok.

ilyas.61
Evet doğru. Sigorta başlangıcı 1 Ekim 2008 ve sonrası olanlar için erken emeklilikte vergi indiriminin hiç bir fonksiyonu yoktur.

benim 2003 şubat işe giriş staj şimdilik sayılmıyor ama yasa çıkarsa 2001 eylül

Üst Alt