Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim belgemle birlikte rapor gelmedi. Nereden alabilirim?

tarboy

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
6
Arkadaşlar yaklaşık 4 ay 0nce vergi indirimi için sevkli 0larak hastaneye başvurdum.%52 rapor aldım ankara onayladı vergi indirim evrağım geldi ama içinde rapor yok o raporu nerden alıcam vergi dairesindenmi yoksa hastanedenmi bilgisi olan arkadaş var mı?teşekkürler

hastaneden alacaksınız. aslı verilmezse aslı gibidir yaptırın hastaneye

tüm cevaplar ve yardımlar için teşekkürler

tarboy Ankara'dan gelen belgelerin iş yerine mi geldi? Bende evraklarımı Ankara'ya yolladım ama daha bana gelmedi.
tanerbudak Raporu zaten vergi indirimi için Ankara'ya yollanmış. Hastane tekrar raporu vermez ki. Ankara'dan gelen engelli raporu geçirli diye biliyorum ben.

yuksel77
evet iş yerine geldi ama ben gondermedim vergi dairesi gonderdi

ankaradanda sadece vergi indirim yazısı geldi rapor yok

Arkadaşlar vergi indirimi bende aldım biri maliyete biride iş yerime geldi normalde iş yerinin aslını bana vermesi gerekmezmi rapor ankaradamı kalıyor

Arkadaşlar aynı sıkıntı beldede oldu indirim belgem geldi raporum gelmedi nereye müracat etmemiz gerekir bilgisi olanlar yazsın lütfen

rapor aldığınız hastaneden alacaksınız. uzatmanın anlamı yok.
yuksel77 hastane raporu 3-4 nüsha düzenler ve 1 nüshası kendinde kalır. gidip başhekim onaylı suretini hastaneden alabilirsiniz. maliyeden rapor falan gelmez. sadece vergi indirim belgesi gelir ve aslı da işyerinizde kalır.

son bilgi:ben bu gün vergi indirim belgemi aldım raporu almak için hastaneye gittim.sağlık kuruluna gittim dialog aynen şöyle raporumu almaya geldim kimliğinizi verin verdim bilgisayardan baktı cevabı siz sevkli gelmişiniz size vergi dairesi vericek dedi benden hemen cebimden vergi indirim kağıdını çıkardım ve ben zaten ordan geliyorum onlar vermiyormuş siz vericekmişiniz dedim o da tamam ozaman dedi benim dosyayı buldu raporu çıkardı kimliğiniz kalsın gidin fotokopi çektirin aslı gibi yapıcam dedi 10 tane çektirdim sağolsun aslı gibidir yaptı aslını verdim kimliği aldım.sosyal hizmetlere gittim engelli kartı çıkarmak istiyorum dedim 1 rapor,2 fotoğraf,nifus fotokopisiyle o işi de hallettik onlarda 1 hafta sonra gel al dediler

Selam arkadaşlar maliyeye gittim Maliye yeni rapor için hastaneye sevk etti heyete girmek için ama 2 ay sonraya randevu verdiler bu normal mi bu durum

Herkese selamlar

Bende mart/16'da vergi dairesinden hastaneye sağlık kurulu raporu için sevkle başlayan engelli vergi indirim belgesi alma, bunun ardından SGK'ya emeklilik başvurusu aşamalarını geçtim şimdi SGK'dan emeklilikle ilgili dönüş bekliyorum.

Başımdan geçenleri uzun bir mesaj ile ve konu hakkında benimde zamanında cevaplarını aradığım birçok soruyu soranlara yardımcı olmak için paylaşacağım.Emekli olmayı bekliyorum.Zaman ve aşamaları uzun uzun yazacağım.

Bu konudaki mesajlara gözattım.Öncelikle bir önceki mesajdaki soruya kendi deneyimimle ilgili cevap vereyim.Hastanede muayene için randevu tarihi normal ya da normalden biraz daha uzun.Bu işlem anladığım kadarıyla bulunduğun il, başvurduğun hastaneye göre değişiyor.Ben istanbul hasekiye sevkedildim.Hastane ilgilisi kurul raporu muayenelerine başlayabilmem için 35 gün sonraya randevu vererek bana ilk şoku yaşatmıştı:) Neyse bu konuları uzun uzun yazacağım.

Raporun elimize ulaşması konusunda benim vergi indirimi yazısı ve rapor orijinali işyerime beraber ulaştı ve yazı kopyası ve rapor orijinalini eski işyerimden alarak SGK'ya sahsen başvuru yaptım.Raporun orijinalini SGK'nın alacağını düşünerek, başka yerlerde kullanabilmek için elimin altında olsun diye bir tane aslı gibidir kaşeli noter tasdikli suret hazırlattım.Bunun ardından bir de SGK görevlisi dökümanın raporun fotokopilerini alıp orijinalleri bana geri verince olan notere verdiğim paraya oldu dedim:)

Hastaneden rapor alınabiliyor olması çok güzel.Bunu bilmem iyi oldu.Çünkü hastane süreci bitip raporun ankaraya gönderilmesi aşamasında hastanedeki görevlilerle konuştuğumda rapor için hastaneye boşuna gelmememi, elden rapor verilmeyeceğini özellikle belirtmişlerdi.

Hastaneden rapor sureti almayı başaran arkadaşlar bu işlem için herhangi bir ücret ödediniz mi?

ben hastaneden aslı gibidir olarak 10 fotokopi aldım sadece 5 tl fotokopi parası verdim

Üst Alt