Herkese selamlar
Bende mart/16'da vergi dairesinden hastaneye sağlık kurulu raporu için sevkle başlayan engelli vergi indirim belgesi alma, bunun ardından SGK'ya emeklilik başvurusu aşamalarını geçtim şimdi SGK'dan emeklilikle ilgili dönüş bekliyorum.
Başımdan geçenleri uzun bir mesaj ile ve konu hakkında benimde zamanında cevaplarını aradığım birçok soruyu soranlara yardımcı olmak için paylaşacağım.Emekli olmayı bekliyorum.Zaman ve aşamaları uzun uzun yazacağım.
Bu konudaki mesajlara gözattım.Öncelikle bir önceki mesajdaki soruya kendi deneyimimle ilgili cevap vereyim.Hastanede muayene için randevu tarihi normal ya da normalden biraz daha uzun.Bu işlem anladığım kadarıyla bulunduğun il, başvurduğun hastaneye göre değişiyor.Ben istanbul hasekiye sevkedildim.Hastane ilgilisi kurul raporu muayenelerine başlayabilmem için 35 gün sonraya randevu vererek bana ilk şoku yaşatmıştı
Neyse bu konuları uzun uzun yazacağım.
Raporun elimize ulaşması konusunda benim vergi indirimi yazısı ve rapor orijinali işyerime beraber ulaştı ve yazı kopyası ve rapor orijinalini eski işyerimden alarak SGK'ya sahsen başvuru yaptım.Raporun orijinalini SGK'nın alacağını düşünerek, başka yerlerde kullanabilmek için elimin altında olsun diye bir tane aslı gibidir kaşeli noter tasdikli suret hazırlattım.Bunun ardından bir de SGK görevlisi dökümanın raporun fotokopilerini alıp orijinalleri bana geri verince olan notere verdiğim paraya oldu dedim
Hastaneden rapor alınabiliyor olması çok güzel.Bunu bilmem iyi oldu.Çünkü hastane süreci bitip raporun ankaraya gönderilmesi aşamasında hastanedeki görevlilerle konuştuğumda rapor için hastaneye boşuna gelmememi, elden rapor verilmeyeceğini özellikle belirtmişlerdi.
Hastaneden rapor sureti almayı başaran arkadaşlar bu işlem için herhangi bir ücret ödediniz mi?