Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim belgesi başvuru süreci..?

dostum37

Yeni Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
merhabalar bir ilçe belediyesinde 5620 sayılı kanunla mevsimlik işçi olarak çalışıyorum süremin bitmesine 20 gün kaldı bu süre zarfı içinde sgk sigortalılık günlerimi emekliliğimi hesaplattığımda 01,10,2015 tarihinde prim günümün dolacağını ve maliyeye vergi indirim belgesi müracatında bulunmamı istediler raporum yüzde elli sürekli 1997 tarihinden
1)izleyeceğim yol nasıl olacak (dilekçe v.s)
2)rapor için yeni rapor isteyebilirler mi
3)Gelir vergisi indirimi ile vergi indirim belgesi aynı çatı altındamı farklı konular mı
bana bu konu hakkında bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler

1- İşyerinden orada çalıştığınıza dair belge alarak vergi dairesi ya da defterdarlığa gidip vergi indirimi için başvuracaksınız.
2- Büyük ihtimalle elinizdeki raporu kabul etmeyip sizi hastaneye sevk edecekler, vergi indirimi için son yönetmeliğe (30 Mart 2013) uygun rapor isteniyor.
3- İkisi aynı konu.

teşekkürler....... gelir vergisi indirim belgesi ile emekli için alacağım belge aynı belge yani
bir sorum daha olacak ufuk bey 5 ay 29 gün sonra benim iş akdim askıya alınıyor bu süre zarfı içersinde müracatta bulunmamda sakınca varmıdır yoksa çıkışışım olmadan mı başvuruda bulunmalıyım müracat sonucu ne kadar zaman içersinde sonuçlanır

Arkadaslar yilbasinda beyin kanamasi gecirdim sag gozumu geri donusu olmayacak sekilde kaybettim vucudumun sag tarafinda guc kaybi var vergi indirimi icin muracat ettim doktorlari dolastim evraklari teslim alan memur beyin kanamasi gecirdikden 1 yil sonra muracat etmeliydin senin daha 7 olmus kurul dosyano bile acmadan red eder dedi boyle bisi varmi yani 1 yil zaman gecmesimi lazim bilgisi olanlar yazarsa sevinirim

dostum37
Gelir olmadan vergi, vergi olmadan da vergi indirimi olmayacağına göre başvuruyu mutlaka çalışırken yapın, sonrasında çıkışınızın olması fark etmez.
Rapor gittikten sonra onaylanıp işyerinize gelmesi 2-3 ayı bulabiliyor.

%40 ortapedik engelliyim 2005 tarihli raporum var

1- 13 yıldır kamuda teknisyen kadrosunda çalııyorum tüm haklarından faydalanıyorum.
2-sosyal hizmetlerden girdim engelli kadrosuyla girmedim ve bundan hiç bahsetmedim ama engelli raporumu içeriye hiç vermedim,
3-işimde dahada yükselme durumum var
4- raporumu içeriye verip veya yeni raporla vergi indiriminden faydalanmak istesem.. ki çok yüksek ihitmal ..
5-benim merak ettiğim vergi indirimi almaya başladığım andan itibaren teknisyen haklarım ve o branşta yükselme haklarım düşermi?
6- erken emeklide olmak istemiyorum normal emeklilikten ve haklarından devam etmek istiyorum buna zararı olurmu.kurum bununla ilgili bi yaptırım uygularmı?
7- engelli raporumdan dolayı veya vergi indirimi talebimden dolayı işimdeki diğer haklarımı almaya devam edermiyim veya haklarımı keserler erken emekli ederlermi ?20 yıllık sigortalı çalışıyorum onun için sordum..... ben bunun olması istemediğim için bu zaman kadar başvuru yapmadım...

işin özü ben sadece vergi indirimi hakkında faydalanmak erken veya malulen emeklilik gibi haklardan faydalanmak istemiyorum...

emekli olunca vergi indirimi konusunda normal emeklilik ile arasında ne gibi fark olacak benim açımdan? bana şu an için avantajı veya dezavantajı nedir?? işim ve branşım açısından? cevaplarsanız sevinirim ...

Üst Alt