Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
1-İşyerine sadece vergi indirim kağıdı gelmiyor ki.Vergi dairesinin kontrol için Ankaraya gönderdiği rapor da onaylanmış ya da reddedilmiş olarak yazının ekinde geliyor.Dolayısıyla rapor işyerine geldiğinden, herşey ilgililer tarafından görünüyor.
2-Vergi indirimini zaten siz şahıs olarak uğraşsanızda esas olarak işyeriniz devletten talep ediyor.İşyerinden aldığınız imzalı kaşeli yazı ile başvuruyorsunuz.Dolayısıyla vergi indirim belgesinde esas muhatap işyeri oluyor.Yazı orijinali de zaten her halukarda işyerinde kalıyor.Yazının ekinde gelen raporu size veriyorlar.Ev adresinize tebligatın sözkonusu olacağını sanmam.
3-Eviss takip ekranında öyle bir boyutun belirtileceğini de sanmıyorum.Ancak sonuçta bir kere başıma gelen bir işlem olduğundan belki başkalarının takip ekranlarında değişik mesajlar görünebiliyordur.
Bunları yazdım ama tabii kendi tecrübemden yola çıkarak yöntem böyle oluyor diyorum.Konuyu okuyanlar başka yorumlarda bulunurlarsa değişik şekillerde olma ihtimali oluyorsa yazsınlar.
raporunuzu ergi dairesi sevki ile aldıysanız raporunuz da vergi indirim yazısı ile birlikte işyerinize gelebilir. ama raporu bireysel başvuru ile alıp daha sonra vergi dairesine verdiyseniz yalnızca vergi indirim yazınız işyerine gelir ve hastalığınız ile ilgili birşey yazmaz.
bende iş yerinden vergi dairesine yazı götürdüm. vergi dairesi raporun belirlenmesi için devlet hastanesine sevk oldum. hastaneden bana %45 sürekli ve çalışabilir yazan rapor verdiler. ve belgeleride verg idairesine göndermişler. ankaradan cevap bekliyoruz.
sormak istediğim şu.
ankara 45 ten aşağı düşürürse hastanenin bana verdiği 45 lik rapor ne işe yarayacak.
hastanenin raporunu ankara takmayacaksa neden gönderiyorlar.
wax123 %45 lik raporunuz sizin engelli olduğunuzun ispatıdır. tüm engelli haklarından yararlanabilirsiniz. Ancak Ankara olayı farklı. Ankara Engellilik tespit komisyonu sizin raporunuzu sadece vergi indirimi için değerlendirir düşürse bile tüm sosyal haklarınız devam eder. hastalıklara doğru oran verilip gerekli açıklamalar yapılmış ise raporlarda düşme olmuyor.
ilginiz için tesekkürler
ben bu raporla emeklilik dışında diğer bütün engelli haklarından yararlanırım doğrumu ( *neler olduğu hakkındada bilgim yok. bir link bişey varmı öğrenebleceğim*)
taner budak arkadaşım raporu bireysel aldım vergi dairesine 3yıl sonra vermeyi düşünüyorum hastalıgım psikolojik oldugu icin iş yerinin bilmesini istemiyorum kesin sizin dediginiz gibimi eminmisiniz eger öyleyse hastalıgı göremezlermi bu benim icin önemli çünkü işten cıkarabilirler
tb2nhf evet eminim. ben 2 defa rapor alıp vergi indirimine başvurdum ikisinde de sadece vergi indirim yazısı geldi işyerine. rapor zaten vergi dairesinde kalıyor. 3 yıl beklemenin anlamı yok. sakatlık indiriminden yararlanırsınız işyerinize vergi indirim yazısı geldikten sonra başlar.
wax123
engelli kimlik kartı çıkartıp;
- otobüs, metro,vapur ücretsiz binebilirsin,
- su faturasında %50 indirim
- müze ve ören yerlerine yanında bir kişi ile birlikte ücretsiz girebilirsin
- 200 m2 ye kadar olan tek evin için emlak vergisinden muaf olursun
- gsm hatlarında indirimden yararlanabilirsin
taner bey engelli raporum mevcut 100 de45 sürekli atipik psikoz hastalıgı ayrıca şizofren tanımda var korkumdan vergi indirimine başvuramıyorum sebeb iş yeri hastalıgımı ogrenecek diye bu konuda en şansiz olanlar psikiyatri hastaları asar keser öldürür korkusuyla işe alınmıyorlar bende emeklilige yakın vergi indirimi almayı düşünüyorum askerligi saydırırsak 2017 10 ayda doluyor 3yıl ertelicem vergi indirimini bu da sakat iş aslın da yeni yönetmelik cıkıp engelli puan cetvelleri degişebiliyor gerci psikiyatri sızpfren psikoz oranları onca degişiklige göre sabit puanlarda kalmıs ama bellide olmaz cevabınız icin teşekkürler