Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim belgesi olmadan emekli olamaz mıyım?

ackurt19

Üye
Konular
88
Reaksiyonlar
0
Benim 01.04.1989 tarihinde sgk girişim var. Şu an itibari ile toplam 3351 gün sgk oldu. Ama çalışmıyorum. Vergi indirim belgesi almadım. Rapor oranım %85 ağır engelli.
15 yıl 3600 gün üzerinden emekli olacağımı zannediyordum. Duydum ki 2008 yılından önce vergi indirimi belgesi almadığım için daha fazla prim gerekiyormuş. Bilgisi olan arkadaşlar, özellikle Kalem abla ve Oturamboğa, derin görüşlerinizi rica ediyorum. Saygılar.

1.10.2008 tarihinden önce sigortalı olanlar erken emeklilikten aydalanmak istiyorsa vergi indirimi alması şarttır.

Yani ben 15 yıl 3600 günü doldurup emekli olamaz mıyım

15 yıl 3600 günle emekli olabilmeniz için 1.derece vergi indirimi almanız gerekir.
Sadece raporla emekli olamazsınız.

Raporum %85 ve ağır engelliyim. Bakıcı maaşı da alıyorum

Eğer bir işyerinde çalışıyorsanız vergi indirimi almanız gerekir.
Bunun için,raporunuz ve iş yerinizden çalıştığınıza dair alacağınız belge ile bağlı olduğunuz vergi dairesine müracaat etmeniz yeterlidir.

Çalışmıyorsa vergi indirimi alamaz.
En önemli şart çalışıyor olmak.

çalışmıyorum.vergi indirimi almazsam raporum uygun olsada emekli olamayacağım anlaşılan.

Dediğim gibi,
İlk sigorta girişiniz 01.10.2008 tarihinden önce ise erken emeklilik için vergi indirimi şarttır.

2008den sonra sigortalı olanlardan vergi indirimi istenmiyomu onların emekliliği nasıl oluyo

O tarihten sonrakilerde vergi indirimi zorunluluğu yok.
Engel derecesine göre,emeklilik şartlarını yerine getirdiğiniz tarihte kurum sevkiyle rapor alarak emekli olabiliyorsunuz.

BuTcHeR selam Eyüp bey
1986 sgm girişim var 4100 gün prim günüm %61 vergi indirimim var ama şu an çalışmıyorum sgm ye emeklilik için başvuru yapabilir miyim çalışmadığım zaman saygılar

Vergi indiriminiz varsa emeklilik için başvuru yapabilirsiniz.

Merhaba arkadaşlar 1996 ssk giriş toplam prim 4404 gün vergi indirimi almadan emekli olunabilir mı rapor 40

Engellileri nasılda yoruyorlar engelliler için vergi indirim belgesi olmadan emekli yapmaları lazım hastanenin verdiği rapor geçerli olması lazım maalesef çok yazık

Vergi indirimi almadan emekli olamazsınız.

Sevgili BuTcHeR
2003'te sigortam başladı ve 2006'da o gün çalıştığım iş yerine vergi indirim evraklarım gönderildi. Bu evraklar şu an elimde. Raporum sürekli ibareli %75. Rahatsızlığım Göz kusuru (nistagmus) Sonra o şirketten ayrıldım ve 2010'da başka bir işyerinde işe başladım. Şu anda hala daha bu iş yerinde çalışıyorum. Şu anda çalıştığım işyeri yeni bir yazı istedi ve ben Maliye'ye bu evrakları teslim ettim. Yaklaşık 3 aydır bekliyorum ne yazı ne arayan soran. Bu durumda benim ne yapmam gerek? erken emekli olma durumum nedir? Lütfen yardım.

vergi indirimi bir kez alınır süresiz ise ömür boyu geçerlidir emekli olurken vergi indiriminin olduğunu sgk ya ibraz etmeli veya söylemeniz yeterli oluyor iş değişikliğinde maliye ye gidip yeni işyerinin ünvan bilgilerini veriyorsunuz onlarda var olan vergi indirin hakkınız olduğuna dair yazıyı işverene yolluyorlar o kadar vergi indirimi bir kez alınır ve emeklilik zamanı geldiğinde o belgeye göre emekli olunur saygılar

Muhammet Hocam çok teşekkür ederim. Son bir sorum olacak. Yaklaşık 3 ay geçmesine rağmen Maliye yazıyı hala iş yerine göndermedi. Bu durumda ne yapmam gerekir? Bir de ne zaman emekli olabilirim acaba?

yazı gelmese bile emeklilik hakkınız baki zamanı geldiğinde emekli olursunuz sadece yazı gelmediği için işveren maaşa indirinm uygulamaz o kadar işe giriş ay ve yıla göre değişir 17 veya 18 yıl 3920veya 4000 günle emekli olursunuz

Üst Alt