Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim belgesi onaylanmadan emekliliğe müracaat edebilir miyim?

ozhan1968

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba benim % 52 engelli raporum var 5500 gün sgk primim var ilk sigorta başlangıcım 1993 yaşım 49 ben emekli olabilmem için vergi indirimine başvurdum 6 hafa oldu sormak istediğim vergi indirimi belvesi gelmeden emekliliğe baş vurabilirmiyim daha fazla zaman kaybı yaşamamak için

ozhan1968

Merhaba,

Vergi indirimi almadan emekli olamazsınız, ben emeklilik yeni başvuru yaptım, başvuru formu ekine vergi indirimi yazısını istiyorlar.

ozhan1968

1. Ilk önce vergi indirim yazısının e tebligatla işyerinize gelmesini bekleyeceksiniz.
2.gelen yazı ve raporunuzun bir örnegi ile sgk ya gideceksiniz
3.verği indirimi ile emekli olur yazısını alıp işyerine götüreceksiniz
4.işyerinizden istifa edip size verilen yazı ile raporunuzun bir örneği e tebligat yazısı ile sgk ya gidip emeklilik işlemlerini başlatacaksınız.

Peki emeklilik başlangıç tarihi sgk ya başvurduğum tarih mi yoksa vergi indirimine başvurduğum tarih mi geçerli olucak çünkü bana vergi dairesindeki memur dediki vergi indirimine başvurduğun tarih geçerlidir 5 ay sonra bile cevap gelse senin kaybın olmaz dedi bu doğrumudur ?

VERĞİ İNDİRİMİ KABUL OLMADAN NASIL BAŞVURACAKSIN...ENGELLİ EMEKLİ OLMAK İSTİYORSAN VERĞİ İNDİRİMİN ONAYLANACAK.SONUÇ İŞYERİNE GELECEK.. BURADA ANLAŞILMAYAN BİR ŞEY VARMI...

emeklilik başlangıç tarihi sgk ya başvurduğum tarih mi .: İŞYERİNİZDEN İSTİFA EDİP SGK YA BAŞVURDUĞUNUZ ZAMAN EMEKLİLİK BAŞLAR..
O MEMURA SORSAYDIN YA EMEKLİ OLMAK İÇİN VERĞİ İNDİRİM YAZISI OLMADAN SGK VERĞİ İNDİRİMİNDEN EMEKLİ OLUR YAZISI VERİRMİ.. İŞİ BİLMEYEN İNSANLARI VERİYORLAR İNSANLARI YANLIŞ YÖNLENDİRİYORLAR..

Anladım çok teşekkür ederim bu ara ben işten ayrıldım işten çıkış belgesi gerekicek mi yinede ?

İşten ayrıldıysanız gerek yok. İş yerinizdeki muhasebe ile iletişimi koparmayın, e bildirge geldimi size mail atarlar sizde emekliliğe başvuru yaparsınız, ben öyle yaptım..

Anladım çok teşekkür ederim bu ara ben işten ayrıldım işten çıkış belgesi gerekicek mi yinede ?

E bilgirge olarak mı geliyor resmi belge fiziki bir belge gelmiyormu ?
Mail ile gelince cıktısını alırsak bu şekilde sgk kabul ediyor mu ?

Bakanlık yazısı işyerinize elektronik ortamda e tebligatla gelir.. çıktıyı alırsınız...bazen raporu da işyerinize gönderiyorlar.ancak istanbulda verği dairesine gidip kendiniz almanız gerekiyor.ankaradan onaylanmış raporunuzu alıyorsunuz.ama aydında uygulama nasıl bilmiyoruz...aşagıdaki işlemleri yapacaksınız...

1. Ilk önce vergi indirim yazısının e tebligatla işyerinize gelmesini bekleyeceksiniz.
2.gelen yazı ve raporunuzun bir örnegi ile sgk ya gideceksiniz
3.verği indirimi ile emekli olur yazısını alıp işyerine götüreceksiniz
4.işyerinizden istifa edip size verilen yazı ile raporunuzun bir örneği e tebligat yazısı ile sgk ya gidip emeklilik işlemlerini başlatacaksınız.

Vergi indirimi ile emeklilik hakedildiği zamandan önce emekli olmak için başvuru yap?

İllaki bütün şartları taşındığındamı VERGİ İNDİRİMİ İLE EMEKLİLİK BAŞVURUSU YAPILABİLMEKTEDİR?

BU KONULARDA BİLGİSİ OLAN VARMI?
NE ZAMAN MÜRACAAT YAPMAK GEREKİR?

%80 VERGİ İNDİRİMİ
İLK SSK GİRİŞİ 1 EKİM 2003
TOPLAM PRİMİM DE 3671

ayDÜNYAvazo mrb evet erken emeklilikte tüm şartlar oluşmuş ise sgk emeklilik talebinizi alıyor
Ilk işe başlama tarihinizde 18 yaşında iseniz
1 ekim 2018 yılında emeklililiği hak etmiş olacaksınız.

umut2135

O zaman 18 yaşını doldurmuştum.
O zaman en erken 1 EKİM PAZARTESİ GÜNÜ BAŞVURU YAPARIM.
PEKİ İLK MAAŞI NE ZAMAN ALABİLİRİM. BU KONUDA ÇALIŞIYOR veya ÇALIŞMIYOR OLMAK FARKEDER Mİ?

ayDÜNYAvazo evet 1 ekimde verebirsiniz
Çalışıyor olmanız ve ya olmamanız farketmiyor
Maaş bağlanma süresine gelince istanbulda
genelde 2 ayda ancak bağlanılıyor yoğunluktan
Farklı illerde 1 ayda bağlanılıyor işlemler kısa sürede bitiyor

umut2135

Peki maaş başvuru tarihinden itibaren mi işlemeye başlıyor?
O zaman 2 aylık birikmişmi oluyor, 2 aylık süreden dolayı maaş genede birikebilir mi?
İstanbul dışında başka ilden başvuru yapabilirmiyiz?

ayDÜNYAvazo istanbul dışında başvuru yaparsan süreç daha uzur ekim ayında baş vuru yaparsan 1 kasım gibi maaş birikmeye başlar.

ANLADIĞIM KADARIYLA HİÇBİR MAAŞ BİRİKMESİ OLMAZ.

Peki SGK na müracaat ettiğimiz tarihte başlamaz mı maaşımız.

Müracaat tarihine kadar SGK nda herhangibir işlem yaptırmak gerekirmi VERGİ İNDİRİMİ İLE EMEKLİLİK İÇİN.

müracat ettiğiniz aydan bir sonra ki ay maaş işlemeye başlıyor. örneğin 1 temmuzda yada 30 temmuzda baş vurdunuz 1 ağustosdan işlem başlıyor.

Vergi indirim belgemi aldım, e-devlet üzerindende emeklilik başvurusu yapılıyormuş fakat ben yapmak istediğimde vergi indirim belgesi ile alakalı hiçbir bölüm yok .
E-Devletten biz nasıl başvurabiliriz bilgisi olan arkadaşlar ayrıntılı açıklıyabilirler mi ?

e devletten nasıl oluyor bilmiyorum ama ben kendi sürecimi anlatıyım.sgk ya gittim vergi indirim belgesini gösterdim onlar bana iş yerine vermek üzere emekli olur yazısı verdiler bu yazı ile işyerinden çıkışımı alıp tekrar emeklilik servisi ne teslim ettim süreç bu şekilde bilginize.

Üst Alt