Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim belgesini kaybetmek emeklilik zamanında sorun yaratır mı?

banderas

Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
0
Geçen gün bir sosyal güvenilk uzmanı ile yazıştım vergi indirimin varmı dedi evet dedim sakın dedi elinde ki raporun ve vergi indirimi kağıdını kaybetme derecem %60 raporun orjinali var ama vergi indirimi kağıdımın orjinali yok işyerine gelmişti ben zarfı açıp fotokopisini almıştım orjinali ise işyerindeydi çıkarken istedim yok dediler vermedilermi acaba benim ise kafama takılan emekli olurken elinde vergi indirimi belgesinin aslı olmayanlar emekli olamazlar diye bir saçmalık olur mu? acaba ne dersiniz , teşekkürler.

Emeklilik dilekçesi ayın hangi günü verilmeli ?

Daha açık söylemek gerekirse emeklilikte ayın 1'i sonu vs diye söylemler duyarız maaş almak açısındanmıdır kuralmıdır emekli olan konuyu bilen arkadaşlar varsa bi ışık tutarlarsa çok memnun oluruz emekliliğimiz geldimide gereğini yaparız teşekkürler.

bence ay sonuna yakın ver ayın başından başlasın maaaşın ben öyle yaptım şahsen

Vergi ind. belgeniz Maliye kayıtlarında vardır.Bir dilekçe ile aslı gibidir kaşeli alıp emekli olurken sgk ya verebilirsiniz..
Emeklilik te Özel sektör de çalışanlar ayın sonu itibari ile Kamu kurumlarında çalışanlar ise her ayın 14.de emekli olmak için müracaat ederler .Neden derseniz ay sonu emekli olmak için müracaat eden özel sektör çalışanı hem çalıştığı ayın maaşını alır hemde emekli maaşı ayın 1 den itibaren başlar yani arada zaman kaybı olmaz .
Aynı işlem kamu kurumunda çalışanlar içinde geçerlidir.

vergi indirimi fotokopide olsa sorun değil zaten sgk başvuru yapsan bile onlar vergi dairesine yazı gönderip kontorol ediliyo osebebten dolayı fotokopiyle başvuru yapabilirsin bende bir kaç ay önce emekli oldum fotokopiyle başvurdum onlar gelirler idresi falan bir kaç yere yazı yazıyorlar sonucunu bekliyorlar ondan sonra size dönüyorlar siz özel sektörseniz ay sonu başvuru yapın

Bana söyleyen sosyal güvenlik uzmanı o yüzden tedirgin oldum aslı olmasada bişey olur demedi ama ne bileyim bu son yıllar yaşananlardan sonra.

sen rahat ol kardeş onlar bzim vergi indirimiz var dediklerimize inanmıyorlar zaten yazı yazılıyor vergi genelmüdürlüğüne sen fotokopini götür kalpin frah olsun

emekli olurken illada verği indirimi kağıdının aslını istiyorlar deniyor ben vergi indiriminden yararlanıyorum ama bu kağıdın aslını bana bile vermediler

ben ne yapacağım şimdi.

Orjinalini istemeleri söz konusu olamaz. SGK kendisi bir yazı yazıp defterdarlıktan alır...

Üst Alt