Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim belgesinin kaybolması emeklilikte soruna yol açar mı?

asi 23

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Verği indirimi raporunuzu elinize geçtikten sonra kaybetseniz bundan sonraki süreç ne olur mesala tekrar rapor gereklimidir yoksa nasıl bir yol izlemeliyiz. emeklilik hayal olmaz dimi bunla ilğili bilğisi olan arkadaşlar cevap verebilirmi

Hiç bir sorun olmaz... Emeklilik başvurusu yaptığında sigorta müdürlüğüne "x dereceden sakatlık indirimim var" diye beyanda bulunuyorsun, onlar kurumlar arası yazışma yaparak bu bilgiyi teyit ediyor, sonrasında da emekliliği onaylıyor...

peki bülent abi bu raporu temin edebiliyormuyuz elimizde olması için nereye müracat etmek gerekir kaybetiğin raporun aslını nasıl alabiliriz.şimdiden teşşekür ederim.

Rapor (vergi indirimi hak ettiğine dair yazı ile birlikte) defterdarlık tarafından işyerine gönderilmiş olmalı....

tamam işyerine kaç nüsha gidiyor bizim elimizede aslı gelmiyormu yada aslının biri orda kalır öbür aslı sende olur kayboldugu zaman çalıştıgın yerden temin edebilirmiyiz kusura bakma bülent abi senide yoruyoruz ama hakkını helal et.

Tek nüshadır. Sana fotokopisini veriyorlar.

Ama neden buna ihtiyaç duyuyorsun ki? Bu rpaor/belge elinde olsa da olmasa da fark etmez; günü gelince emekli olursun

şimdi bülent abi ben belediyede taşaronda çalışıyorum abi bu ay ihaleyi bırakıyor bizim şirket evrak zaten ancak bu ayın sonuna ulaşır şirkete ben başka şirkete geçiş yapacam abi öbür şirket bıraktıktan sonra onun için abi soruyorum yeni şirkete isterse vergi indirim raporunu fotokopi kabul etmezse yeni şirket onun için ögrenmek istedim abi.

"Herhangi bir şekilde iş yeri değiştiren ücretlilerin daha önce işlem tesis ettirdikleri Müdürlüklere yeni iş yerlerinin adreslerini bildirerek buradan yeni iş yerlerine hitaben yazı almaları yeterli olacaktır. "

Bu işyerine vergi indirim yazısı ve rapor gönderildiğinde, raporun da yazının da orjinalini sen almaya çalış. Madem işyeri değiştireceksin, evraklar onlarda kalacağına sende kalsın.

evet şirkete söyledim aslında gelen evraklarımın fotokopileri sizde asılarını bana yolamanızı istiyorum.dedim .ama tamam bakarız dediler.bülent abiyi burayı anlamadım abi tam açarmısın konuyu (Herhangi bir şekilde iş yeri değiştiren ücretlilerin daha önce işlem tesis ettirdikleri Müdürlüklere yeni iş yerlerinin adreslerini bildirerek buradan yeni iş yerlerine hitaben yazı almaları yeterli olacaktır.)

Defterdarlıktan elde edilen sakatlık indirimi -özellikle bir süre kısıtlaması yoksa- tüm çalışma yaşamı boyunca geçerlidir...

İşyeri değiştirdiğinde, sakatlık indirimi elde ettiğin defterdarlığa gidip yeni iş yerinin adresini bildirecek, oradan yeni işyerine hitaben yazılmış, sakatlık indirim hakkının bulunduğunu belirten bir yazı alacaksın... O yazıyı yeni işyerine verdiğinde, onlar da sakatlık indirimini bordrona/maaşına yansıtacak.

şimdi çok açıklayacı oldu abi sağol başvurdugum verği dairesine gidiyorum ordan yeni işyerime verimek üzere vergi indirimi hakkı aldıgım belge yani yazı isteyecem onu alıp yeni şirkete verecem bu kadar herhalde inşallah anlamışımdır abi. birşey daha var peki bende fotokopisi varsa sadece onu yeni işyerime versem yinede deftadarlıga bildirmeme gerek varmı o süreci yapmam lazımı abi.

birşey daha var peki bende fotokopisi varsa sadece onu yeni işyerime versem yinede deftadarlıga bildirmeme gerek varmı o süreci yapmam lazımı abi. kusura bakma hakkını helal et abi senide yordumm.

inşallah :)

ama yok, hala hala sorduğuna göre, bu da olmadı :)

Elinde sakatlık indiriminin olduğunu gösteren bir yazı olursa, evet, yeni işyerine onu verebilirsin. Defterdarlığa gitmene gerek kalmaz.

şimdi oldu abi:) abi gerçekten teşşekür ederim hakkını helal et daha rapor gelmeden neler düşünüyor diyecen belki abi ama işte bilmeyince süreci ögrenmek en iyisi o gün geldiğinde ugraşmamak lazım abi. herşey işin saol abi hakkını helal et şimdilik kendine iyi bak.

Üst Alt