Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim derecem artarsa, emeklilik sürem de kısalır mı? Ne yapmam gerek?

Konular
8
Reaksiyonlar
0
Merhabalar, sizlere danışmak istediğim birşey var;

Ben haziran 1997 yılında ilk sigortalı oldum ve halen çalışıyorum...
2011 yılı için % 70 ile vergi indirimden yararlandım...
Ama malesef (1 yıl sonra kontrol şerhi) koydukarından bu sene tekrar aynı işlemleri yaptım,raporumu bekliyorum

Şimdi sizlere sormak istediğim ; % 70 oranım ile 16 yıl 4 ay (3760 gün prim) doldurduğumda emekliliğe hak kazanıyorum, biliyorum ...

Eğer yeni vergi indirimi raporum %80 oran ile onaylanırsa
otomatikman 15 yıl 3600 (prim gün) ile emekliliğe hak kazanabiliyor muyum ?
Yani benim ekstra birşey yapmam gerekmiyor değil mi ? Yeni raporum direk geçerli olacak sanırım ?

Eğer bilgisi olan var ise veya yanlışım var ise düzeltirseniz çok sevinirim...
Teşekkürler...Saygılarımla...

Vergi indirim hakkınız 1.derece (% 80 ve üzeri) olur ise emeklilik süreniz de 15 yıl 3600 gün olur.

vergi ind. rapor oranlarım değişik ? hangisine göre emeklilik hakkım var ?

2011 de %70(1 sene şerh)
2012 de %72(1 sene şerh)
2013 de ( yine usanmadan hast. de işlerimi hallettim raporumu bekliyorum)

vergi ind. aldım... hem 15 senedir kıdemli MS hastası hem de bu çarpık devlet sayesinde kıdemli vergi ind.raporu çıkaran biriyim malesef...
sorum şu ; normal şartlarda 2013 ekimde emekli olabiliyorum....şimdi farzedelim ki bu sene de 2013 için yüzde 80 aldım ( hemen emekli olabiliyorum )
yalnız ;
%60 ın altında rapor geldiğini düşünürsek ben en son bu oranlamı emekliliği tekrar hesaplayacağım(ki bu da mart 2014 oluyor)
yoksa aldığım raporların en yükseğimi geçerli oluyor ,bu kafama takıldı ...
bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim , tesekkurler....

Selçuk, kural şu: emeklilik talebini yapacağın tarihte defterdarlıkta geçerli olan sakatlık indirimin neyse, emeklilik işemlerin de o temelde gerçekleştirilir.

Diyelim ki 1 yıl kontrol şerhli olarak elde ettiğin sakatlık indirimi ile emekli oldun. İki şeyle karşılaşabilirsin:

1- SGK emeklilik için senden kontrol muayenesi istememişse, emekliliğin sürekli demektir. Nokta. Vergi indirimi, kontrol muayenesi vs. ile hiç bir işin kalmadı.

2- Kontrol muayenesi zamanı geldiğinde defterdarlığa gidip işlemleri tamamalamalı ve vergi indirim süreni uzatmalısın. Uzatamazsan, günün birinde emekilikle ilgili olarak sgk karşına çıkıp "vergi indirimin bitmiş, emekliliği hak etmiyorsun. Fazla ödenen aylıkları geri vereceksin" diyebilir.
Bence bunun oması mümkün değil. Emeklilik için kontrol istiyorsa SGK bunu sana söylemek zorunda. İstemiyorsa, seni bağlayan bir şey yok... Defterdarlıktan elde edilen sakatlık indirimi çalışanlara dair... Sen çalışmadığın için kontrol muayenesi zamanı geldiğinde vergi indirimini uzatma ihtiyacı da duymazsın: iki kere iki dört!

evet anladım , yalnız ben sgdp ödeyerek çalışmaya devam edeceğim, o zaman kontrol muayenesı
zamanlarına aynen uymaya devam edeceğim haliyle...

Böyle bir zorunluluğun yok. Daha doğrusu, vergi indirimi alıp almamak isteğe bağlıdır... Maaşına yansıması senin için çok önemli değilse, devam etmezsin...

doğru vergi ind. değil aslında olay , olay ; emekli olduktan sonra da bu her sene 1 yıl şerh koyarlarsa ,kontrol muayenelerine gitmek zorunda kalmak benim derdim (emekliliğimin iptal olmaması için )... ama mecburuz tabi ki...

u konu başlığının tam tersini düşünürsek
Vergi indirim derecem azalırsa, emeklilik sürem uzar mı peki ?

Evet: emeklilik talebini yapacağın tarihte defterdarlıkta geçerli olan sakatlık indirimin neyse, emeklilik işemlerin de o temelde gerçekleştirilir.

Üst Alt