Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim derecem düşürülmüş! Ne yapmalıyım?

Yusufreco

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhaba
1 derece vergi indirminden faydalaniyordum. Fakat 2020 yilinin 10' cu ayinda ucuncu dereceye düşürülmüş. Bunu maas bodromda yeni farkettim, insan kaynaklarina vergi indirim yazimi gosteridim ve 1 derece olarak duzelttik dediler. Benim 16 aylik kaybimi nereden talep etmem gerekiyor is yerimdenmi vergi dairesindenmi
Teşekkürler

Yusufreco işyerinin bağlı bulunduğu vergi dairesi ile görüş.muhasebe departmanından geriye dönük kaç aylık ise maaş bordrosu iste bununla birlikte git bir dilekçe yaz.vergi indirimi maaş bodronda 3 derecemi yoksa 1 derecemi yansımış bu önemli3 derece değilde 1 derece yansımış ise farkı isyeri ödemeli sana.diger türlü maliyeden talebi edersin.bunu anlamanın yolu maaş bordrosu alman

Bordrodaki bütün kazanç parametreleri ve vergi dilimleri geriye dönük düzeltilmesi gerekiyor sıkıntılı bir süreç cezai müeyyideleri var,
Bence uzlaşmalısın çünkü kontrol de birinci yükümlülükte sen de,
işyerin ile aranı bozmak istermisin bilmiyorum.

Geriye dönük son 16 ay ucuncu dereceden yansimis. Onun öncesi birinci dereceden bunu isyerine soyledigimde duzelttik dediler, önümüzdeki ayin maas bodrosunda duzeltilip duzeltilmedigi belli olur. Bu degisikligi isyerimi yapiyor acaba biz yapmadik diyorlar. Yani benim 16 aylik kaybimi isyerindenmi talep etmem gerek. Birde bunun pesine düşmelimiyim bu 16 aylik ortalama nekadar bir para yapar toplamda

Yusufreco

Hesaplamayı hatalı yapan işyeri ise, sorumluluk işyerinde olmalı ve hakkınızı tabii ki vermeli. Lakin Türkiye'deyiz ve ne yazık ki çalışanı olduğunuz bir kuruma da tırnak içinde "dayılanmanın" sonuçları olabilir.

Düzeltmeyi vergi dairesi yapar.Maaş bordrolarını geriye dönük çıkartıp vergi dairesine dilekçe ile vermen gerekiyor.

Rahmetli Babamın bir sözü geldi aklıma ''Oğlum Gıdıklanma'' derdi,
Tabi gençlik anlamazdık dinlemezdik şimdi bütün sözler bir tokat gibi çarpıyor yaşanmışlıklarıma.

Yusufreco

bu kadar ayda gerçekten ne kadar kaybın maddi olarak onu hesap edip şikayet etmeliisn. işyerinde huzurun bozulmasın istiyorsan. benim 2. derece ve 1.derece arasında 100 tl mi ne vardı değer mi? dereceni düzeltir ama işverene de durumu açıkla.maddi değil emeklilik enegellilik olaylarına dem vurarak açıklama yaparsın.zaten 2bin 3 bin olacaktır tahmini.

Yusufreco

Vergi diliminizin durumuna göre 4.000 TL ye yakın bir kaybınız var (ayrıca yıllık %15 oranında faizi var). İşyeriniz gerekli düzeltmeyi yapabilir ancak yapmıyorsa işyerinizle muhatap olmadan vergi dairesinden doğrudan iade isteyebilirsiniz. Vergi dairesi vermezse dava yoluyla iade alabilirsiniz.

Birinci derece olarak düzeltildi eksik yatan aylara ait bodromu alip vergi dairesi ile görüşeceğim bakalım ne olacak

Üst Alt