Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim esnasında rapor oranı düşürüldü!?

Cem68

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba devlet hastanesinden alınmış ve 10 hekim tarafından onaylanmış %56 süresiz engelli raporumu vergi dairesi aracılığı ile Maliye bakanlığına gönderdim. Göndereli yaklaşık 15 gün oldu. Bugün bir arkadaşımla yaptığım konuşmada kendisinde %54 oranında raporu olduğu ve bunu maliyeye yolladığında gelen oranın %40 olarak düşürüldüğünü belirtti. İncelediğimde ve bir avukat arkadaşla konuştuğumda bunun yasal bir uygulama olmadığı aksi takdirde heyette şahısa bu raporu düzenleyen devlet hastanesi hekimlerinin hiçe sayıldığı anlamına geldiğini belirtti. Ben bunu yaşamış değilim ancak olası benzer durum sizce yasalmı? Buna benzer bir konu ile karşılaştığımda izlemem gereken yol hakkında bilgi rica ediyorum.
Şimdiden teşekkür ederim.

Bende gönderdim 49 ile gitti 43 ile onaylanıp geldi benimki 50 üstü olamadığı için üzerinde durmadım.

Arkadaşlar slm bende devlet hastanesinden %60 sürekli oranım la vergi indirimine müracat ettim eksik evrak nedeniyle tekrar hastaneye sevk edildi tek tek bütün doktorları dolaşıp kurula girdim kuruldan bana biz vergi dairesine göndercez dediler hala ankaradan sonuç bekliyorum ( bu arada sevk te doktor kontrolünde % 74 oran çıktığını ögrendim aynı doktorlar aynı hastane 3 ay ara ile verdikleri oran ben anlamadım) 6 ay oldu sonucu bekliyorum

2017 kasımda aldım göz 7 tansiyon 10 kalp 10 astım 40 ortapedi 8+5 vermişti % 60 sürekli stf eksik evrak nedeniyle tekrar hastaneye sevk edildi ama beni tekrar bütün doktorları dolaşıp kurula girdim bundada göz 41 astım 40 kalp 10 tansiyon 10 ortapedi 7+5 vermiş %74 vermişler

%40 İşitme %10 astim %5 göz onaylamadığı 49 oldu vergi dairesi gönderince 43 ile sonuçlandı

Arkadaşlar niye düşürüyoki bu vergi yeri ne hakka sahipte

Doktorda değiller

Üst Alt