Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim Eviss sitesindeki açıklama kısmında % yazmıyor?

Ozan44

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Eviss'in sitesine baktığımda bu şekilde bir sonuç çıkıyor. % 60 ' dan emeklilik başvurusu yaptım.Şuan malulen olumlu mu yoksa olumsuz mu sonuçlanmıştır. Neden % yazmıyor?
V3JaqP.jpg

Ozan44 öncelikle gözünüz aydın vergi indirimi (olumlu) sonuçlanmış eğer gerekli gün ve hizmet yılını tamamlamışsanız eğer SGK gidip vergi indiminizin olduğunu belirterek erken yaşlılık emekliliğe ne başvura bilirsiniz sizin dediğiniz malulen emeklilik farklı karıştırmayın.

Umut bey % 60 tan başvurmuştuk olumlu mu şimdi. Çok sağolun Allah Razı Olsun :)

Ozan44 önemli deil ekranda olumlu sonuçlandı belirtilmiş dereceye De girdiniz belli ama yüzde kaç ile sonuçlanmış görünmüyor isterseniz başvurduğunuz vergi dairesini arayarak bilgi alabilirsiniz.

dereceye girdiniz demesi banada olumlu sonuclandıgını gosterıyor benım merak ettım erken emeklılık hakkın daha gelmeden prım falan dolmadan bu basvuruyu yapabılıyozmu yapıp onaylandıgınıda calısmaya devam edıp prım doldugunda otomatık emeklılık ıslemlerıne baslıyabılıoyrmu

fasfor vergi indirimine çalışma hayatınız boyunca başvuruda buluna bilirsiniz gerekli gün ve hizmet yılını tamamladığınız takdirde
Erken emekliliğe başvuruda bulunursunuz.

umut2135

gereklı sartlar yerıne geldıgınde calısma hayatı boyunca vergı muafıyetınden yararlanan bır ınsan emeklılık ıcın basvurdugunda rapor yınede ankaraya gıdıyomu

fasfor vergi indimine başvururken birdefaya mahsus raporunuz merkez sağlık kuruluna gider incelenir bir sıkıntı olmaması durumunda onaylanır ve vergi indirimi derecesine alınırsınız ve gerekli gün ve hizmet yılı tamamlandığında emekli olma tarihinde sizden tekrar rapor istenilmez sadece vergi dairesine SGK sorgulama yapar vergi indirimini sorgular var ise sizi emekli eder.

Bir sorum daha var. Elektronik tebligat gönderildi diyor. Bu tebligat iş yerinin muhasebecisine ulaşmışmıdır yoksa İstanbul Vergi dairesinde midir? Şirket sahibine sorduğumda bir email gelmediğini söylüyor. Muhasebeci mi bilir? Bundan sonra süreç nasıl işler?

Ozan44 bu tebligat iş yerinizin elektronik adresine gönderilmiştir ve ulaşmış olması gerekir muhasebecinize bir sorun sizin prim gün sayınız ve hizmet yılınız Tamam'ı nedir bilgileriniz

-Umut Bey, Prim gün sayım 2200 küsür gün, % 60 dan emeklilik için başvuru yaptım.
-Eviss'in sitesinde 'dereceye girdiniz' yazıyor ancak rapor % si yazmıyor.
-Eviss'in sitesinde işyerinize gönderildi yazıyor.
-Şirket sahibini aradığımda şirket emailine bir email gelmediğini söylüyor.Muhasebeci ile pazartesi iletişime geçeceğim.

Giriş tarihim 2007 . 1800 gün ve üzeri % 60 ' dan başvuru yapılabiliyor diye biliyorum.Yanılıyor muyum?

Ozan44 sanırım sizi yanlış yönlendirmişler sizin başvurduğunuz vergi indiriminden emeklilik şartlarınız>eğer 2 dereceden %60ile vergi indimini kazanmışsanòz eğer 4000 gün ile 18 yıl hizmet yılına tabi olursunuz.malulen emeklilik de SGK sevki ile 1800 gün 10 yıl hizmet yılı ve sadece bir rahatsızlıginizdan %60 almanız gerek

WGOLzm.jpg

Bu sonuç ekranına göre emeklilik olumlu mu yoksa olumsuz mu sonuçlanmış oluyor? Ya da bu sonuç ile bir emeklilik hakkı kazanmamış mı oluyorum?

Ozan44 buna göre siz vergi indirimi alarak erken emekliliğe hak etmiş bulunuyorsunuz ama 4000 gün ve 18 yılı doldurmak şartı ile

Rahatsızlığınız nedir ve hangi rahatsızlıklar dan kaç oran aldınız raporda raporunun bir resmini atarmısın

Umut Bey raporu alamadık, Sgk heyeti direkt olarak İstanbul vergi dairesine orası da Ankaraya gönderdi. Elime bir rapor geçmedi. % 60 oranı birden fazla hastalıktan aldım.
Yani şuan dereceye girdiniz derken. Bu hakkı kazandığım ancak bu şekilde emekli olabilmek için, dediğiniz 4000 gün ve 18 yıl hizmet şartını doldurmam gerektiği. O halde bu durumda sadece rapor şartını yerine getirmiş ama hizmet yılı ve prim gün sayısını yerine getirmediğimden emekli olamıyorum.

Ozan44 evet anlattığım gibi ve sizin anladığınız şekilde 4000 gün ile 18 yıl a (tabisiniz) bu şartları yerine getirdiğinizde SGK emeklilik için ancak başvuruda buluna bilirsin

Ayrıca vergi dairesinden raporunun bir nüshasını isteyerek diğer engelli haklarından da faydalanabilirsiniz

Erken sevindik o zaman. Peki teşekkür ediyorum Umut Bey.

erken sevınsenız de sevının bence raporunuz onaylanmıs gununu doldur gıt sgk ya basvurunu yap emeklılıgn baslasın rapor falan ugrasmıycaksınız gereklı gunu doldurcaksınız yınede sevının ben raporu gonderemıyorum :) oran dusururler dıe cekınıyorum ama en son ıslemde gonderıcem tabıkı bakalım kısmet

Gelen raporu direkt olarak İstanbul vergi dairesinden almak

Eviss'in sitesinden baktığımda 06.12.2017 tarihinde ELEKTRONİK TEBLİGATLA GÖNDERİLDİ şeklinde görünen raporu iş yerimden alamıyorum.E-tebligat şifresini unutmuşlar ve bulamıyorlar.

-Ben gelen tebligatı İstanbul Vergi Dairesi'nden gidip şahsen alabilir miyim?

Ozan44 vergi dairesine git oraya sor.vergi indirimin raporun oradadir zarfta.

18 şubat2018 de eviss başvurdum rapor 27 şubat bakanlığa gönderdiğini yazıyor ne zaman dönüşü olur bilgilendirseniz sevinirim

Üst Alt