Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim hakkı alan bir kişi iş değişikliğinde yeniden almak zorunda mı?

Konular
8
Reaksiyonlar
0
slm arkadaşlar...
2004 yılında çalışırken 193. maddeyle vergi indiriminden faydalana bılmek için mal mudurlüğüne muracaat etmiştim... Bakanlıkça onaylanıp 193 maddeye gore vergı ındırımınden daha öncekı çalıştığım iş yerınden faydalanmaya başladım...
Şimdi iş değişikliği nede ile başka bir iş ve başka bir şehırde çalışmaya başladım... iş verenden vergi indiriminden faydalanmak istıyorum dıyerek çalıştığıma daır belge ve eskı raporlarımla bulunduğun vergı daıresıne baş vurdum... fakat bana denılen çok ılgınçti... alınan rapor 2004 yılına aıt olduğundan tekrar heyete gırip rapor almalı ve bakanlıkça onaylandıktan sonra vergı ındırımınden faydalana bıleceğimi soylediler...

1- 193 maddeye göre vergı ındırımınden faydalanabılır raporı (onaylanmış bakanlıkça) her iş değişikliğinde alınmasımı gerekıyor... ? (raporda surekli ıbaresı işaretli, kontrollu deil...)
2- daha once bağlı olduğum bölgedekı vergı daıresını aradığımda hayır bızden o bılgılerı ısterse resmi olarak iç yazışmada bızde gerekenı yollarız dendı... bana o sekılde cvp verılmesınınn sebebı memurun bılgısızlığı yada guvensızliğinden kaynaklandığı... dendı... bu durumda benım ne yapmam lazım vergı ındırımınden faydalanmak için...

sözun özü şu ki... birkez almısım ve bakanlıkça onaylanmıs daha öncekı iş yerınde faydalanırken , iş değişikliğinden sebeb tekrar mı heyete gırıp rapor almalıyım...

şimdiden teşekkurler cevaplar ve bilgiler için...

İşyerini değiştiren ücretliler ne yapacaklardır?
Herhangi bir şekilde iş yeri değiştiren ücretlilerin daha önce işlem tesis ettirdikleri Müdürlüklere yeni iş yerlerinin adreslerini bildirerek buradan yeni iş yerlerine hitaben yazı almaları yeterli olacaktır. Bu kişilerin yeniden rapor almalarına gerek yoktur. Bulundukları il sınırları dışına gidenler de aynı şekilde hareket edebileceklerdir.

Mantıken de bunu kabul etmemek yanlış olur... alınmıs bır hak var raporda suresıs kontrollu felan deıl gel görkı bunu o memura anlat...
işverene arattıracam hafta başı bakalım ne olacak...
teşekkurler bılgi için...

iş verene tekrar arattırdım arkadaşlar.. benden şimdide raporun aslını istıyorlar raporun aslı eski çalıştığım ilin defterdarlığında orasını aradım aslını gonderemeyeceklerini fakat aslı gıbıdır dıye belırtebıleceklerını soyluyorlar... bakalım kabul edılecekmı...
Aynı kurum aynı bakanlığın onayladiği raporu , aynı bakanlığın başka bır il dekı defterdarliği kendı bakanlığı tarafından onaylnmıs belgeyı nasıl kabul etmez aklım almıyor... tekrar rapor almam gerektiğini soyluyor...
Engelimize engel çıkarmak için adeta yarısıyorlar...
bakalım sonuc ne olacak bende merak edıyorum doğrusu aslı gıbıdır dıye istedım defterdarlıktan...

daha önce vergi indiriminden faydalandığım ve eskı bodrolarımda aşıkar belli olan vergı ındırımı, defderdarlık bugun bana telefonda şifaen bır cvp verdi...
2004 te aldığınız 193. maddeye gore vergı ındırım hakkı dosyanızı bulamadım eskı çalıştığınız iş yerınden isteyip temın edın bızede bıldırın... :))
böyle bır sey olabılırmı arkadaş... gülermısın ağlarmı...
Raporun aslı Bakanlıkça onaylanmış vergı ındırımını hak ettiğime daır dosya ilk işlem yaptırdığım defterdarlıkta olması gerekmıyormu...
Ya bende bır terslık var hersey bukadarmı aksılıklerle tesaduftur...

Eski işyerinize gönderilen "bu kişi vergi indiriminden yararlanır" yazısını bulma olanağınız varsa, ne ala. Bulamazsanız ne olacakmış?!

benimde söyle bi sorum olacak 2001 yılında vergi indirimi aldım 2001 yılından beri 2 işyeri değiştirdim ben genelde hep fotokopilerini verdim işyerime onlarda işleme koydu halen çalışmaktayım ancak ilk çalışmış olduğum firmaya hitaben yazılmış yazıyı vermiyorum sadece rapor ve maliyenin vergi indirimine hak kazanmıştır yazısını veriyorum şu an 6 yıldan beri öyle çalışmaktayım ve sakatlık indirim tutarı bodromda aynen yansıyor rgeçenlerde maliyeye sorduğumda yeni işyerinize hitaben yazı vermemize gerek yok dedi bizde kayıtlı herşey dedi maaşınıza yansıyorsa sorun olmaz dedi memur

1996 da işe girerken (özürlü statüde işe girebşlmek için)raporu,aynı zamanda vergi indirim olarak da kullanabilirmiyim.özürlü statüde işe girdim ama vergi indiriminden yararlanmıyorum.

1996 almış olduğunuz raporuzun bi faydası olmaz işyerinizden o işyerinde çalıştığınıza dair belge alıp maliye ye müracat edeceksiniz onlarda hastahaneye sevk edecekler vergi indirimiz olmadan emekli olamazsınız almanız şart insallah alırsınız

ssk,lılar olamıyor vergi indirim raporu olmadan.ama memurlar emekli olabiliyor.

ahmet ozkara bu tarz sıkıntı yasamamak ıcın rapor aldıgınız hastaneye raporun fotokopısını aslı gıbıdır yapıp ısyerlerını verebılırsınız aslı hep sızde kalır bu sıkıntıları yasamamıs olursunuz ısyerlerı raporun aslını ne yapıcaklarsa artık

daha önce 1994 senesinde aldığım vergi indirim hakkını iş yeri ve şehir değişikliği sonunda aynı rapporla vergi i,ndirim hakkını nihayet 5 aylık bir mucade sonunda alabildim... başta Bülent Beye bilgilendirmelerinden dolayı teşekkur ederim...
Memurların bilgisizliği ve ilgisizliği vurdum duymazlığı bu kadar sure beklememe sebeb oldu doğrusu bu durumdan bayağı rahatsız oldum...
Dolayısı ile;
Daha önce vergi indirimi almış bir kişi iş değişikliği veya şehir değişikliği nedeniyle yeniden vergi idirim hakkı almaya gerek yokmuş... iş yerinizden ilk rapor aldığınız mal müdürlüğü yada vergi dairesinden iş veya şehir değişikliğini bildirmeniz ve dilekçe yazmanız yeterli olacaktır...

herkeze iyi paylaşımlar dilerim...

İşyerimin ünvanı değişti bu değişikliği bildirmek için Vatan caddesindeki engelli servisine gittim.Bir dilekçe yazarak bilgileri aldılar..İşyerine tekrardan evrak gidecek.Bu arada engelli servisi değişmiş çok da güzel olmuş açıkcası.

yüksek sağlık kurulundan 193 sayılı kanuna göre hüküm olunan vergiye tabiler tekrardan rapor düzenlenmez iş değişikliğnde ise raporunuzun fotokopisini aslı gıbidir yaptırarak yada vergi indirimine tabi oldugunuz vergi numaranıza iş verene vermeniz yeterlidir vergi numaraları ile ilgili işyerinin muasabecisi mailiyeye üst yazı yazarak kişinin yüzde kac engelli oldugunu nekadar vergiden muaf oldugunu ogrenıp ona gore vegı muafıyetı ıle vergılendırır.

Üst Alt