Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim hakkı alıp emekli olabilir miyim?

Ecege

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba, sitenizi tesadüfen buldum ve bu güne kadar görmemiş olduğuma üzüldüm gerçekten. iyi ki emek harcamışsınız bu işe..
benim sorum şu; 2000 yılında hiperdiroidi ve soğuk nodül nedeni ile operasyon geçirdim. tiroidlerimin %98'i alındı. sürekli ilaç kullanıyorum ama kalan %2'lik tiroid sorun yaşatmaya devam ediyor. hipertiroide bağlı olarak yüksek oranda kansızlık ve kalpte ritim bozukluğu, aort yetmezliği ve 1. derece üfürüm tespit edildi. ayrıca 2010 yılında boynuma C6-7 arasına diskektomi ve allogreft yerleştirildi. masa başı bir iş yaptığım için bunun sıkıntısını çok yaşıyorum. aynı zamanda da diğer hastalıklarımın da verdiği sıkıntıları had safhada yaşıyorum. 21 yıldır sigortalıyım ve 6000 den fazla günüm var. artık emekli olup dinlenmek istiyorum. saydığım hastalıklar için buna yetecek oran alabilir ve malulen emekli olabilir miyim sizce ? bunun için ne yapmalıyım ?

Ecege
Sizin malül emekliliğine ihtiyacınız yokki iş yerinizden çalılştığınıza dair bir yazı alarak defterdarlık veya maliyeye vergi indirimi müracatı yaparak sevk edecekleri hastahaneden %40 ve üzeri bir sağlık raporu almanız halinde erken emeklilikten yararlanabilirsiniz.

evet haklısınız ama o zaman %40 raporla iş bitmiyor. vergi indiriminden faydalanmak için de başvurmam gerekiyor, oradan alınan oranlar da her zaman daha düşük oluyor.

Bülent bey bu konuda siz de görüşlerinizi bildirirseniz çok mutlu olurum

Bence rahat alırsınız % 40 üzerini, vakit kaybetmeden -ssk'dan emekli olacaksanız- işyerinizden çalıştığınıza dair belge alıp defterdarlığa vergi indirimi için başvurunuzu yapın, sizi hastaneye sevk ederler. Ve raporunuzu Ankara'ya gönderirler. Sonuç çok rahat gelir % 40 ve üzeri, sizde hemen emekli olabilirsiniz şu tabloya göre:
2008_oncesi.PNG

KKELEBEKK;

içime su serptiniz sevgili kelebek. sizin cevabınızı okuyunca hemen harekete geçtim ama ben rapor başvurusu yapmadan önce durumumu bir göreyim diye düşünerek hastaneye gidip ilgili bölümlerde kontrollere başladım. işi uzatmış mı oldum bu şekilde bilmiyorum ama rapor başvurusunda elim boş kalsın istemedim. şu anda halen tetkikler devam ediyor. röntgen sonuçlarında boynumda ileri derece düzleşme olduğunu, boyunda, omuzlarda ve kollarda her yöne hareket kısıtlılığı ve belirgin güç kaybı olduğunu, rahatsızlığımın kronikleştiğini ve çektiğim ağrıları geçirmenin pek mümkün olmadığını öğrendim. başka fıtıkların da olduğu düşünülüyor ve 25 kasımda boyun, sırt ve bel için mr çekilecek. buna ilave olarak asıl sürprizi kalp damarda yaşadım. ekg sonucuna göre kalpte elektrik iletim bozukluğu olduğunu söylediler. ilaçla tedavi aralıklarını aştığı için muhtemelen kateter takılması ya da yakma işlemi yapılması gerekecekmiş.bu nedenle beni kardiyolojiye gönderdiler. 25 kasım sabah erken saatte de kardiyolojide olacağım. endokrin de pek parlak değildi. 2 nodül daha oluşmuş. şimdilik sadece takip edilecek. demir eksiği anemisi de var. referans aralıkta alt sınır 51, benim değerim 15 çıkıyor. yok yok yani anlayacağınız. sanırım şu anda rapor alma ihtimalim biraz daha arttı. hepsi sonuçlandıktan sonra, sizin de dediğiniz gibi rapor için işyerinden çalıştığıma dair yazı alıp defterdarlığa gideceğim. orada "emekli olmak için" demek yerine "vergi indirimi ve diğer haklardan faydalanmak için" demek daha uygun sanırım değil mi Kelebek?? oradan sevkimi aldıktan sonra şu anda tetkiklerin yapıldığı hastaneye (rapor vermeye yetkili bir hastane) gitmek benim açımdan daha iyi olabilir mi sizce ? sonuçta tüm sonuçlar zaten kendi sistemlerinde kayıtlı olmuş olacak.

Evet, vergi indirimi için ibaresi daha doğru.

çok teşekkürler yanıtınız için. bu konulardaki tecrübenizin ve bilginizin farkındayım. pek çok cevabınızı, paylaşımlarınızı okudum sizin. o nedenle görüşünüz benim için önemli. benim bu konularda hiç bilgim olmadığı için soruyorum, bahsettiğim hastalıklar için rapor şansım nedir sizce.

İnanın bilemiyorum. Ama denemekten bir zarar çıkmaz.Olumlu olacaktır inşallah

Merhaba,
Benim de şöyle bir durumum var;
Özürlü raporu almak için başvurdum ve % 51 oranında rapor aldım. Vergi indirim belgesi alabilmek için zaten defterdarlık sevki ile gitmiştim ve hastane oraya da rapor örneğini göndermiş. Oradaki süreç şu anda devam ediyor. Ben de SGK lı olarak çalışmaya devam ediyorum.
Defterdarlıktan oranım % 40'ın altına düşmeden gelirse emeklilik hakkımı kazandığımı biliyorum ve amacım da zaten bu. Aynı işyerinde 15 yıldır çalışıyorum. İşyerimden ayrılırken ihbar tazminatımı da almak istiyorum. Bunun için de "sağlık nedeni ile" işverenimin işakdimi feshetmesini isteyeceğim. Eğer bu sebeple ayrılırsam, çıkıştan sonra vergi indirimi ile emeklilik için başvurmam mümkün oluyor mu? Yoksa bu hakkımı kaybeder miyim? İlk sorum buydu..
İkinci sorum ise; 3 ayrı hastalıktan toplam % 51 oran aldım. bu oranın % 23'ü boynumda oluşan fıtıklar ve omurdaki ciddi bozulmalar. 2010 yılında boyun fıtığı ve sinir sıkışması nedeni ile operasyon geçirdim, omur çökmesi olduğu için boynuma protez kondu. fakat şimdi bir üst seviyede tekrar aynı durum var ve üsttekilerde de ileri derecede dejenerasyon mevcut. Boyun ve kol hareketlerimde kısıtlılık ve kollarda güç kaybı var. Bunların giderilmesi de mümkün değilmiş, yani hiç bir zaman eskisi gibi olamayacak. Aynı bölgeden iki ameliyat geçirdiğim için üçüncü ameliyatın çok riskli olduğunu söyledi doktorlar. Üçüncü defa ameliyata yanaşmıyorlar. Bu hastalığımın da 24 yıldır masa başında, ekran karşısında çalıştığım için meslek hastalığı olduğunu düşünüyorum. Doktorumun söylediği de bu. Bu nedenle meslek hastalığı tespiti için de SGK'ya başvurmak ve kabul edilirse ödenek bağlatmak niyetindeyim. Bunun için başvuruda bulunmamın, emeklilik işlemleri açısından bir etkisi var mıdır? Yani meslek hastalığı tespit işlemleri devam ederken işten ayrılmam ya da emeklilik işlemlerini başlatmam da bir sakınca olur mu? En doğru başvuru zamanı nedir sizce?

ben emeklilik başvurumu yaparken sgk işyerinden çıkış belgesi al dediler aldım yani tazminatını vermek zorundalar onu alıp sgk ye veriyorsun sonra işine devam etmek istersen et yada çalışma

1- Vergi indirim hakkı elde ettiğinizde işten ne sebeple çıktığınızın emekliliğinizle bir ilgisi kalmaz.

2- Meslek hastalığı tespiti ile emeklilik ya da vergi indirim sürecinin de bir ilgisi yok. Ama ben olsam emekli olur ondan sonra meslek hastalığı tespitine koştururdum. SGK'da aynı anda birden çok açık evrak olmasın bence.

Eğer işvereniniz işten kendileri çıkarmayı kabul ediyorlarsa elbete bu size kıdem yanında ihbar tazminatı hakkı da verir ve faydanıza olur.Bu şekilde çıkışınızın vergi indirimi ile emekliliğe kesinlikle hiçbir etkisi de olmaz.

Cevaplarınız için çok teşekkürler. Çıkış nedeni ile ilgili cevabınız beni çok sevindirdi, Ufuk Beyin de dediği gibi bu sayede hem ihbar tazminatı alabileceğim, hem de şirketimizin emeklilik işlemleri sonuçlandıktan sonra tazminat ödemesini beklemem gerekmeyecek. Diğer konu da benim "hızlı hareket edip bir an önce sonuçlandırmak"la "SGK'da karışıklığa sebep olur mu" düşünceleri arasında gidip geldiğim bir konuydu. Netleşmiş oldum. çok sağolun. İnşallah ben de yakın zamanda işlerimi tamamlayıp, burada emeklilik süreci, ne kadar maaş bağlandı gibi konularda tecrübemi paylaşıyor olurum.

Üst Alt