Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim hakkı almak için nasıl bir yol izlemem gerekli?

.mustafa.

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Sayın site yöneticileri ve değerli üyeler...!
sizlere danışamak istediğim konu vergi indirimi ile ilgili.
01.04.2009 tarihinde böbrek nakli oldum,1,5 yıl çiftçi bağkuru yatırdım nakilden sonra.

bu zamana kadar da 1151 gün sigortam var. 01,12,1996 sigorta girişim %46 oranında raporum var. şu anda bir otel de resepsiyon görevlisi olarak çalışıyorum,
vergi indirimine başvuracağım nasıl ve nereye müracaat etmeliyim ve müracatımı kabul etmeyebilirler mi, yada kabul edilirse süresizmidir gecicimi oluyor...?
Teşekkürler...

Çalıştığın iş yerinden çalıştığına dair bir belge alarak bulunduğun ilin maliyesine (mükellef hizmetler birimine)vergi ind. almak için müracaat edeceksin..Raporunuz yeni ve güncel tarihli ise büyük ihtimal ile maliye raporunuzu kabul eder ve Ankara'ya gönderir raporun eski tarihli ise o zaman sizi yetkili hastaneye sevk ederek yeni rapor almanızı ister...
http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

ilker bey nasıl bir belge bu hazır bir örneği varmı yoksa iş yeri bu işyerinde çalışıyor deyip imza kaşe mi?
raporu 5 ay önce aldım yeni sayılırmı bilmiyorum...ve ibni sinanın verdiği rapor kabul görülürmü yoksa kendi belirleyecekleri bir hastaneye mi sevk ederler.

Elinizdeki raporu bir kurum sevki ile mi almıştınız? Büyük olasılıkla kabul eder onu defterdarlık. Bu konuda ısrarcı olun. Henüz çok yeni tarihli olduğu için aksilik yapmamaları gerek.

İşyerinizden alacağınız yazı örneği:

sevk.png

hayır bülent bey kurum sevki yok kendim gittim aldım memur alımları falan oluyordu ya bu sebepten elimde bulunsun amaçlı başvurdum hastaneye ve %46 oranında bir rapor verildi emeklilik ve vergi indirimi için herhangi bir kurum mu sevk etmesi gerekiyor acaba...

Vergi indirimi için defterdarlık bir kurum sevkini şart koşuyor. Ama güncel tarihli rapor olduğu için, kabul edilmesi için ısrarcı olun. %99 kabul edilir.

Herkese iyi akşamlar....
Bülent bey ibni sina dan aldığım 46 oranındaki raporumu vergi dairesi kabul etmedi vergi dairesinin sevk ettiği kurum raporu olacak diye sevkle beraber raporu da gönderdiler hastaneye hastane hiç bir işlem yapmadan aynen iade etti senin raporun var daha ne diye rapor istiyorlar dedi.daha önce rapor almış birine başka bir hastane, hangi hastane olursa olsun rapor düzenleyemez denildi bu aşamadan sonra ne yapılmalı.
...ve birde yeni yasa varmış ben bu yasanın kapsama alanındamıyım...?

Hastane haklı! Bu söylediklerini yazıı olarak sana versinler ve sen de o yazıyı defterdarlığa verip elindeki raporun işleme konmasını talep et.

Vergi indirimi talebim reddedildi...!

Herkese iyi akşamlar...
geçen ay vergi indirimi için vergi dairesine müracatım olmuştu,oranım böbrek naklinden %46 idi.
yarım saat önce vergi dairesinden aradılar gittim gelen yazıyı okuttular diyorki yazı ibni sina hastanesinden almış olduğunuz rapor 16.12.2010 tarihli yönetmelik gereği incelenme gereği görülmeden RED edilmiştir.
hiç bir şey anlamadım tek anladığım 16,12,2010 dan önce alınan raporlar sanırım geçersiz......

Siz hemen itiraz edin yeni kanunun 18.maddesi açık..Yeni yönetmeliğin bir çıktısını alarak ve bir dilekçe yazarak tekrar size ret veren kuruma itirazda bulunun..
Kazanılmış haklar
MADDE 18 – (1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce; özürlüler için düzenlenmiş sağlık kurulu raporlarıyla belirlenmiş olan özür oranları, çalışma gücü kayıp oranları, vücut iş görme gücü kaybı oranları, tüm vücut fonksiyon kaybı oranları geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmış sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için yeniden özürlü sağlık kurulu raporu düzenlenmez.
(2) Ancak, süreli verilen raporlar ile ilgili olarak hastaneye yeniden sevk işlemi uyarınca veya herhangi bir sebeple yeni bir rapor istenmesi durumunda, özür oranları, bu Yönetmelik hükümlerine göre yeniden belirlenir.

http://www.engelliler.biz/forum/sag...ari-hakkinda-yonetmelik-16-aralik-2010-a.html

biizim vergi dairesindeki görevli memur yarın bir sevk yazalım bolu ya izzet baysal d hastanesine yeni bir rapor al belki oranında yükselir dedi bana şidi ne yaparsak doğru ve yasal olur itiraz mı edecem yeni rapormu alayım...

mustafa arkadaşım yeni yönetmelikte oranlarda yükselme var tabi senin durumunda varmı bilmiyorum ama genelinde yükselme oldu ben yeni rapor çıkartmanı tavsiye ederim itirazda etseniz yeni rapor isterler siz en iyisi yeni rapor çıkartın şansınızı tekrar deneyin memurun dedigini yapın

tamam yeni rapor alalım fakat bu kezde demezlermi senin raporun var buna itiraz etmelisin yeni rapor olmaz diye.
öğrenmek istediğim resmi olanı hangisi memur bey yeni rapor çıkart diyor ama ya geçerli olan ilk aldığın denilirse çekincem o.

yok arkadaşım sen itirazda etsen senden yine yeni rapor isterler onun için sen memurun dedigini yap yeni rapor al onu göndersinler ankara merkez saglık kuruluna yeni yasaya görede degerlendirirler hem oranlardada iyileşme var

Defterdarlığa şu dilekçe ile itiraz edin. O raporu kabul etmek zorundalar.
xxx tarihinde xxx defterdarlığı'na yapmış olduğum sakatlık indirim başvurumun reddedildiğini xxx tarihinde tarafıma gönderilen yazı ile öğrenmiş bulunuyorum.

16.12.2010 tarihli resmi gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren yönetmeliğin 18. maddesi "Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce; özürlüler için düzenlenmiş sağlık kurulu raporlarıyla belirlenmiş olan özür oranları, çalışma gücü kayıp oranları, vücut iş görme gücü kaybı oranları, tüm vücut fonksiyon kaybı oranları geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmış sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için yeniden özürlü sağlık kurulu raporu düzenlenmez." şeklinde çok net bir hüküm içermektedir.

Kurumunuza sunduğum, usulüne uygun olarak alınmış, TANI'sı açık olarak belli olan ve "sürekli" ibareli raporumla yapmış olduğun sakatlık indirimi başvurumun reddedilmesi yanlıştır.

İş bu nedenle raporumun 16.12.2010 tarihinde yayınlanan yönetmelik hükümleri çerçevesinde yeniden değerlendirilmesini ve sakatlık indirim başvurumun onaylanmasını arz ve talep ederim.

Ne aşamadasınız mustafa var mı geliş me....

perşembe gün hastaneye gittim elimdiki bakanlığın yazısını okudular tamam tekrar kurula gireceksin dediler.
anlamadığım önceki raporumda tek sindirim sisteminden girilmiş kurula şimdi ise kbb göz genel cerrahi ortopedi nöroloji gibi servisleri dolaşmam gerekiyormuydu anlamış değilim
neyse dahiliye hariç hepsi sağlam yazdı geçti dahiliye pazartesiye attı 24 saatlik idrar istedi artık pazartesiyi bekliyoruz. yapacak bir şey yok ne derlerse onu yapıyoruz.
sonuç ne olur sizce...?

Sağlık raporlarında tüm polikliniklerden imza alınır. Dilerim sonuç beklediğiniz gibi olur da bunca uğraş boşa gitmez.

vergi indirimi

Merhaba arkadaşlar;
bu gün vergi dairesinden aradılar gittim,vergi indirimi %73 olarak onaylanmış onu verdiler fakat raporun fotokopisi ile v.indirimi belgesinin fotokopisini verdiler.
deniyordu ki Gelir idaresi başkanlığı bu belgeleri işyerine gönderecek diye biliyordum ben gittim aldım fakat fotokopilerini aldım. ve bana göndermeleri gereken evraklar nelerdir?
beni bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim.
teşekkürler...

Hayırlı olsun.

Raporun aslı ile vergi indirimini hak ettiğinize dair yazıyı işyerinize gönderecekler... İşverenle aranız iyiyse, o orjinalleri siz alın, elinizdeki fotokopileri onlara verin...

İşyerine gönderecekler dediğiniz belgeleri ben bugün elden aldım bunlardan birer dotokopi al dediler sanada lazım olabilir dendi ve ebunları iş yerine vereceksin dediler.aslı falan yok iş yerine de biz değil sen bizim verdiklerimizi vereceksin dediler...

E o zaman tamamdır. Bir fotokopi de işverene tesllim edin.

Emeklilik zamanı geldiğinde zaten sizdeki belegeleri umursamaz sgk. Siz "vergi indirim hakkım var" dersiniz, onlar maliye ile yazışır ve bunu teyit ettirir...

Üst Alt