Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim hakkı elde eden devlet memurunun emeklilik şartları..?

bay e

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selamlar,

Ben 2002 yılında o zamanki DMS sınavını kazanarak devlet memuru olmaya hak kazandım.

Memuriyeti kazandıktan sonra %40 heyet raporu ile 3. dereceden vergi indirimine de hak kazanmamın yanında, özel sektörde geçirdiğim 900 iş günü ssk prim ödememi de mevcut emeklilik derece kadememe işlettim.

Benim sorum 15 yılda hak kazanacağım erken emekliliğe 8 yılımın mı olduğu? yoksa 5 yılımın mı olduğudur?

Ayrıca olası bir erken emeklilik başvurumda emekli sandığından almaya hak kazanacağım emeklilik maaşımda herhangi bir kesinti oluyor mu? Ve de emeklilikte alınacak toplu parada prim yılımın emekli sandığına prim ödeyeceğim 12 yıl üzerinden mi? özel sektördeki SSK günlerimi saydırmamdan dolayı 15 yıl üzerinden mi? yoksa 25 yıl üzerinden mi hesaplanacağı konularında yardımlarınızı bekliyorum.

Konuya vakıf olan ve sorduğum sorularla ilgilenecek arkadaşlara ilgileri için şimdiden teşekkür ederim.

bay e

Öncelikle merhaba.
Yazınızdan,ilk atamanızın özürlü memur olarak yapılmadığı,sonradan vergi indirimi aldığınız sonucunu çıkardım.

B- Eski memurlarda geçiş süreci
Kanun’un geçici 4’üncü maddesi ile;
1-5434 sayılı Kanun gereğince kanuni tabiriyle sakat kadrosu ile başlayan memurlar ile sakat kadrosunda olmamasına rağmen memur olmadan önce yüzde 40 ve daha fazla oranlı raporu olanlar 15 yıllık yani 5400 günlük süreyle emekli olmaktadırlar ve olmaya da devam edeceklerdir.
........
Eğer özürlü kadrosunda girmiş ya da normal kadrodan atanmakla birlikte,memuriyete başlama tarihinizden önceye ait raporunuz mevcutsa 15 yılla emekli olabilirsiniz.
-------------------------

b-) Çalışmaya başladıktan sonra, Kurumca yetkilendirilen sağlık kurullarınca usûlüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulu’nca çalışma gücündeki kayıp oranının;
a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480, gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş olması kaydıyla istekleri halinde emekli olacaklardır.

..............................

Eğer özür durumunuzu memuriyete başladığınız tarihten sonraki bir tarih baz qalınarak belgelemiş iseniz yukarıdaki geçiş sürecine tabi olursunuz.

Özelsektörde çalışmış olduğunuz döneme ait 900 günü emekli sandığı hizmetiyle birleştireceksiniz ve hizmet sürenize dahil edilecektir.

Emeklilik durumunda alacağınız tazminat miktarı konusunda ise sadece emekli sandığında bilfiil çalışmış olduğunuz süre baz alınacaktır.Yani özel sektörde geçen süre sayılmaz ve 15 yıl çalışıp 25 yıl üzerinden tazminat alma gibi bir durum da söz konusu olamaz.

herkese iyi günler dilerim bir sorum var. yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.

- 21/02/2007 yılında %50 raporum var

- 01/10/2002 sigorta girişm var. işe girdiğimde 16 yaşımdaydım.

- 21/10/2014 de kamu personeli oldum. kamu personeli olana kadar 2800 gün SSK primim mevcuttu.

Ben ne zaman emekli olabilirim ?

MERSAULT

2004 yılında yani 18 yaşında olduğunuz yıllarda Sigortanız varmıydı?

SGK 18 yaş ve sonrası yaşlarda sigortalı olduğunuz tarihi emekliliğe baz alır.

18 yaşında olduğum 2004 de sigortam yok malesef. 2007 de başlıyor daha sonraki sigortalılığım.

MERSAULT

Bu konuda net bir şey yok aslında. Hala konu muallakta. İki şey olabilir:

1- 21/10/2014 tarihinden geriye 2800 gün gittiğinizde 1 ekim 2008'den önceye gittiği için o zamanki mevzuata tabi sayılırsınız ve 5400 gün hizmet süresi ile emekli olursunuz.

2- SSK+memurlukta geçen hizmet süreleri birleşir ve aşağıdaki tabloya göre emekli olursunuz:

bagkur.PNG

Üst Alt