Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim hakkı elde etmek emeklilik için yeterli mi?

spycode

Yeni Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Selamın aleykum arkadaşlar nasılsınız bir kurumda engelli olarak çalışmaktayım merak etiğim birkaç soru var

Ben vergi indirimi için başvuru yaptım bunda sıkıntı yok soruma gelince

Vergi indirimiyle engelli erken emeklilik başvuruları farkilimi yoksa vergi indirimi alınca otomatik engeli erken emekliliğinden yararlaniyormuyuz
Bunu merak ediyorum şimdiden teşekkürler cevaplarınız için

spycode

Vergi indirimin onaylanıp geldiğinde SGK ya gidip verdi indirimim ile emekli olacağım diyorsun.Bu kadar tabi primin ve sigorta yılın doldu ise

bende bılmıyorum ama yasalar ole gerekıyormus bende senın gıbıyım

Anladım daha prime var yani engelli emekliligi için onceden herhangi bir işlem yapiliyormu diye merak ettim çok teşekkürler

İlk sigortalılık tarihiniz 01.10.2008 öncesi ise vergi indirimi alarak,şartlarınızı yerine getirdiğinizde emekli olabilirsiniz.

Engel oranın , prim gün sayısı ve işe başlama tarihi kriterler..

Vergi indirimi ile normal emeklilik arasında fark yok.İşe giriş tarihi , engel oranını söylersen daha detaylı cevap alırsın.Kendimden örnek vereyim 1992 sigorta başlangıcımdı 17 yıl çalışma süresi 3.600 gün prim yetıyordu emeklilik için.raporum %60 ,Ful calışıyorsan prim dolar yıl süresini beklersi.Yıl süresıde var sakatlık emekliliğinde normale göre daha az.Allah göstermesin kaza gecirdin çalışamaz hale geldin.150 gününde olsa emekli maaşı gibi sürekli iş göremez parası alırsın her ay.

@spycode

Hangi statüde ne zaman sigortalı olunduğu ve hangi statüde emekli olunacağı önemli.

İlk kez 1 ekim 2008'den sonra memur olmuşsanız ve 4c statüsünde emekli olacaksanız, vergi indiriminin ya da eldeki raporun emekliliğinize bir etkisi olmaz. Emeklilik zamanı alınacak yeni rapor belirleyicidir.

İlk kez 1 ekim 2008'den önce sigortalı olunmuş ve emeklilik 4a (ssk) statüsünde olacak o zaman vergi indirim hakkı elde etmek şarttır. o hak size emeklilik hakkını kazandırır.

İsteğe bağlı sigorta primi ile emekli olunacaksa (4b), bu durumda da ergi indiriminin ya da eldeki raporun emekliliğinize bir etkisi olmaz. Emeklilik zamanı sigorta müdürlüğü sevki ile alınacak yeni rapor belirleyicidir.

İlk sigortalılığınız 1 Ekim 2008'den sonra olmuşsa bu durumda da ergi indiriminin ya da eldeki raporun emekliliğinize bir etkisi olmaz. Emeklilik zamanı sigorta müdürlüğü sevki ile alınacak yeni rapor belirleyicidir.

OturanBoğa

Çok güzel aciklamissiniz.ama memur değil ise 4a çalışan sigorta girişi 2008den sonra bile olsa vergi indirimi alabilir doğru mu ?

samedo99

İlk sigortalılığınız 1 Ekim 2008'den sonra olmuşsa bu durumda da ergi indiriminin ya da eldeki raporun emekliliğinize bir etkisi olmaz. Emeklilik zamanı sigorta müdürlüğü sevki ile alınacak yeni rapor belirleyicidir.

Arkadaşlar ilgi ve alakanız için teşekkürler İlk İşe Giriş Tarihi
30.04.2008
Ama 2018 kasımdan bu yana bir fiil ödeniyor rapor oranım %61 ama ilk ise giriş tarihinden bu yana arada boşluk var ama sigorta başlangıcım 30.04.2008 kamuda işçi olarak çalışıyorum aktif gün sayın 852 çok teşekkürler herkese sizce onaylanırsa merak ediyorum ne zaman emekli olurum ne olur bilgi verirmisiniz anlayan arkadaşlar

önemli bir kaç sorum var vergi indirimi ve emeklilikle ilgili

selamın aleyküm arkadaşlar nasılsınız size vergi indirimi ile ilgili bir kaç sorum var cevap verenlere şimdiden tesekkür ederşm

1 vergi indirimi evraklarımı 04,07,2020 de teslim ettim hala sonuçlanmadı tahmşnş ne zaman sonuçlanır
2 maaşa yansıyacak vergi indirimi tutarı her neyse evrağı teslim ettiğim tarihtenmi baslar yoksa ne zaman başlar
3 onaylandığı zaman evrak iş yerinemi yoksa vergi dairesinemi gelir
4 evrak geldiğinde erken emekli olmak için o evraklamı başvuru yapmamız lazım
5 emeklilik günüm dolmadıysa bile başvursam günü geldiğinde emekli olurmuyum yoksa emekli olacağım zamanmı basvurmam gerekir

valla bir şey bilmediğim için siz değerli arkadaşlarıma danışmak istedim şimdiden çok teşekküler sağlıklı günler dilerim herkese

spycode

Merhaba,sorularınıza kısaca cevap vermeye çalışayım.

1-Mart veya Nisan ayı içinde cevabınızın gelmesi muhtemeldir.Az bir süre kaldığını düşünüyorum.
2-Evet ,engelli vergi indirimi başlangınızı evrakları vergi dairesine teslim edip işleme aldıkları tarihten itibaren başlamaktadır.
3-Engelli vergi indirimi belgesi onaylandıktan sonra işyerinizin e-tebligat sistemine elektronik posta ile gönderiliyor.Ancak siz arzu ederseniz belge işyerinize ulaştıktan sonra vergi dairesindende ayrıca talep edebilirsiniz.
4-Eğer sigorta girişiniz 01.10.2008 tarihinden önce ise ve 4A(işçi) statüsünde adınıza SGK primi ödemesi yapılıyor ise evet engelli vergi inidrimi belgesi ile erken emekli olma hakkınız olacaktır.
5-Engelli vergi indirimi ile emeklilik hakkınız var ise emekliliği hakkettiğiniz tarihten itibaren başvuru yapabilirsiniz.Ne yazık ki daha önceki bir tarihte yapılan başvuruyu SGK kurumu kabul etmemektedir.Yada ileride emekli olacak diye SGK evrakı zamanınan önce teslim almamaktadır.

Saygılar.

Üst Alt