Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim hakkı elde ettim. Geçmişe dönük ödeme alacak mıyım?

ENGELLEKTUEL

Aktif Üye
Konular
72
Reaksiyonlar
58
Merhaba Arkadaşlar

2008 başlarında başvuruda bulundugum vergi indirimi raporum niyahet elimde :) Duyduguma göre iş başı tarihimden bugune kadarki tüm indirimleri tarafıma vereceklermiş. Ancak bana mantıklı gelen de başvuru yaptıgım tarih ile raporun elime geçiş tarihi aralıgındaki kesintilerin verilmesi

size sorum: 2007 iş başı yapmış, 2008 de vergi indirimi için başvurmuş, 2009 da raporu eline almış bir kişi; 2007 - 2009 aralıgındaki kesintileri mi, 2008 - 2009 arasındaki kesintileri mi alabilir?

yada geçmişe yönelik bir işelem yapılamaz bundan sonra kesinti olmaz mı?

cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkürler

geçmişe dair kesintilerini alamazsın bundan sonra vergiden muaf olursun hoşçakal :)

sağlık raporunu aldığın tarihte başlar

selam aykan arkadaşım senn yaşadıgını bende yaşadım vergı indirimine başvurdugun tarıhten itibaren yanı deftardarlıgın senı hastaneye sevk ettigi tarıhten itibaren vergı indirimi almaya hak kazandın ancak vergıı iadesi ni peşin maaşla aldıgımız için maşşlara eknedıgı içn o oranda bir düşüs olcak yanı ocak 2008 e kadar olanı alcaksın bunu senun maaş hazırlayan mutemed atkadasın daha ıyı bilir eger kamuda memursan 2008 den sonrası bir işe yaramıyo bilgilendirdiysem ne mutlu bana

2008 tarihinin hangi ayında başvurunu yapmışsan,başvuru tarihinden raporun onaylanmasına kadar,geriye dönük vergi indiriminden faydalanabilirsiniz.

Peki arkadaşlar bu vergi indiriminden faydalanırken işverenin bana verdiği maaşta düşüş olabilir mi? Örneğin 900 tl maaş alıyorsam bunuda düşürürler mi?

vergi muafiyetin senin ilk müracat tarihinden itibaren geçerlidir.
maaşında düşüş olmaz almış olduğun vergi muafiyet raporunun oran nisbetinde vergiden gelen miktar kadar artış olur, almış olduğun rapor oranını söylemiş olsaydın nekadar faydalanacağını söylerdık.

defterdarlık raporu işleme aldığı tarihten itibaren vergi muafiyetinden yararlanırsın orana göre 20 veya 30 tl maaşında artış olur .geçişte verdiğim vergiyi geri ödeme yapılmaz biliyorum..

Üst Alt