Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim hakkı gelince emeklilik sürecini nasıl işletmeliyim?

ekaragozlu

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Herkese iyi ve güzel günler.
Ben yüzde 64 engelle, vergi indirimine başvurdum. 1-2 ay içinde sonuçlanacağını söylediler.
Benim amacım vergi indirimi gelince emekli olmak. Yaş ve prim günü tutuyor.
Yazı gelince işten ayrılmadan mı SGK ya gitmek gerekiyor ?
Yoksa ilk önce işten ayrılıp sonra SGK ya mı gideyim?.
Daha doğrusu süreci bilen var mı acaba?
Şimdiden teşekkürler.

Gerekli şartları sağlıyorsan
Vergi indirimi ile SGK ya gidip ilk olarak emekli olabilir yazısı alıyorsun yazıyı çalıştığın yere veriyorsun isyerin seni işten çıkarıyor sonra SGK ya gidip emeklilik için başvuruda bulunabilirsiniz....

Peki işyeri ile anlasip calismaya devam edersen de emekli olur belgesi almak gerekli mi

karabil07

Merhaba,emekli olduktan sonra aynı işyeri ile çalışmaya devam edecek olsanız dahi emekli olmayı hakketiğinizi işyerinize bildirmek ve işvereneninizin yasal süreçleri işletebilmesi için bu yazıya ihtiyacı vardır.Bu belge hem sizin haklarınızı hemde işvereninizin haklarını muhafaza altına almaktadır.

Saygılar.

karabil07

Rica ederim.Diğer forum sayfasında da belirttim.Bu belge her iki tarafın haklarını korumak adına önemlidir.Ancak işvereniniz ile yazılı olarak sözleşme çerçevesinde emeklilik işlemlerinden sonra haklarınızı muhafaza edebilecek bir antlaşma yapabilirseniz bu durumda bu belgeye ihtiyacınız kalmayacaktır.

Saygılar.

Üst Alt