Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Vergi indirim hakkı kazandım. İşveren emekliliğe zorlayabilir mi?
altuntas05
Hayır kesinlikle zorlayamaz.
Emekli maaşı için standart bir yüzde yoktur.
Primlerin dönemlerine göre üç ayrı aylık bağlama oranı var.
Bu dönemlerin kaçında prim mevcutsa ayrı ayrı o kadar maaş hesaplanıp ortalama alınır.
Emekli maaşı hesabı çok karmaşıktır. Emekli maaşı hesaplama sitelerinden destek alabilirsiniz.
emekliliğiniz gelmişse işveren emekli olmaya sizi zorlayabilir. böyle bir hakkı olduğu için değil ama yaşam pratiğinde karşımıza çıkabiliyor. Gözümün önünde çok insanı bu şekilde emekli ettiler. Bunlar bir belediyenin iştirakine taşeron olarak çalışan 4A statüsünde çalışan işçilerdi. Özelde bu biraz daha güç olabilir.
hozgul
Kesinlikle yapamazlar.
Kabul etmediğiniz takdirde en fazla işten atarlar, o da sizin için daha kârlı olur, çünkü kıdem tazminatı yanında ihbar da ödemek zorunda kalırlar.
Belediye ve iştiraklerinde genellikle siyasi kaygılarla, özellikle de seçim önceleri kadro boşaltma yoluna gidilir.
Bunun için de zorlama değil teşvik metodu kullanılır.
Emekliliği gelmiş kişilere teklif götürülür, emekli olacakları halde işveren tarafından iş akdi tek taraflı feshedilmiş gösterilerek kıdemle birlikte ihbar tazminatı da ödenir.
Çalıştığım dönemde siyasi kaygılarla emekliliğe zorlama hep bu şekilde oldu.
Diğer türlü zaten mümkün değil. Çünkü çalışan kabul etmediği takdirde çıkarmak zorunda kalacak ve yine aynı kapıya çıkacak.
hozgul
Bizzat yaşadım.
Seçim öncesi teşvikten faydalanarak gönüllü emekli oldum.
Bizde eşiyle arası iyi olmadığı için emekli olmak istemeyen, 45 yıllık iki büklüm ihtiyar çalışan vardı.
Tabi ki yaşamış, görmüşsünüz doğrudur. Ama bu konuda kafama yatmayan şu; emekli olmaya zorladılar, al kıdemini git dediler diyelim.
Kabul etmezsem ne olacak, ne yapabilirler ?
Tamam biraz mobbing olur, dayanırsam çok çok işten çıkarırlar ki o da benim işime gelir.
hozgul
Onların hepsini çok iyi biliyorum ve çok da şahit oldum.
Benim şehrin göbeğinde oturan İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler mezunu bir yakınım Saraçhane başkanlık binasından alınıp Kayabaşı'na kuş uçmaz kervan geçmez dağın başına mezarlık bekçisi olarak verildi.
Onunki emeklilik değil de siyasiydi.
Kesinlikle pes etmedi, direndi.
Taşeronun işi belli, yeri belli, çok da mobbing seçenekleri yok.
Ha işten çok kolay çıkarırlar, iş güvencesi en dandik şefin bile iki dudağı arasındadır o ayrı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde 20 yıl görev yaptım.
ben raporumu cıkardıktak sonra 3 kere insan kaynaklarına cağırıldım emekli olmam için
en son aralık 2018 işten cıkardılar thy teknik ten yaşım 39 du
müdüre emekliliği doldu bilgisi yollanıyor müdürde olsun derse taciz başlıyor
ve final işten cıkar
aralık ayında daha az kıdem ödemek için
kimsenin kimseye acıdığı yok
bu durumu bakanlığa şirket yönetim kuruluna herkese bildirdim değişen yok
işe geri dönülş mahkemesine başvurdum 1 sene oldu sonucu bekliyorum
geri dönüş umudum olmasada
hayırlısı Allah tan
Sanırım benzer zamanlarda aynı işverene bağlı çalışmışız. Ben de bir iştirakte 20 sene çalışıp emekli oldum. Ancak taşeronda da sürgün vardı. Örneğin temizlik işçisini Silivri'den Küçükçekmece'ye gönderiyor.
Merhaba
Ben de özel sektör de çalışıyorum. Emekliliğim yaklaşıyor insan kaynakları beni emekli etmeye zorlarsa ben kabul etmezsem ne olur. Tekrar emekli olmadan çalışmaya devam edebilir miyim.
@soneman
İşten çıkarılmak çok da fena bir yaptırım değil emeklisi dolmuş biri için. Çünkü fazladan ihbar tazminatı alır, zorla, baskıyla emekli edilmekten çok daha iyidir.
@hozgul
Doğrudur, ben büyükşehir kadrosunda 1989-2008 aralığında görev yaptım.
Hangi iştirakte idiniz sakıncası yoksa buradan ya da özelden belirtebilir misiniz ?
İsfalt, İston gibi büyük iştirakler ile işim gereği yakından ilişkim vardı. Ayniyat muhasibi idim ve oralardan alınan malların tüm hesapları bendeydi.
@adil12
Kabul etmezseniz çok çok diğerlerine kıyasla daha az tercih edilen bir işe verir, sürekli açtığınızı arar savunma için.
Açık vermeden direnirseniz en fazla işten çıkarır ki onda da siz kârlı çıkarsınız.
ihaparımı kidemimi yatırdılar ama
ben verdim işe dönüş için mahkemeye
bu yaşta evde emekli hayatı
yalnız yaşayan ve hastalıklarınızdan dolayı dışarı cok cıkamıyorsanız
gezemiyorsanız başka şehirlere tatile
arkadaşlarınız iş güç
ben sevmedim bu işsiz hayatı
soneman
İstemiyorsanız tâbi ki sizin tercihiniz ama, emekli olarak da SGDP kapsamında çalışmaya devam edebilir, iki maaş birden alabilirsiniz. Bu daha avantajlı değil mi ?
işden çıkartılma mobbing den daha iyidir tabii ki,ama kalbur üstü bir patron ve onun da kalbur üstü bir avukatı olmas ise)...eninde sonunda kanunlar gereği hakkını alırsın ama afedersin bi yerinden de terler akar)
yoksa işden çıkartıl tazminatını al emekli ol emekli maaşını al bir de sigorta destek primi ile çalış extra...tam kaymaklı kadayıf valla )
hozgul
Merhaba Konuyla alakasız birşey sorabilirmiyim.
Bir işyerinde engelli kadrosunda çalışan bir işçinin vergi indirimi onayı yoksa engelli çalışma statüsünde çalışa bilirmi?
Ufukalp
kafa darma duman oldu seneler önce
1 kac büyük sorun stress 15 senelik bilgi tecrübe gitti nasıl gitti nereye gitti bilmem ama şaka gibi
Allah düşmanıma vermesin
halen kafa yerinde değil calışmıyor düzgün
bende ellerdeki ayaklarda hastalıklardan rapor aldım
onlarda beni işten attı
kafa yerinde olmayıncada yeni iş olmuyor
arkadaşlar verdiğin bilgiler için teşekkür ederim söyledikleriniz maalesef doğru bizleri emekli etmek için ellerinden geleni yapıyorlar ama engelli günü gelince hepsi engellinin yanında olduğunu söylüyorlar