Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim hakkı kazanıp emekli olma kriterlerim nedir?

Meliharas

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Slm bende diyabet tip 2 ,hipotiroid ,boyun ve bel fitigi var .emeklilik hakki kazanabilme sansim nedir sizce...nasil bir yol izlemeliyin.hep ozel dr gittigim icin elimde dogru durust dokumanda yok ..dokumanlarin olmasi gerekirmii ona gore onlarida ozel dr lardan topyayim..tsk

Meliharas

Sakatlık oranı cetveli'ne göre oranlar tek tek bulunur ve sonra bu oranlar balthazard formülü ile toplanır. Size hangi oranda rapor verilir buradan söylemek mümkün değil.

Ne zaman emekli olabileceğinize dair bilgi vermek için şu bilgiler gerekli:

Doğum tarihiniz gün/ay/yıl?
İlk sigortalı olduğunuz tarih gün/ay/yıl?
Primleriniz hangi tarihler arasında hangi statüde yattı? Toplam prim gün sayınız nedir?
Sakatlık oranı cetveli'ne göre hangi oranda raporunuz var?
Defterdarlıktan elde edilmiş vergi indirim hakkınız var mı?

Cok tsk ederim.
Harhangi bir vergi indirim talebinde bulunmadim suana kadar ..ilk defa basvuruda bulunucam .o yuzden ne diye basvurmaliyim elimde bir evrak olmasina gerek varmi vs gibi yonlerndirirseniz sevinirim.

Dogum tarihim 12. 11.1980
sigorta girisim 12.10.2003
5352 gunum var sgk 4a statu dediginiz nedir bilmiyorum ama ..
birde ilac olarak hipitiroidden heyet rapor cikarmamistim ilaclarin heyet raporlu olmasi onemli mi

Meliharas

12.10.2003 + 20 yıl sigortalılık süresi ve 4400 prime tabisiniz. Primleriniz yeterli ama 12.10.2023 tarihini beklemeniz gerek (bu arada çalışıp çalışmamak size kalmış. Çalışmanızı öneririm)

Defterdarlıktan vergi indirim hakkı elde etmelisiniz önce. Bunun için çalışıyorken işyerinin bağlı olduğu defterdarlığa gideceksiniz. Öncesinde Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birinden rapor alabilirsiniz. Ben bunu öneririm. Hastaneden rapor alın, vergi indirimi için defterdarlığa başvurun. Bu hakkı kazandıktan sonra günü geldiğinde erken Yaşlılık emekliliği için sigorta müdürlüğüne başvurun.

2008_oncesi.PNG

Slm ; oncelikle ilginizden dolayi cok tsk ederim.bisey daha sormak istiyorum.boyun ve bel fitigi tanisindan sonra puan almak icin fizik tedavi gormek sartmidir? Yoksa cekilen filimlerde gorunmesi yeterlimidir ? Tsk.

Merhaba Bülent Bey arkadaşın zaten prim gün sayısı dolmuş zaten .Sadece yılı bekleyecek neden çalışmasınızı öneriyorsunuz ki İlla çalışması mı gerekiyor ?? OturanBoğa Meliharas

jack72

Primler 2000 öncesindeyse çalışmak iyi değil, ama 2000 ve hele 2008 sonrasında ise ne kadar prim o kadar emekli maaşı.

Üst Alt