Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim hakkı nedir? Kimler nasıl yararlanır?

mingilli

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
vergi indirim hakkı nedir? kimler yararlanır nasıl ve nereye başvurulur ?bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olsun.

Sakatlık indiriminin en önemli avantajı, erken emeklilik hakkı sağlamasıdır.
Ayrıca derecesine göre maaşlarda 25-50-100 TL gibi bir artış sağlar.

Sakatlık indirimi nedir?
Sakatlık İndirimi; çalışma gücü kayıp oranı asgari % 40 ve üzerinde olanların ücret ve/veya kazançlarına girecekleri derecelere göre belirlenen miktarda indirimin uygulanmasıdır. Sakatlık bulgularına göre girecekleri derecelere esas oranlar; çalışma gücünün asgari % 80'ini kaybetmiş bulunanlar birinci derece sakat, asgari % 60'ını kaybetmiş bulunanlar ikinci derece sakat, asgari % 40'ını kaybetmiş bulunanlar ise üçüncü derece olarak belirlenmektedir.

Kimler sakatlık indiriminden yararlanacaktır?
Sakatlık indirimine hak kazanan;
- Ücretli hizmet erbabı,
- Serbest meslek erbabı,
-Ailesinde bakmakla yükümlü olduğu özürlü bulunan,
Ücretli hizmet erbabı,
Serbest meslek erbabı,
- Basit Usulde vergilendirilenler,
yararlanacaklardır.

http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html
http://www.engelliler.biz/forum/sak...94-2010-yili-sakatlik-indirimi-tutarlari.html

Bülent daha önce durumumdan bahsetmiştim.Ben 01-05-2004 te ssk başladı sağlıklıyken. 05-09-2006 kaza yaptım ve %95 engelli oldum 4 yıl aradan sonra ,01-03-2010 yani 2 ay önce tekrar ssk mı başlattım ama hiç engelli ibaresi geçmiyo sorun olur mu ? ankara ya kontrole gidecem ama yanıma neler almam gerekiyo, ssk hemen yararlanabilir miyim?vergi indirim hakkı için başvurmalımıyım bilemiyorum.

Serdal hiç birşey olmaz kardeşim..
Sen 1800 gün prim şartını yerine getir ve kuruma malulen emekli olmak için müracaat edersin...
Ve vergi ind. hakkı na müracaat etme edersen bile sorun olmaz ama sadece maaşında artış olur..

şimdi yakın bi arkadaşım var.Ailesinde bakmakla yükümlü olduğu özürlü bulunan;biri bu kişi.Yani çocuğu yüzde 90 özürlü.
Sormak istediğim çocuğundan dolayı kendi vergi indiriminden faydalanabilirmi?Forumu dolaştım sanırım faydalanabiliyor.
Yalnız;Erken emeklilik hakkı varmı?

En son 1800 iş günü doldurduktan sonra malülen emekliliğe başvurabiliyordum , bu değiştimi ?
benim son durum GENEL TOPLAM 786 GÜN KAZANÇ 19,143.45

Malulen emeklilikte 1800 gün prim şartı aynen devam ediyor. Bir değişiklik yok.

Malulen emeklilik söz konusu olduğunda vergi indirimi almaya gerek yok. Daha doğrusu, vergi indirimi alsan da almasan da bu durum emekliliğine etki etmeyecek.

Üst Alt