Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim hakkım olduğunda emeklilikte yeniden rapor istenecek mi?

aliihsan38

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
Merhaba hayırlı cumalar. benim bir sorum olacak. ben % 40 psikiyatrik özürlüyüm. Bir özel şirkette engelli statüsünde çalışıyorum. işe girişimden sonra vergi indirimi için maliyeye baş vurdum. ve 1 yıl sonra kontrol şerhiyle vergi indirimim onaylandı. 1 yıl sonra kontrol için gittim ve süresiz olarak onaylanıp iş yerime maliyeden belge geldi. şimdi ben emekli olurken acaba kontrol şerhiylemi emekli ederler yoksa kontrol şerhi olmadanmı emekli ederler.cevaplarınız için teşekkür ederim.

Vergi indiriminiz sürekli olarak verilmişse ki söyleminizden o anlaşılıyor emeklilik süreniz geldiğinde kontrol şerhi olmaksızın gönül rahatlığıyla emekli olursunuz.

saglik raporunuz nasil surelimi yoksa oda sureklimi gerci farketmez almis oldugunuz surekli vergi indirimi size emekli etmeye yeter ama sgknin her sekilde kontrol koyma yetkisi var o sansa kalmis hepsinin ornegi var surelige surekli surekligi sureli etmesi insallah surekli olur

vergi indirimi süresiz derken sürekli demeyi kastetmiştim. teşekkür ederim

Vergi indirim belgesinde bir süre kısıtlaması yoksa, emeklilikte yeniden rapor istenmesi söz konusu olmaz.

Not: 1 ekim 2008'den önce sigortalı olmuş ve ssk (4a) statüsünde emekli olacağınızı varsayıyorum

Üst Alt