Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim hakkım olmasına rağmen SGK emekli etmiyor!?

yasar542

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar mrhb

ben 1 yıl önce rapor almıştım bieysel olarak işkur sevk etmişti yüzde 44 rapor verd
i tabiii o zaman ssk bir işim yoktu sonradan ssk bir işe başladım başladıktan sonra verig indirimi için maliye başvurdum raporum aynen kabul edilerek 3 derece vegi indirimi almaya başladım

sonra emeklik için gün yıl primlerim şartlar tamamlandığı için emekli olmak için sgk başvurdum şartlarım herşey uyuyor yanlız ilk 1 yıl önce bireysel başvurupta ssk bir işte o zaman çalışmayıyorken rapor aldım sgk o zamn aldığın rapor ssk olmadığın için geçerli değil emekli olamazsın dedi

bu konuda yardımcı olurmusunuz

nakre5656

Böyle bir şey olamaz! Vergi indirim hakkı var mı yok mu ona bakar sgk, gerisi de onu ilgilendirmez.

Red gerekçesine dair elinizde resmi bir yazı var mı?

Bence de bir yanlış anlaşılma var burada, bu gerekçe ile asla emeklilik başvurusu reddedilmez.
Durumunuzu tam netleştirerek yazın.

evet dilekçe vermiştim gerekçesi nedir yazılı olarak bildirmeleri için cevap ilgili mevzuat dolayı ( hangi mevzuatı söylemden açıklmadan)rapor aldığınız tarih ve zaman ssk olmanız gerekiyor diye cevap yazmış

valla bende brşey anlamadım siirt dışında başka bir sgk müdürlüğüne sorsam ne cevap verirler aynı şeyimi söylerler yada tanadığı olana yokmu başka bir sgk müdürlüğünde için aslını öğrenmek için yardımcı olabilecek bir arkadaş yardımınızı bekliyorum

sgk kurumuna bilgi edinme kanunu kapsamında mail atabilirsiniz sorununuzla ilgili

İlk başvuru esasında mı kabul edilmedi , yoksa incelemeden sonra mı reddedildi .

Bu gün sgk kurumuna gittim kendi işim için , bunu da sordum.
Görevli memur raporunuzun çalışırken alınmış olması şartı yok dedi.
Yani ssk lı olmadan alınan raporda geçerli bu durumda.

ilk başvurada kabul edilmedi mevzuatı sordum gösterin onuda gösteremedi ssk girişin olması lazım

Ben raporumu aldığımda işim yoktu bir tanıdığın yanında 5 gün ssk lı göstererek vergi indirimine de başvurup aldım ve geldiği gibi gidip emeklilik için başvuruda bulundum kabul edildi.

Sizin durumunuzu anlamakta güçlük çekiyorum ya memur size gıcık işleri zorlaştırıyor yada başka bir durum var ,bence evraklarınızı memurun önüne koyup ısrar edin yok olmadı bir avukattan yardım alın, hatta sgk binasında da kurum avukatları görev yapıyor onlara da danışabilirsiniz

Bende aynı durumdayım benimde raporumu aldığımda işim yoktu , buna rağmen başvurumu kabul ettiler.
Bir sosyal güvenlik uzmanına veya avukata danışın bence de.

nakre5656,
Hemen bulunduğun ilin valiliğine müracaat et. Valilik binasında engelli koordinasyonu sorumlusu vardır derdini anlat..

başka bir ilden başvursanız emekliliğe

Acaba diyorum vergi indirimi için başvurduğunda ssk an yatıyormuydu? Şahsen ben ne patronlar gördüm yatırılmamış da olabilir

sgk engelli erken emeklik için bireysel farkı bir durum için başvurup (aldığım tarih ssk yok)aldığım rapor tarihinemi bakar yoksa ssk yatmaya başlayım her hangi yerde çalışmaya başladığımdan sonra vergi indirimi almak için maliye başvurduğum tarihmi geçerli hangisi kanunda veya mevzxuatta geçer

vergi indirimi raporu için işyeri ve vergi dairesi sevki gerekli diye biliyorum rapor Ankara kurulda kabul edilip tekrar vergi dairesi işyeri ve size yazı gelir bunlar oldumu.. ?

sgk maliye vergi indirimi almak için daha önceden aldığın rapor maliye tarafından ankara gönderildiğin rapor tarihinde ssk olman gerekiyormuş 09/09/2015 bireysel başvurup aldığım rapor tarihi sonradan 01/10/2015 ssk bir işte çalışmaya başladığım tarih 09/10/2015 maliye vergi indirimi almak için başvurduğum tarih 13 /11/2015 3 cü derece vergi indirimi alma hakkı kazandığımı gösteren ankara maliye bakanlığından gelen yazı tarihi şimdi olması gerek nedir

raporum daha önceden olduğu için maliye sevk etmedi daha önce aldığım raporu ankara ya gönderdi mlaiye ve 3 cü derece vergi indirimi almaya hak verdi

karışık mevzu kardeş.. onarın red etme nedenini bile kanunen ispatlayamazlar...ama vergi indirimi için işyeri dilekçesi ile maliyeye gidilmesi gerekiyor... yani işyerin seni vergi dairesine vergi dairesi de kapalı mühürlü zarf ile hastaneye sevk ediyor.. problem burda sanırım senin şimdi yapman gereken şimdi ki işyeri ile vergi dairesine başvurup (SGK daki problemi vergi dairesi ile konuş) tekrar için aynı hastaneye sevk ettir ki tekrar rapora gerek kalmasın belki vergi dairesi direk SGK ya yazı yazıp problemi çözebilir..

Nakre kardeşim, emeklilik durumun ile ilgili gelişmeleri payşaşırsan sevinirim. Ben de bireysel başvuru ile aldığım raporla vergi indirimi aldım.. Raporu aldığım dönmede işsizdim.. Dah sonra çalışmaya başladım ve vergi indirimi aldım.. Emekliliğime de 2 sene kaldı. Bu durumda ben de emekli olamıyacağım.
Daha önce aynı şartlar ile vergi indirimi alıp emekli olan arkadaşlar var ise bilgi amaçlı paylşamasını rica ederim..

nakre5656

Vergiindirim raporun var mı yok mu, sgk için budur önemli olan. Vergi indirim hakkını ne zamn almışsınız, raporu ne zaman alıp vermişsiniz şu-bu kimseyi ilgilendirmez.
SGK emekliliği reddediyorsa yazılı olarak bunun gerekçesini isteyin.

Arkadaşlar merhaba ben tam ve net olarak açıklayayım (bu arada yeni katıldım adım yaşar) ssk lı değilken rapor alınmıştır bu rapor ile işe giriş yapıldı ve aynı zamanda vergi indirimi alınarak işleme koyuldu..
ssk daki prim gün sayısı 4300 işe giriş tarihi 1996 gün ve yıl olarak sorun yok sadece raporun ssk lı olmadığı dönemde alındığı için sgk raporu kabul etmediği gibi vergi indirimini dikkate bile almıyor sadece raporda ki tarihi baz almakta ısrar ediyor
konu ile ilgili diğer sgk lardan bilgi alabilecek kişiler varsa yardımcı olmanızı rica ederim.

OturanBoğa
sayın abim size evrakları nasıl yollayabilirim..

maliyeye tekrardan başvuru yapıldı ama hastane 6 ay sonra gel diyor yani tekrardan rapor olayı çok zor randevu en az 3 ay sonraya veriliyor buda toplamda 1 yıl demektir 1 yıl beklemek te uzun bir süreç.

Bu iş de bir yanlışlık var , bende raporumu aldığımda çalışmıyordum , issizlik ödeneği alıyordum , kendim şahsi müracat da bulundum , iş bulmakda zorlandığım için aslında müracat ettim , ve bir arkadaşımın yandın da tekrar ssklı 1 ay kadar çalışırken vergi indirimine müracat ettim , onaylandı , bu arada detayları incelerken askerlik borçlanması yaparsam emekliliği hakketiğim anlayınca borç harç askerliği borçlandım şu an tam nerdeyse 1 yıldır emekliyim. Bu arkadaşın işinde bir yanlışlık var ve ssk ya gidip mutlaka birim müdürleriyle görüşmesini tavsiye ederim.

Yaşar arkadaşım aynı Tayfun arkadaşın anlattı durumdayım bende.Rapor için başvurduğumda bende işsiz ve bir arkadaşın yanında 5 gün sigortalı gözükürken vergi indirimine başvurup onaylandı.Sen bir avukata başvursan daha iyi olur özellikle özürlü bir avukat araştırması yaparsan ve bulabilirsen olaya daha iyi vakıf olacağından sana daha çok yardımcı olacaktır.Senin olayının tam tersini yaşadık ve hala bekleyen birisi olarak bizim içimize de kuşku düşüyorsun :) :)

ssk yatıyordu bunda sorun yok ve hala yatmaya devam ediyor..takipteyin anlayacağın..

evet evraklarım geldi işyeri muhasebesine kayıt yapıldı şu an özürlü personel olarak çalışmaktayım..

onlarlada görüştüm hepsi eski kafalı sanki hatta bir arkadaşımda benim gibiydi onla gitttik ne ettiysek başedemedik.llada rapor tarihinde ssk lı olmam gerektiği söylendi gerçi başvurum var lehimesonuç çıkarsa savcılığa suç duyurusunda bulunacam analdığım kadarı ile bir çok insanı geri çevirmişler

chelıx
hepsi yapıldı sgk açıklama yapamıyor neye istinaden red ettiğini belirtemiyor olamazsa avukatla görüşecem bakalım ne olacak..

ALO 170 TEN GELEN CEVAP : o tarihte ssk lı değildiniz tabii benim yanıtımda ben sizden bunu değil beni neden reddettiniz beni reddetmenizi sağlayan kanunu istiyorum hepiniz suç işliyorsunuz dediğim anda beklemeye aldılar ve verilen kanunlar baştan savma şeklinde sgk kanunu 4956-34 ---- mülga 506 nolu kanun 60.maddesi c ve b bendi ----- mulga 506 53. maddesi------5510 geçici 10. madde yardım bekliyorum..

yasar542

Vergi indirim hakkı elde ettiğinizden emin misiniz? İşyerinde sakat statüsünde çalışmak, hatta işyerinin kafasına göre vergi indirimini maaşınıza yansıtması ayrı bir şeydir, defterdarlığa başvurmanız ve sakatlık indirim hakkı elde etmeniz AYRI bir şeydir.
Vergi indirimi için şahsen defterdarlığa başvurmuş olmanız gerek. Ve defterdarlık vergi indirimi hak ettiğinizi bir yazıyla işyerinize bildirmeli. Bu oldu mu?

evet Bülent Bey bu bahsettiğiniz tüm işlemler yapıldı tamamen prosedüre uygun evrakları atabilirim. Kısaca işlemler defterdarlık tarafından bana verilen vergi indirimi belgesi üzerinden yapıldı..mail veya faceden atabilirim evraklarımı..

çooook garip şaştım kaldım allah yardımcınız olsun

aman bilgi edinme kanunu başlarına çarpsın bırak bilgi vermeyi 6 gün oyaladılar cevap aynı zira yazan kurum siirt sgk ..Biraz daha zorladım hatta tehdit edercesine konuştum saçmalamaya başladılar hatta ağızlarına ilk gelen kanunları saymaya başladılartek tek inceledim benlik durum yok orda ne diyim artık..

yasar542
Kesinlikle şeflerine müdürlerine gidin böyle bir şey söz konusu değil.
Öne sürülen maddeler genelde yasadan sonra kıdeme göre emeklilik şartlarındaki kademelendirmeyi düzenliyor.

vergi indiriminden faydalanabilmeniz için sigortalı olarakçalışıyor olmak gerekli diye biliyorum ..ben o şekilde oldum..aynı durumda bi arkadaşım var iş kazası geçirdi.vergi indiriminden faydalanmak istiyor ama emekli olamıyor .yuzde oranı primide yeterli fakat çalişiyor görünmüyor 3. defa hakkını denedi yine olmadı

Üst Alt