@
Ufukalp @
hakanoncul @
Danua. @
OturanBoğa kardeşlerim durumda gelişme var tamda idare mahkemesi kapısında iktidardaki partinin partinin il başkanı arkadaşımla karşılaştım hoş beş derken sorunumu sordu bende baştan aşağı herşeyi anlattım
daha sonra beni ofisine davet etti bende davete icabet ettim tabiki bu arada evrakları inceledi daha sonra sgk dan müdür yardımcısı arkadaşını arayarak durumumu sordu anladığım kadarı ilede bu müdür yardımcısı bana hak veriyormuş yada öyle bir konuşma olmuş sanırım
bir süre sonra müdür aradı telaşlanmış bir şekilde aynı sorular kendisine yöneltildi bu sefer tabii olmayan mevzuat ve kanunların hesabı soruldu müdür ise bir süre beklemesini rica ettikten sonra abuk sabuk kanunlardan (olmayan demek istedim) bahsetmeye başladı
il başkanı arkadaşım ise aynı anda bahsedilen kanunlarda durumumla ilgili bilgi veya mevzuatın olmadığı en güncel şekilde araştırarak bu konuda müdüre neden çelişik ifade verdiği hatırlatıldı
bu sefer
5510 a sarılan müdüre burdada alakasız cevap verdiği konunun derhal düzeltilmesi hatta bu şekilde rededilen vatandaşların olduğu ve bunlarında dosyalarının açılarak düzeltilmesi hususunda (burda ben dedim rededilen arkadaşlar var diye) tekrar tekrar uyarıldılar.
sonuç olarak müdür aynı gün içersinde acilen toplantı yaptığı ve toplantıda kendisini yanıltan memurlara fırça attığı hatta Ankara emeklilik dairesinin ivedilikle aranılıp bilgi alındığı ve aynı zamanda yazılı olarak görüş istendiği el altından bana bilgisi verildi
ertesi gün ise SGK müdürü bizzat cepten arayarak konu ile ilgili yanlış yapıldığını ve konunun düzeltilmesi için benden az bir süre istedi ve konunun tatlıya bağlanacağını hatta ilk başvuru tarihinden itibaren işlemin başlayacağını özellikle rica etti bende bana verilen tavsiye üzerine kabul ederek beklemeye başladım
ilgilenen herkese özellikle Hakan Öncül kardeşime teşekkürü borç bilirim..(moral kaynağım oldu Hakan aynı zamandada evraklarını bana yollayarak konu ile igili delil sundu)