Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim hakkım olmasına rağmen SGK emekli etmiyor!?

Ferhan Bey ben vergi indirimi aldığımda ssk lıydım sadece raporu aldığımda ssk lı değildim ben vergi indirim belgesiyle başvurdum kabul edilmedi diyorlarki raporu aldığın tarihtete ssk lı olman lazımdı dediler başkada açıklama yok şimdi alo 170 le uğraşıpğ duruyorum sonuç yok ..

Ufuk Bey şefleri dahada anlayışsız ne açıklama yapabiliyorlar nede kabul ediyorlar olay bu çevrenizde bilen birileri varsa sorarsanız sevinirim Rapor tarihinde ssk lı değildim ama vergi indiriminde ssklı olarak aldım adamlarda rapor aldığın tarihtete tarihindede ssk lı olman gerekiyor diyorlar..

yasar542

Emeklilik başvurunuzun hangi yasanın/yönetmeliğin/genelgenin hangi maddesine istinaden reddedildiğine dair resmi bir yazın isteyin. O yazıdan sonra görürüz bakalım kim kime ne kadar eziyet çektirebiliyormuş!

Çevremizde sormamıza gerek yok ki kardeşim.
Vergi indirimi başvurusu sırasında evet çalışıyor olmak gerekli ve zaten işyerinden çalışma belgesi isteniyor başvuruda.
Ancak vergi indirimine bireysel olarak daha önce aldığım geçerli bir raporla gidiyorsam o raporu aldığım zaman ssk lı olup olmadığım şeklinde bir sorgulama uygulaması yoktur.
Zaten sgk, başvuranın vergi indirimi var mı yok mu ona bakar rapor vs ayrıntılara değil. O konular vergi indirimini vermeye yetkili maliyenin insiyatifindedir.

İadeli taahhütlü olarak evraklarını gönder elden kabul edilmeyen evrakı bu şekilde kabul etmek zorundalar eğer gene de yok denirse bu sefer taahhütten dolayı sana resmi bir yazı ile şundan dolayı olmuyor demek zorundalar

ilgi 28.11.2015 tarihli dilekçeniz

ilgi kayıtlı dilekçenize istinaden 213....sigorta sicil numaralı dosyanız tetkikinde 09.09.2015 tarih ve 65** rapor numarası ile almış olduğunuz rapora istinaden siirt defterdarlık gelirler müdürlüğünden müdürlüğünden temin edilen 26.10.2016 tarih ve 181 sayılı yazılarına istinaden 09.09.2015 tarihinde hastaneye sevk işlemi için bir .müracatınız bulunmadığınız tespit edilmiştir
ancak 07.10.2015 tarihinde müracatınız olduğu belirtilmektedir
rapor ve müracaat tarihleri arasında çelişki olduğundan 09.09.2015 tarihinde aktif sigortalılığınız tespit edilmediğinden 193 sayılı gelir vergi kanunun 4842 sayılı kanunun 3. maddesi başlığı ile değiştirilen 31. maddesine göre gerekli şartları ( rapor tarihinde sigortalı olarak çalışmadığınızdan ) yerine getirmediğinizden raporunuz işleme alınmamıştır.bilgileriniz arz ederim

gayri resmi olarak elde ettiğim yazı bu bende resmi olanı bekliyorum .. gelince avukatlarla görüşecem artık.. hakanoncul OturanBoğa

Ya hata çok açık, rapor tarihinde değil vergi indirimi başvuru tarihinde sigortalı olma zorunluluğu vardır.
Aksi olsa zaten defterdarlık o raporu kabul edip vergi indirimi vermezdi.
Ayrıca bu reddi verenlerin kendi işlerine bakmaları gerekir, bahane ettikleri durum sgk nın değil defterdarlığın sorumluluğundadır.

Bu olay bence avukatlık oldu artık başka yolu yok gibi gözüküyor

SGK genel müdürlüğüne aksettirilse yine dönülebilir yanlıştan, çünkü sebep sadece il müdürlüğünün iş bilmez memuları ve müdürü.

atıf yaptığı 193 sayılı gelir vergisi kanunu'nun 31. maddesinin neresinde "rapor tarihinde sigortalı olarak çalışmadığınızdan" ifadesi var? Hiç bir yerinde!

sigorta müdürlüğü'ndeki memur inatla ceberrutluk yapıyor. İşleme alacağı şey rapor değil, işleme alacağı şey defterdarlıktan elde edilmiş sakatlık indirim hakkı!

kamu denetçiliği kurumu dahil her yere başvurun bu konuda. Kanunda/yönetmelikte/genelgede olmayan bir şartı kimse size dayatamaz!

Yüzlerce hatta binlerce kişi bu şekilde emekli olmuşken ben dahil batıda kanun var doğuda yok olamaz ve bu memur bozuntuları (laf için görevini yapan memurlardan özür dilerim) görevlerinde barındırmamak lazım ,bu şahıslar hakkında da hakkını tazminat yoluyla ara bence ne de olsa senin 3-4 ayını yediler

@Ufukalp @OturanBoğa @hakanoncul arkadaşlar öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.Henüz bir gelişme yok sadece BİMER ve CİMER yazı attım cevap bekliyorum aksi bir sonuçta ise idare mahkemesi ne avukatımla başvuru yapıp gerekeni yapacaz artık.Hakan öncül kardeşime özellikle teşekkür ederim ilgi alaka ve insanlığıyla..

21303523 sigorta sicil numarası ile 1996 tarihinde ilk sigorta girişim ile birlikte toplam 4356 iş günüm mevcut olup ayrıca 44 engelli raporum olup bu rapora istinaden defterdarlık gelir müdürlüğünden alınmış engellilik indirmi mevcuttur. 28-11-2015 tarihinde siirt sgk il müdürlüğüne 44 engelli olduğuma dair 09-09-2015 tarih ve 6510 sayılı rapor numarası ve maliye bakanlığı gelir idaresi başkanlığı siirt defterdarlık gelir müdürlüğünün 26-10-2015 tarih ve 101393 sayılı yazısı ile 09-09-2015 tarihinden itibaren 193 sayılı gelir vergisi kanunun 31,inci maddesine göre adı gecenin üçüncü derece engelliler için uygulanan engellilik indiriminden yararlanması gerekmektedir kararına rağmen siirt sosyal güvenlik il müdürlüğüne yapmış olduğum emeklilik talebim haksız bir şekilde red edildi. Ancak gerek gelir idaresinden alınan yazı , sigortalı gün sayısı ve üçüncü derece 44 engelli raporlu olduğumdan emeklilik hakkımın verilmesini saygılarımla arz ve talep ederim.

@Ufukalp @hakanoncul @Danua. @OturanBoğa kardeşlerim durumda gelişme var tamda idare mahkemesi kapısında iktidardaki partinin partinin il başkanı arkadaşımla karşılaştım hoş beş derken sorunumu sordu bende baştan aşağı herşeyi anlattım
daha sonra beni ofisine davet etti bende davete icabet ettim tabiki bu arada evrakları inceledi daha sonra sgk dan müdür yardımcısı arkadaşını arayarak durumumu sordu anladığım kadarı ilede bu müdür yardımcısı bana hak veriyormuş yada öyle bir konuşma olmuş sanırım
bir süre sonra müdür aradı telaşlanmış bir şekilde aynı sorular kendisine yöneltildi bu sefer tabii olmayan mevzuat ve kanunların hesabı soruldu müdür ise bir süre beklemesini rica ettikten sonra abuk sabuk kanunlardan (olmayan demek istedim) bahsetmeye başladı
il başkanı arkadaşım ise aynı anda bahsedilen kanunlarda durumumla ilgili bilgi veya mevzuatın olmadığı en güncel şekilde araştırarak bu konuda müdüre neden çelişik ifade verdiği hatırlatıldı
bu sefer 5510 a sarılan müdüre burdada alakasız cevap verdiği konunun derhal düzeltilmesi hatta bu şekilde rededilen vatandaşların olduğu ve bunlarında dosyalarının açılarak düzeltilmesi hususunda (burda ben dedim rededilen arkadaşlar var diye) tekrar tekrar uyarıldılar.

sonuç olarak müdür aynı gün içersinde acilen toplantı yaptığı ve toplantıda kendisini yanıltan memurlara fırça attığı hatta Ankara emeklilik dairesinin ivedilikle aranılıp bilgi alındığı ve aynı zamanda yazılı olarak görüş istendiği el altından bana bilgisi verildi
ertesi gün ise SGK müdürü bizzat cepten arayarak konu ile ilgili yanlış yapıldığını ve konunun düzeltilmesi için benden az bir süre istedi ve konunun tatlıya bağlanacağını hatta ilk başvuru tarihinden itibaren işlemin başlayacağını özellikle rica etti bende bana verilen tavsiye üzerine kabul ederek beklemeye başladım

ilgilenen herkese özellikle Hakan Öncül kardeşime teşekkürü borç bilirim..(moral kaynağım oldu Hakan aynı zamandada evraklarını bana yollayarak konu ile igili delil sundu)

İşte bu...
En başından o memurların da müdürün de bi halt bilmediği çok açıktı.
Hayırlı olsun.

Ufukalp ve ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim ALLAH hepinizden razı olsun..
Not: müdür aslında sgk dan değil başka bir kurumdan gelme ve sgk ile bir halt bilmemekte bunu bilen memurlar sürekli yanlış yönlendirme yaparak adamı zor duruma düşürdüler..

hayır işin ilginç yani sgk'lı olmadağınız halde size vergi indirim yazısını neye dayanarak verdiler.

Ufukalp OturanBoğa hakanoncul @Danua ALLAH hepinizden razı olsun bugün itibari ile imzalar atıldı ve emekliye ayrıldım hatta hatta bizzat müdür bey hem özür diledi hemde teşekkür etti davranışlarımdan ötürü tabii bu arada hatanın maliyede olduğunu söyleyerek gülmemede sebeb oldu :D neyse 2 ila 3 arkadaşta sayemde emekli olacaklar bu bana yeter ADALET YERİNİ BULDU..Saygılarımla hakanmemik ;
ben sgk lı olmazsam vergi indirimi alamazdım olay sadece araştırmadan ve kanun okumaktan aciz bir müdür ve memurdan kaynaklanıyordu gereken cevap ve uyarı verildikten sonra işlem tamamlandı..

Hayırlı olsun..Allah güle güle yemeyi nasip etsin.

Birader bana desen ki bir trilyon kazandın bu kadar sevinmezdim :) güle güle yemek nasip olsun

eeeeee artık sende tekavütsün haa :)

yasar542
Hayırlı olsun, güzel günlerde yemek nasip olsun inşaallah.

Herkese teşekkür ederim eksik olmayın.İlginiz ve yakınlığınız bana yeter inşallah tüm arkadaşlara da nasip olur ..

hakanoncul
tedavülden kaldırıldım artık yarın ilk iş bir baston 3 numara gözlük alıp altıma şalvar üstüme yelek giyip sokakları arşınlayacam..:)
furkan-) o kadar canı yürekten amin yazdın ben bile duygulandım RABBİM herkese yardım etsin utandırmasın.

Hayırlı olsun , iyi günlerde ağız tadı ile yemek nasip olsun.

Danua. teşekkür ederim. Elinize dilinize sağlık sayenizde uzman oldum artık danışmanlık hizmeti vermeye başladım hemde BELEŞ.. :)

vergi indirimine istinaden emeklilik ve rapor yenilenmesi hakk.

Selamün Aleyküm arkadaşlar öncelikle RABBİM sıhhat ve sağlık vermesi dileği ile başlamak isterim.Arkadaşlar vergi indirimine istinaden emekli oldum ancak raporum 2 yıllık idi ve rapor süresi dolmasına da az kaldı şimdi sorum şu;
1-) tekrardan rapor almam gerekirmi
2-) almam gerekiyorsa onlar mı beni yönlendirecek yoksa ferdi başvuru ile tekrardan rapor alıp sunmam yeterli mi ilgi ve alakanıza şimdiden teşekkür ederim..

yasar542

Vergi indiriminiz ve emekliliğinizde süre kısıtlaması yoksa yeni rapor almanıza gerek yok.

BuTcHeR (Eyüp arkadaşım) sanırım vergi indirimide 2 yıllık olarak onanmış ancak emeklilik hakkında bilgim yok ne yapmam hususunda bilgilerinizi paylaşırsanız memnun olurum..

Üst Alt