Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim hakkım "Özel sigortadan düşüyor" gerekçesiyle maaşıma yansıtılmıyor?

lakoste

Üye
Konular
37
Reaksiyonlar
3
Vergi indirim hakkım "Özel sigortadan düşüyor" gerekçesiyle maaşıma yansıtılmıyor?

sayın boğa

%63 vergi indirim raporum var bordroda vergi indirimi: 330 yazıyor fakat maaşıma hiç bir atkisi olmadı gene aynı maaşı alıyorum sordugumda ise özel sigorta dan düşülüyor deniyor
bu konuda kime danışırım acaba?

Özel sigortadan düşülüyor ne demek anlamadım.

Sanırım işverenin vergi indiriminizden doğan ücreti maaşınıza yansıtmıyor. Genelde işveren işçinin lehine olan bu tür (vergi indirimi, asgari geçim indirimi gibi) ücretleri maaşa yansıtmıyor. Siz de işe girerken net ücret üzerinden anlaştığınız için net ücret dışında kalan ilave tutarlar maaşınıza yansımıyor. Maaşınızı alırken hesap pusulası veya ücret bordrosunun fotokopisini isteyin. bir bilene hesaplatın ve dediğiniz gibi maaşınız eksik ödeniyorsa nedenini öğrenin. bu arada onların söylediği özel sigortadan düşüyor sözü gerçeği yansıtmıyor. Aksine özel sigorta primlerinin maaşınıza artı katkısı vardır.

şirket çalışanlarını özel sigorta yapıyor 1 yılı doldurunca ilk sordugumda daha önceden yararlanıyosun zaten dedi maden yararlanıyorum boşunamı aldık vergi indirimini dedim olsun elimizde belge olmuş oldu dedi arkadaşlar bu indirim netime eklenmiyecekmi yanlışmıyım diyelimki 700tl net alıyorum 55 tl agi 49 tl vergi indirimi değilmi toplamda 804 tl değilmi

Özel Sigorta priminizin olması Vergi İndirim hakkınızı engellemez ve düşürmez aksine Özel Sigortanız nedeniyle Gelir Vergisi kesintiniz daha az olur ve maaşınıza ortalama %20 oranında getirisi olur..

Ne yapmam gerek şimdi 9 aydan beri geçerli olması lazımken yansıtmıyorlar .

ya arkadasımızın bırısı net uzerınden dıyo
avcıkomando,
Bu başlığa görüş bildirdiğim için foruma katılanların bütün yazdıklarını okudum. Alıntıladığım cümleyi söyleyen birisi yok. Makri'nin yazdığını ise okumuşşun ama doğru yorumlayamamışsın.

Her kural her zaman her duruma uymaz.
Özel sigorta primleri evet vergi matrahından düşer.
Özel sigorta,AGİ, derken matrahta 2.dereceye denk gelen 330 tl lik tutar kalmazsa işveren ne yapsın,cebinden mi tamamlasın?

işte bordrom yalnız özel borç avans derken maaş kalmadı lütfen bilgisi olan arkadaşlar yardım etsin

Arkadaşlar benimde şirketim tarafından yapılan bir özel sağlık sigortası var 10 yıldır çalışıyorum bende hiç bir zaman farlı maaş almadım ne yapmalıyım bende faydalana bilirmiyim brütüm baya yüksek bana faydası olurmu 2. Derece vergi ind. Faydalanıyorum.

SALİH VARLI;

benimde 9 aydan beri bir fark olmadı bilen arkadaşlardan yardım bek..

sayın Boğa herkes sizin bu işi çözebiliceğinizi söylüyor lütfen yardımınızı bekliyorum..

Anladığım kadarıyla şirket, "ulan özel sağlık sigortası yapıyoruz size, bi de sakatlık indirimini mi istiyorsunuz" diyor. Bu yasal değil tabii ki. Yani defterdarlığa şikayet edebilirsiniz...
Özel sektör oldu mu bu tür şeyler yapılabiliyor. "İşine gelmiyorsa çık" diyecekleri için de kimse ses çıkartmıyor...

sayın boğa bilen bir kişi bordroda neden hata yapıldıgını ve nsl bir düzeltme yapılacagını bilen arkadaşlarımız vardır sanırım siz irtibata geçseniz ben tekrardan insan kaynaklarına çıkıp gerekli düzeltmeyi yapmalarını rica edicem mümkünmüdür..

sizden rica etsem..

Borduronuzda Vergi İndirimi kısmının karşısında 330tl indirim gözüküyor bu bizim için özürlü indirimi değil midir?Benimde borduromda aynı tutar var.Sizin insan kaynakları indirimizi yapmış ama ne yaptıklarını bilmiyorlar galiba.Bülent bey daha net cevap verebilir.

ewet 330 gözüküyor ama nete yansıyan bişi yok bir şekilde 49 tl bir yere kayıyor işte bordro ustası değilim inş burda bir çözüme ulaşırız

330 tl sakatlık tutarını aylık vergi matrahını hesap ederken indiriyorlar şöyle;

brüt kazançlar toplamı :1.220,39 (689,04+23,76+237,6+173,80+96,19 )
bu tutardan 1.220,39 - (157,39+11,25+330+47,52) çıkarak aylık vergi matrahını buluyor.dolayısıyla (157,39+11,25+330+47,52) bu tutarlardan gelir vergisi kesmiyor senin cebine kalıyor.

özel sigorta sanırım bordroya giriş çıkış yapıyor ek bir kazanç değil.

nsl bir yöntem izlemem gerekir hakan bey şirket herkese yapıyor kimsenin vergi indirimi yok netinede dokunmuyorlar herkes memlun bana gelince senin vergi indirimin sigorta parası olarak gidiyor varmı böle bişi yaa 3 gün ugraştım vergi indirim raporuna 4 ayda bekledim ankaradan sonunda geldi sewindik yapılan muameleye bak ..

hüseyin kardeş anlattım netimde bir degişiklik yok ama dedim onlarda yazıyor işte vergi indirimin diyorlar nette bir degişiklik olmaz öle bişi yok deniliyor..kanunda vergi indirimi düşünce engellinin maaşına bu kadar net yansır diyomu ? ondan bişi ıspatlıyamıyorum

Sn lakoste ,

sen bireysel emeklilik veya hayat sigortasımı yaptırdın?yaptırdın ise ödediğin tutar 47,52 midir?
evet ise bu tutar vergi matrahından düşüyor dolayısıyla senin cebine bu tutar için 9 lira kazanç sağlıyor.

kaç ay oldu hala izah edemedim vergi Dairesine gittim onlar bana biz sadece defter tutarız bizim bordro hesap işleriyle bir alakamız yok dediler maliye bakanlıgına git dediler şikayet edicekmişim hakan güzel hesaplamışsın ama ne diyicem gelir vergisini kıssmasınımı yoksa bu burayı yanlış yapmışsınmı diyicem onu söle bana

metin ,

sakatlık indirimin maaşına yansıyor sen neyden şikayet ediyorsun anlamıyorum?

hakandogualp;

gene aynı maaşı alıyorum 700 se netim gene 700 alıyorum hiç fark etmedi...

vergi indirimi konusunu işyerine anlatma ..

arkadaşlar vergi indirimi işverene anlatacagım bir kanun + bir hesaplama varmıdır yani şunu istiyorum vergi indirimi dielimki : 2 inci dereceden 330 sakat sıtatüsünde çalışana bu indirimden şu şekilde kalır ve maaşına bu kadar yansır diye bir kanıt bir yazı ..

metin

vergi indirimini belgeni işverene vermen kanunen bir yaptırımdır.iyi niyet ile işleyişini anlatabilirsin ama işyerin uygulamayı bilmiyorsa açar defterdarlığa sorar öğrenir.

işleyişi kısaca şöyledir ;

vergi indirimi belgesinde belirtilen sakatlık derecesine denk gelen kanunda belirtilen tutar vergi indirimi sahibi kişinin bordrosunda gelir vergisi hesap edilirken muaf tutulur.

hakandogualp;

tamam hakan kardeş benim tutuluyor muaf fakat netime bir cacık yok kanun da muaf tutulurken çalışanın netine de bu kadar eklenir diyormu..

metin geçen bir yazıda sen değilmiydin bordronu yayınlayıp sakatlık indirimi yansımıyor diyen?
bordrona bakdığımızda sakatlık indirimi maaşına yansıyordu hesabınıda yapmıştık yanlış hatırlamıyorsam.

dogru diyorsun fakat sence nete bişi yansıyormu ?

metin yayınladığın bordro illegal bordro değilse üzerinde yazan rakamlar gerçek elimede bordroda yazan rakamlar geçiyor diyorsan sakatlık indirimin ve AGİ maaşına yansıyor daha öncede hesap etmiştik.

hakandogualp;

BUNA GÖRE ben 710tl net + 65 tl agi +49 tlsakatlık vergi indirimi almam lazım degilmi.. 710+65+49= 824 yapar dimi neden 772 alıyorum..

Üst Alt