Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim hakkım var, ama müfettiş raporumu tekrar istedi?

free

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
tip 1 diabetlıyım 1994 den bu yana daha bu gun sağlık mudurluğunden aradalar benı gittim benden 2008 de almış olduğum %52 o sırada tıberkuloz rahatsızlığımda vardı ıkısne bır verıler 52 yı vergi indirim hakkım olan raporumun doğruluğu hakkında ve hastamıyım değilmiyim adına bıldı ıstedıler ve tekrar ropor ıstedıler

gerekceyse benım roporu aldığım tarıhte devlet hatanesın sahte raporlar duzenleymış...

neyse hastaneye gittim dahılıye uzmanı bana sana bu oranı nasıl verıler nasıl aldın dıye sıkıştırdı ve raporum sürekli olarak geçerlidir diyor tıberkuloz hastalığı tedevaıyle geçer diyor ve tekrar benden tahlıler ıstedı ben hastaneden kaçtım

şimdi benım ne yapmam gerkıyo bılgı verırsenız sevinirim bu aradada mufettış benden haber beklıyor ve ayrıca trabzon ktü hastanesınden 2005de almış olduğum 1 raporum daha var onda da dıbt alt mıkro ve makrovaskıller komplıkasyonlar saptanmıştı 18 mart 1998 tarıh ve 23290 sayılı resmı gazetede yayınlanan özürlülere verılecek sağlık kurulu parorları dıatbete mellutus açlık kan şekeri sureklı olarak 200mg ın altında tutulamayan ketoz gösteren tip 1 diyabetes mellıtus özür durumuna göre çalışma gücü kaybı 40 oranındadaırdıyor
ne yapmam lazım benım şimdi

bilmiyorum işte aalbılırmıyım ama benım eskı raporum 2010 den önce bu farklılık göstermezmı yarın gıdeceğım baklaım hasteneye ne dıyecekler oldukı daha düşük oran verdıler ne yapmam gerekır ozman

Eğer yeni cetvele göre %40 ve üzerinde olursa, zaten sorun yok. Daha düşük olursa, ve/fakat vergi indirim belgenize temel olan raporu aldığınız tarihteki cetvele göre %40 ve üzerinde rapor almanız usule uygunsa, buna rağmen defterdarlık sakatlık indirim hakkınızı iptal ederse, o zaman dava açıp, "o hakkı elde ettiğim tarihte geçerli olan mevzuata göre değerlendirme yapmak zorundasınız" diyeceksiniz: http://www.engelliler.biz/forum/huk...igi-tarihteki-mevzuat-temel-alinir-hukuk.html

Yeter ki o tarihte aldığınız rapor usule uygun olsun, o zaman yürürlükte olan yönetemliğe/cetvele göre alınmış olsun.

o tarıhde almış olduğum roprda bı sıkıntı yok usulune uygun olarak aldım sadece %40 olan şeker oranına dr 12 de tıberkuloz için eklemıştı
yarın hayırlısıyla gıdecem bakalım burda hastaneye dr bakalım ne dıyecek olamsa ıtıraz edceğim eskı raporumu öne surek 2005 tarıhındede aldığım rapor var onda %40 olarak gözüküyo ama onla başvurmamıştım 2008 de başvurdum vergi indirmine.
buyuk bır ıhtımal bana %20 olarak vercdek bana raporu öle olarak ağızdan söledei bana başka bıyerınde bi hastalık yoksa eğer böle verlıyo diye hıkaye okudu açıkcası. benı b tam teşekkullu başka bir hasteneye sevk et dedım gerek yok dedı ne yapacağımı şaşırdım şuan bana yardımcı olun

İstedikleri hastaneye gidip raporu yenilemelisiniz. Eğer orada istediğiniz sonuç çıkmazsa, o zaman il sağlık müdürlüğüne gidip o rapora itiraz edersiniz, sizi başka bir hastaneye sevk ederler...

Rapor oranı düşürülmesi

geçenlerdede yazmıştım bende ssk lıyım 1996 da%40 rapor almıştım ama süreklı değildi daha 2008 %52 sureklı rapor aldım vergi muhafeyitinden muhatır onayım geldı.
ama buna ıstınaden 20 gun önce sağlık mudurluğune muşettiş benı çağırdı o dönemde raorlarla ılgı yollusluk olmuş onu araşatırıyormuş benı tekrar rapor almam ıcın hastaneye gönderdi ordan da bana %20 verdiler buna ıstınaden mufettişle görüştüm başka bı hastaneye göndederın dıye oda bana senın durumunda bı usulsuzluk gözükmüyo sen rahat ol dedeı
ama benım içim rahat değil

elımdekı tahlıl sonuçlarımı ve eskı raporlarımı götürmüştüm şimdi beklemedem ne gibi bi sonuç çıkar bu işten ve sonunda ne yapmam lazım

bılgısı olan arkdaşlar bana yardımcı olursa sevinirim şimdiden teşekkurler

Bir sorun olacağını sanmıyorum... Bence müfettiş dosyanızı "temiz" deyip rafa kaldıracaktır...

Üst Alt