Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim hakkım var, ama rapor derecemi düşürdüler?

yerdogan

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar, ben de rapor derecesi hakkında mağdurlardanım. 2000 yılında rapor aldım ankara numune hastanesinden.%60 rapor verdiler. bu raporla vergi indirimi için istanbul defterdarlığına müracaat etti %40 olarak değerlendirip 3. derece vergi indiriminden faydalanmaya başladım. o zaman farklı bir şirkette çalışıyordum. birkaçkez iş değiştirdim.
geçenlerde yine vergi indiriminden faydalanmak için ankara defterdarlığına gittim. beni numune hastanesine sevkettiler. numune hastanesi %34 rapor verdi. Benim DAHA ÖNCEKİ ALDIĞIM RAPOR YANİ İST DEFTERDARLIĞINA VERMİŞ OLDUĞUM RAPOR GEÇERLİ Mİ? YANİ ERKEN EMEKLİ OLABİLECEK MİYİM?
Bu sorularıma cevap yazarsanız sevinirim.
Tüm arkadaşlara selam.

İstanbul defterdarlığı'ndan almış olduğun vergi indirim hakkı seni emekli de eder, vergi indirimi uygulamasını çalışma hayatın boyunca geçerli de kılar.
Senin yeni baştan Ankara defterdarlığına müracaaat etmene hiç gerek yoktu ki. Gereksiz yere gitmişsin oraya ve onlar da yanlış prosedür işletmişler.
Sen şimdi ankara defterdarlığına yaptığın başvuruyu da o raporu da unut gitsin. Tek yapman gereken şey, İstanbul Defterdarlığına gidip, "İş yaşamıma Ankara'da devam edeceğim. Vergi indirimi aldığıma dair Kurumunuzda bulunan kaydımın Ankara Defterdarlığı'na nakli için gerekli belgenin tarafıma verilmesini arz ederim" dedin miydi, işin tamamdır. O belgeyi (sakatlık indiriminden yararlanabileceğine dair yazı) alacaksın ve Ankara Defterdarlığı'na vereceksin. Onlar da aynen işleme koyacaklar. Ne hastane sevki ne başka bir soru-sual-prosedür yok. :)

Senin kazanılmış bir hakkın var ve bunu kimse elinden alamaz:

• Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik
    Kazanılmış haklar
    GEÇİCİ MADDE 1
    (1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce;

a) 18/3/1981 tarihli ve 8/2620 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sakatlık İndiriminden Yararlanacak Hizmet Erbabının Sakatlık Derecelerinin Tesbit Şekli ile Uygulanması Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre alınan ve Maliye Bakanlığı Merkez Sağlık Kurulunca nihai olarak karara bağlanan raporlarda yer alan çalışma gücü kayıp oranları,
    [...]
    geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmış sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için yeniden özürlü sağlık kurulu raporu düzenlenmez.

Sayın Yerdoğan;

sizin gibi bir arkadaşımız 3.derece ile işyerimizde vergi indiriminden faydalanıyordu.(birisi kafasını karıştırmış sanırım ) tekrar defterdarlığa rapor derecesini yükseltmek için başvuru yapmış.Gelen yazı %32 idi.Ancak daha önceden aldığı rapor ile defterdarlığa itirazda bulundu tekrar heyete girdi gelen yazı %40 idi.Bu gelişmeler 3-4 ayı buldu tabi..

Elinizdeki rapor ile defterdarlığa gidip itirazda bulunun.Sizi başka bir hastahanede tekrar heyete alırlar.Sanırım bu şekilde sorun çözülür.

Gelişmelerden bizi haberdar edersen seviniriz.

Bence yeniden itiraz ve hastane asla gerekmiyor. Yukarıda söylediğim şekilde kolayca halledilebilir. Deneyip sonucu yazarsanız çok sevinirim.

Olayı resmi şekilde yaptığı için Defterdarlığın kayıtlarında %34 olan rapor gözüküyordur.Bunu değiştirmek için yeni rapor alması gerekebilir.Her neyse gelişmeleri takip edelim buradan paylaşırsan..

Hakan, doğru, Ankara sevk etmek isteyecektir, ama yukarıda aktardığım yönetmeliğin Kazanılmış Hakları düzenleyen maddesi çok açık. O maddeyi öne sürerek yeniden hastaneye sevk edilmesini önlemeli. Kazanışlmış bir hak varken yeniden hastaneye gitmek, oranın düşürülmesi riskini göze almak demek. Eveti düşürseler bile sonuçta hak kaybı olmaz, ama gereksiz yere bir sürü zaman ve emek kaybı olur. Bence yukarıdaki gerekçenin yer aldığı bir dilekçe Ankara Defterdarlığı'nı ikna eder. Denemek gerek tabii.

Vergi indirim hakım varken yeniden vergi indirimi için başvurmam gerekli mi? [Soru]

Merhabalar;
1997 yılında ilk işe girerken rapor aldım %60 idi. sol dizaldı protez kullanıyorum. ilk çalıştığım yerde istanbulda vergi indiriminden faydalanıyordum. çalıştığım yerden çıktım. birkaç kez iş değiştirdim. geçenlerde yine vergi indiriminden faydalanmak için ankarada vergi dairesine gittim. beni numune hastanesine gönderdiler. bana verilen rapor %34
acaba ben erken emekli olabilecek miyim? veyahut sağlam insan gibi 2035 yılını mı bekleyecem?
Bülent abi beni bu konuda bilgilendirir misin? herzaman nete giremiyorum.
hoşçakalın

rapor

benim elimde o rapor yok o zaman ben istanbul defterdarlıktaki raporumu alıp iş yerine vermem yeterlimi.bunu yaparsam vergi indiriminden faydalanıp erken emekli olabilirim.doğrumu anladım.ama artık işyerleri 6 aydan fazla tarihli raporları kabul etmiyorlar.teşekkürler.

Üst Alt