Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim hakkım var. Devlet memuru olarak başlarken, yeniden rapor isteyecekler

merol

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Merhabalar, ismim Mustafa erol.
%65 oranında özürlüyüm. %40 vergi indirim raporum var. devlet memuru olarak işe başlayacagım. fakat bana veya benim gibi özürlülere tekrar rapor aldırıyorla mı?
2022 sayılı yasa için çalıştığım işyerinin bağlı olduğu mal müd. ne müracat ettim. devlet hastanesinden aldım raporumu. tekrar aldırıyorlar diye duydum raporu ve oranı kırıyorlarmış.

bu soruma cevap yazıp benide mail adresimden bilgilendirecek bir arkadaş arıyorum merols26@hotmail.com
TEŞEKKÜR EDERİM
SAYGILAR

engelliler.biz e takılan site sakinlerini uzman falan mı sanıyorsunuz
aynı durumda biri varsa ve konunuyla ilgili bilgisi varsa sorun cevaplanır
yoksa cevaplayamayız
sanki uzmanlar kurulu burası

Kızmaya gerek yok nuriye bu forum bu türden sorulara yanıt aramak için acıldı zaten. ve evet engelliler.biz üyeleri özellikle Site Yöneticisi bu konu da uzman sayılabilecek kişilerdendir dolayısıyla sorun yok..:)

Benim bu konu'da fazla bilgim olmamasına karşın 2022 sayılı yasa için cıkarılan raporu kabul edeceklerini sanmıyorum yeniden rapor cıkartman gerekli... sakatlık oranın illa düşer diye bir kaide yok ama düşebilirde tabi düşürürlerse itiraz etme hakkın her zaman için var.... kolay gelsin....

Vergi indirimi ile ilgili olarak rapor aldıysan ve bu rapor tarih gözetmeksizin defterdalık ve ankara tarafınca onanmış ise tekrardan rapor isteyemezler. Rapor oranlarının düşürülmesi konusunda bende canı yananlardanım :D:D yanlışsan düzeltin 2006 yılı temmuz ayında çıkan yeni yönetmeliğe göre (Baltazar Tablosu) %40 alabilmen için yaşayan ölü olman gerekiyor :D:D. Benim %42 olan sakatlık derecem yeni yönetmelikle %27 oldu... Umarım yardımcı olabilmişimdir...

Bu arada nuriye taşçı arkadaşımızında neden bu kadar agresif bir cvp verdiğini anlamış değilim. Burda acil bilgi almak isteyen bir çok arkadaşımız olabilir, onlara yardım etmek yerine böyle cevapların verilmesi hoş değil...

durumun farkındayım halil
ancak ikinci bir başlık açmış acil cevap istiyorum diye merol
birden sinirlendim
galiba sinirlenecek yer arıyordum

vergi indiriminden bir kere faydalanıyorsanız bu yeterli. Ne kadar iş değiştirirseniz değiştirin bir kerede vergi indiriminden dfaydalandıktan sonrası; keyfe kalmış. İster yeniden muayene ol ister olma.
İşveren sizden yeniden rapor isteyemez. Sayet hastalığınız ve veya sakatlık oranınız artmışsa yada siz öyle düşünüyorsanız o başka.

Devlet memuru olarak işe başlarken sizden rapor isterler. Elinizde rapor varsa verirsiniz. Vergi indiriminden faydalandığını söylersiniz numara verirsiniz.
İlk önce rapor gerekli, vergi indirimine gelince hazır bilgileri olsun. Elinizde rapor varsa tarihi çok eski değilse bu yeterli. Tekrar rapor aldırmazlar(tarih ve şüphe düşürecek birşey varsa o başka).
%65 özürlü raporu almışsanız hastaneden tekrar %65 alırsınız.
İlla düşürecek diye bir kuralları yok rahatla..
Devlet memuru olup sakat statüsünde işe başladığınızda yapılacak birşey yok.

Üst Alt