Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim hakkım var. Emekli olurken yeniden rapor istenir mi?

Konular
24
Reaksiyonlar
0
SGK 5 Agustos 2003 girişliyim , Ankara'dan onaylı 2003 tarihli vergi indirim ve özür raporum var % 65.
emekli olurken tekrar rapor istenmez değil mi ?
Bir de 17 yıl 8 ay ve 3920 gün doldurmam gerekiyor değil mi ?

teşekkür ederim

Doğum tarihiniz 5 Ağustos 1985 öncesi ise,
5 Nisan 2021 tarihinden itibaren, prim gününüz 3920 güne tamamlandığında başvuru yapabilirsiniz. Vergi indiriminiz sürekliyse yeniden vergi indirimi ve rapor alma şartı olmaz.
Ayrıca ssk'dan emekli olmanız gerekiyor yukarıdakilerin geçerli olması için. Statü değiştirirseniz emeklilik şartlarınız da değişir.

Kkelebekk hanim ve sn oturan boga vergi indirimi icin sizleri rehber edindik.Cok yrd.ci oldunuz.sonsuz tesekkurler.

KKELEBEKK

Cevabınız için ben tekrar çok teşekkür etmek istiyorum. Bu hesaplamayı bir ıspat getekir mi ? hani nasıl desem. SGK ya gidince yok sen emekli olmazsın gibilerinden bir cevap alır mıyım diye korkuyorum değerli arkadaşım.. Benim kaynak gösterebileceğim kanun maddesi falan varsa benimle paylaşabilir misin ?

bu arada çok şükür 248 günüm falan kaldı ama tabi 2021 yılını bekleyeceğim...

tekrar çok teşekkürler...

gokhan_sozumcetin

Tedirgin olmanı gerektirecek bir durum yok kardeşim. Emeklilik için aşağıdaki tabloya tabisin:

2008_oncesi.PNG

Teşekkür ederim.. ilk giriş tarihim 5 Agustos 2003 .. 4 Agustos 2003 yani bir gün önce giriş yapmış olsaydım bi fark olmazdı
değil mi ? Yani 3920 gün ve 17 yıl 8 ay bekleyeceğim değil mi kesin ?

Bir de prim günlerim dolunca aslında teorik olarak emekliliği kazanmış oluyorum. işten çıksam bile 17 yıl 8 ay ı doldurduktan sonra başvuru yapıp emekli olabiliyorum değil mi ? Umarım çok uzatmamışımdır.. kusura bakmayın... Sevgiler..

06.08.200 - 05.08.2003 arası tarih için 2.dereceden engelli 17 yıl 8 ay 3920 gün yazıyor ama...

Bir üst satırdaki tarih 05 08 200 iken onun altındaki tarih 06 08 200 den başlıyor ama

yani aynı tarihle bitip aynı tarihle başlamaması gerekir sanki... yani 06 08 2003 diye başlaması gerekir gibi...

OturanBoğa

Yok estağfurullah.. önemli olan yakın tarihte emekli olmam... kafası karışıyor insanın.. 4 Agustos ta girmiş olsam kafam karışmayacak.. Tabloya bakarsak yine karışık :(

Üst Alt