Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim hakkım var. Emeklilik zamanı geldiğinde SGK Maliye'ye soracak mı?

mehmet-41

Aktif Üye
Konular
87
Reaksiyonlar
77
iyi günler arkadaşlar 2014 yılında sgk'ya ne zaman emekli olurum diye bir dilekçe doldurmuştum ve yanında vergi indirim belgesinin fotokopisinide vermiştim ve 1 ay sonra yazılı cevap geldi söyleki kurumumuzdaki dosyanız incelendiğinde
3.derecede vergi indiriminiz olduğu görülmüştür 4080 gün 18 yılınızın dolacağı 2016 yılında emekli olabilirsiniz diye bir yazı geldi benim sormak istediğim 2016 yılında emekli olurken sgk maliye onay alacakmı ?acaba gelen evrakta'ki vergi indiriminiz olduğu olduğu görülmüştür denmesi acaba maliyeden mi sorulmuştur yoksa benim verdiğim vergi indirimi belgesinin fotokopi üzerinden gelen bir cevap mıdır merak ettim bilgisi olan arkadaşlardan cevap bekliyorum

Emeklilik müracaatından sonra sgk, Maliyeye yazılı olarak soracak XXXX şahsın vergi indirim hakkı var mı yok mu diye?

anladım ancak acaba bana gelen cevap maliyeden teyit alarak mı geldi yoksa vergi indirim belgesininin fotokopisini vermiştim dilekçenin yanında. yoksa fotokopiye göremi cevap verildi

Vergi indirim hakkının bulunduğu emeklilik zamanı geldiğinde sgk tarafından maliye'ye sorulup teyit edilecek. Bugünden bir teyit yapamazlar.

benim hesaplarıma göre bende 6 ay sonra emekli oluyorum sgk ya dilekçe verdim 1 ay evvel ne zaman emekli olabilirim diye daha henüz cevap gelmedi bugün sgk ya gittiğimde maliye ye vergi indiriminiz var mı ? yok mu? diye yazı yazıldı resmi yazıyı bekliyoruz oradan gelecek cevaba göre ne zaman emekli olabileceğinizi size bildirecez dendi .Demek oluyorki emeklilik günün gelmeden vergi indiriminize maliye ye teyit ettirelebiliyor.Emeklilik zamanın dolduğunda tekrar maliye ile yazışacaklarını sanmıyorum sgk daha önce maliyeye teyit ettirdiği vergi indirimine inanmayıp tekrar teyit ettirmesi çok saçma olacak

Tahsise hazırlık dişekçesi verdiyseniz sgk maliye ile yazışıp teyit alıyor.
Emeklilikte tekrar sormuyorlar.

ne zaman emekli olabilirim diye verdiğim dilekçe emeklilik tahsise hazırlık dilekçesi mi oluyor şimdi

Aynen öyle
Günleriniz önceden toplanıyor,gerekli yazışmalar yapılıyor ve ne zaman emekli olacağınıza dair yazı veriliyor.
Emekli olurken kolaylık oluyor.

Üst Alt