Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Vergi indirim hakkım var. Emeklilikte yeniden rapor istenecek mi?
[FONT=sans-serif]Merhaba değerli arkadaşlar bende bir konu üzerinde bilginizi almak istiyorum:[/FONT]
[FONT=sans-serif]Ben 1984 doğumluyum [/FONT] [FONT=sans-serif]İlk sigortalı olarak çalışmaya başladığım tarih 10.04.2001[/FONT] [FONT=sans-serif]Hastaneden aldığım raporun tarihi 29.08.2013 [/FONT] [FONT=sans-serif]Aldığım oran ise orta derecede etkilenmiş KOAH %40 sürekli rapor[/FONT] [FONT=sans-serif]Raporumu maliye ye gönderdiğim tarih 08.10.2013 sonuç olarak 3.dereceden vergi indirimi hakkı kazandım[/FONT]
[FONT=sans-serif]Asıl sormak istediğim şu bazı arkadaşların hizmet süresi dolduğunda emeklilik için müracaat ettikleri zaman SGK tekrar rapor istiyormuş. Acaba benden de isterlermi?[/FONT]
[FONT=sans-serif]Bazı arkadaşlar da şöyle söylüyor 2013 tarihinden önce alınan raporları süresiz dâhi olsa SGK kabul etmiyor kendisi bizzat hastaneye sevk ediyor süresiz vergi indirimi dâhi olsa bu doğrumu ?[/FONT]
[FONT=sans-serif]Yani acaba 2019 sonlarında hizmet sürem dolunca emeklilik için müracaat ettiğim zaman SGK banada aynısını yaparmı ? Lütfen bilgilendirirseniz sevinirim[/FONT]
Hocam vergi indirimi raporunda herhangi bir süre belirtilmemiş
Fakat asıl mesele şu ben burada bir kaç arkadaşın karşılaştığı sorunları okudum bazılarının raporlarının süresiz ve vergi indirimlerininde süresiz olmasına rağmen hizmet süreleri dolunca emeklilik için SGK ya müracaat ettiklerinde SGK nın tekrar güncel rapor istediğini eski raporların geçersiz olduğunu söylediğini okudum acaba banada aynısı olurmu
2013 yılından önce alınan raporlar için sgk yeniden rapor istiyor.Eğer 2013 yılından sonraysa sgk tekrardan rapor istemez vergi indirim belgenizde süresiz olduğuna göre emekliliğinizde hiç bir sorun olmaz.
Fakat dediğim gibi formlarda bir çok engelli arkadaşımızın başına gelmiş rapor süresiz vergi indirimi süresiz hizmet zamanı dolunca emeklilik için müracaata gidiyorlar son dakika sürpriz SGK raporu kabul etmiyor tekrar kendisi kurum olarak sevk ediyor. O yüzden doğal olarak korkuyorum. Acaba aynı problemlerle bizdemi karşılaşacağız
Bu arada
Ben 1984 doğumluyum
İlk sigortalı olarak çalışmaya başladığım tarih 10.04.2001
Hastaneden aldığım raporun tarihi 29.08.2013
Aldığım oran ise orta derecede etkilenme KOAH %40 sürekli rapor
Raporumu maliye ye gönderdiğim tarih 08.10.2013 sonuç olarak 3.dereceden vergi indirimi hakkı kazandım
EMEKLİLİK GÜNÜNÜZ DOLDUĞU ZAMAN
Bunu ögrenmenin en iyi yolu sgk gidip emekli olur yazısı almaktır.raporunuzla sgk gidin emekli olur yazısını isteyin..verirlerse sorun yok..
Hizmet günümün dolmasına yaklaşık olarak 1,5 yıl var . Emekli olabilir yazısını SGK dan nasıl alacağım. İlk defa sizden duyuyorum İstanbul40 beyefendi.
hizmet gününüz dolduğunda sgk ya raporunuzla gideceksiniz emekli olur yazısını alacaksınız..sgk emekli olur yazısını size vereceklerdir...vermezler ise yeni rapor almak zorunda kalırsınız...raporu kabul ederlerlerse sorun olmaz.....Bunuda sgk ya gittiğinizde ögrenebilirsiniz...şimdi
Yapacağınız gününüz dolmadan sgk emeklilik işlemlerine gidip sormak raporunuzua yanınızda götürün daha net bilğiyi ordan alabilirsiniz...
gününüz dolduğunda rapor isterlerse şimdiden önlemini alıp yeni raporunuzu çıkarırsınız.... zaman kaybetmezsiniz....
1 Ekim 2008 öncesinde ilk kez sigortalı olmuş ve emekliliği de 4a (SSK) statüsünde gerçekleşecek kişiler bir kez vergi indirim hakkı elde ettiklerinde bu hakka istinaden emeklilik hakkını da kazanmış olurlar. Bu kişilerden emeklilik zamanı geldiğinde yeniden rapor istenmesi söz konusu olamaz. Kişi "vergi indirim hakkım var" der, sgk da bu beyan istinaden işlemleri başlatır.
Yani siz de ssk (4a) statüsünde emekli olacaksanız, elde etmiş olduğunuz sakatlık indirimine istinaden emekli olabileceksiniz. Sizden yeniden rapor vs. istenmeyecek.
Not 1: Vergi indirim hakkı süreli olursa SGK da emeklilik için kontrol muayenesi koyabilir.
Not 2: SGK teorik olarak ne zaman isterse kontrol muayenesine çağırabilir
10.04.2001 tarihindeki sigortalılık tam primse, 19 yıl sigortalılık süresi ve 4240 prime tabisiniz (bu hesapta yapın önemi yok, TAM prim olması yeterlidir).
Ne zaman emekli olacağınızın hesabında ise gün/ay/1984 + 18 = gün/ay/2002 temel alınır. Yani gün/ay/2002 + 19 yıl olur. Bu da gün/ay/2021'e denk gelir.
tam primden kastım ne kadar gün yattığı değil. Kastettiğim şey primlerin staj/çıraklı olmaması, sıradan çalışan statüsünde olması. Eğer bu şekilde sigorta girişi olmuşsa, bir gün dahi olsa fark etmez, emeklilik için o temel alınır.
s.aleykum 2003 de %40 alınan raporum var 2012 de başka bir iş yerine başladım maliye iş yerime vergi indirimi göndermiş daha önce çalıştığı iş yerinde vergi indiriminden yararlanıyordu diye..benim kafama Takilan ilerde emekli okurken yeni rapor isterlermi bu durumda emekli olabilirmiyim 2003 öncesi rapor olanlar yeni rapor isterler diyenlar var bilgisi olan varmi
Sürekli vergi indirimi resmini nasıl paylaşabilirim yeni iş yerine gelen vergi indiriminde tarih 2012 yazıyor ama ilk vergi indirimi tarihi 2004 yanı ilk çalıştığım yerdeki vergi indirimi
s.aleykum 2003 de %40 alınan raporum var 2012 de başka bir iş yerine başladım maliye iş yerime vergi indirimi göndermiş daha önce çalıştığı iş yerinde vergi indiriminden yararlanıyordu diye uzerinde
2012 tarihli benim kafama Takilan ilerde emekli okurken yeni rapor isterlermi bu durumda emekli olabilirmiyim 2013 oncesi rapor olanlar yeni rapor isterler diyenlar var bilgisi olan varmi
Rapor tarihinin bir önemi yok sgk emekli olurken sgk kurumu kişinin engelli vergi indirimi var mı yok mu ona bakar zaten sizin varmış emekli olurken vergi indirim hakkınız olduğunu söylemeniz yeterli onlar maliye den teyit alıp emekli işlemlerini başlatacaklar yeni rapor istenmesi söz konusu değil