Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim hakkım var. Emeklilikte yeniden rapor istenecek mi?

final.33

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
4 Nisan 2012 Güncel:

Evet arkadaşlar bugün itibari ile sgk dan 27/06/2012 tarihi ile emekli olabilir yazısını aldım

____________________-
Sayın oturan boğa benim merak ettiğim.ben vergi indirimi aldım.aurt mitral kapak değişti.% 40 aldım.vergi indirimindende yararlanıyorum.
acaba 25/01/2012 emeklilik için gün ve hizmet sürem dolacak.başvuruda tekrar rapor isdenecekmi.yoksa aldığım vergi indirim raporunu kabul edeceklermi.bunu merak ediyorum.bilgi verirsenbiz.rapuru 2006 aldım.

SSK statüsünde çalışansanız, emeklilikte yeni rapor istenmesi söz konusu olmayacak.

selam

25.01.1977 doğum tarihi.
sigorta başlandıç 25.01.1995
3.derece özürlü gurubu %40 rapor.
2006 da vergi indirimi aldım.
3770 günüm var.
Sanırım 25.01.212 de günüm dolacak.

aurt mitral kapak değişikliği .rapor oranı düşer mi, yeni rapor isterler mi. ben de çokk endişeliyim. aynı durumda olanlar varsa bilgi paylaşımı yaparlarsa sevinirim

.sizinde durumda bir gelişme olursa bizi bilgilendirirseniz sevinirim. Teşekkürler

Vergi ind. hakkınız olduğuna göre emeklilik zamanında tekrardan rapor istenmesi söz konusu olamaz..

Emeklilik için (25.01.1995 +) 17 yıl sigortalılık süresi ve 3920 gün prime tabisiniz.

Hak etmiş olduğunuz vergi indirimi sizi yeniden rapor almaksızın emekli edecektir. Rahat olun...

2008 öncesi %40 vergi maliyeden vergi indirimi alan 4c li sgk lılar

Sayın oturan boğa : 1990 yılında hacettepede kapakçık ameliyatı oldum.1993 yılında okuldan sigorta girişim yapıldı.25.01.1995 itibari ile 18 yaşını doldurdum.ssk başlangıcım 1995 ocak
26.01.2004 tarihinde mersin devlet hastanesinden %40 özürlü raporu ile ankaradan vergi indirimi aldım.şu anda vergi indirimi ile özel bir kuruluşda çalışmaktayım.

Benim sorum tekrar rapor veya vergi indirimi almam gerekirmi.bu gün konuşduğum ber sgk emeklilik memuru yeniden rapor isdeneceğini söyledi kazanılmış hakım olduğunu söyledim bizi bağlamaz dedi üniversite hasdanesine sevk edecekler. Eğer raporu adana sğlık kurulu babul etmesse çukurova balcalı hastanesine sevk edeceklermiş.durum bu..........................

Evet sizin önerileriniz nedir bununla ilgili belgeler,örnek davalar varmı ?
Eminim bir çok arkadaşımız bu konudan muzdaliptir.bilgi paylaşımı yaparsanız sevinirim.

Selamlar saygılar

Memur sallamış... 1 Ekim 2008'den önce sigortalı olmuş 4a (ssk) statüsünde emekli olacak kişiler çalışma yaşamının herhangi bir aşamasında defterdarlıktan sakatlık indirimi hak ettiğinde, bu hak onlara erken Yaşlılık aylığındna yararlanma hakkı sağlar.

Hak etmiş olduğunuz vergi indirimi sizi yeniden rapor almaksızın emekli edecektir. Rahat olun...

Sayın oturan boğa günaydın cevabınız için teşekkür ederim.içim biraz rahatladı.moralim çok bozulmuşdu.
Peki benim hizmet sürem dolacak 17 yıl bitecek sanırım 2013 de mi olacak.birde rapor tekrarını talep ederlerse.ne dem lazım yada bir yasa varmı veya bir mahkeme sonucu gibi birşey.bilgi amaçlı

çokkk teşekür ederim.iyi günler

Turan merhaba,
2013 yılında senden rapor istemez isteyemez 5510 sayılı kanundan evvel sigortalı olanlar vergi ind. hakkı almak zorunda ve sen bu hakkı kazandığına göre tekrar rapor istenmesi söz konusu olamaz.

Arkadaşlar bende kısmet olursa 25 ocak 2012 de dolduruyorum 17 yılı daha önce bir işlem yaymam gerekiyormu.mersinde 2004 vergi indirimim var.tekrar rapor alınacakmı.mazisam bununla ilgili bilgi verirmisin.birde ben 4a yani eski ssk lıyım fark varmı.bilgi

1. 26.02.2012 tarihinde sgk ya emekli olmak için müracaat edebilirsin.
2. Tekrar rapor ve vergi ind. hakkı almana gerek yok bu hak 1 kere alınır ve bu hak ile emekli olursun..
3. ssk ile 4a aynı şeydir..
4.Emekliliğin şimdiden hayırlı olsun Turan SAĞCAN. Anne,Babaya selamlar öpüyorum ellerinden..

işgüzar memurlar

biraz önce mersin sgk ya gittim.kendi hesaplarıma ve siteden yaptığım hesaplamalara bakarak 26 haziran 2012 emeklilik sürem doluyurdu.ön hesaplatma için sgk emeklilik bölümüne gittim.dilekçe+ncf fotokopi + rapor fotokopi+vergi indirimi fotokopisi ile başvuru yapmak istedim.oradaki memur yüzüme bile bakmadan şöyle bir baktı ve ne demesin 'burapor eski tarihli yeniden rapor al' başımdan aşağı kaynar sular döküldü.ne diyeceğimi bilemedim.nasıl yani dedim.yeniden rapor alınacakmış.hala sinirliyim.itiraz ettim.raporum sürekli ve vergi indirmim ankaradan onaylı yeniden rapor almam dedim.şefe gönderdi.şefleri baktı inceledi doğru haklısınız dedi.evrağımı işleme koysun dedi.yeniden gittim.adam sanki düşma gibi bakıyor.sanki emekli etmememk için oraya kaoymuşlar.eğer itiraz etmesen.dönüp gitsem neolacaktı.uğraşıp duracaktım.

şimdi sayın oturan boğadan ricam böyle bir durumda nasıl haraket edecem.kanunlar ile ilgili yazılar varsa paylaşması.

şimdiden çok teşekkürler.

Kesinlikle ama kesinlikle işgüzarlık. O memuru umursamayın ve şefine çıkın. İşinizi yapmazsa da BİMER'e ve Valiliğe şikayetçi olacağınızı söyleyin! Dağ başı değil burası... Hiç sıkılmayın, ya güzellikle yapar işini, ya da "yandım anam" diye bağıra bağıra...

Oturan boğa teşekkürler.ya aklıma geldimi sinirleniyorum.neyseki işleme koydular herhalde.bana bir yazı felan vermedile ama.sanırım eve yazı gelecek.heyecanla bekliyorum.inşallah başka işgüzarlar çıkmaz.ya anlamadığım birşey var sgk daki herkesi devlet özellikle seçmiş oraya oturtmuşlar.gelenin işini zorlaştırın yıldırın uzatın uğraştırınki insanlar bırakıp gitsinler emekli felan olmasınlar.sgk sorun çözme yeri değil sorun çıkarma yeri.yıldırma yeri.neyse bakacaz görecez.ne olcak.zaten sürede oradaki şefin dediği gibi 26 haziranda doluyormuş.inşallah hayırlısı ile iyi sonuç gelecek

emeklilik işlemlerimi takip ediliyor bülent abi burdan

Evet arkadaşlar bugün itibari ile sgk dan 27/06/2012 tarihi ile emekli olabilir yazısını aldım.şimdi ömss başvuru yaptım.sınava girmeyi düşünüyorum.acaba dilekeçeyi versemmi yoksa atamalar ne zaman belli oalcak.o konuda bilgisi olan varmı acaba.ilk atamalar belli olduktan sonramı dilekçe versem kararsız kaldım.emeklilik güzelde 700 tl maaş yetmez.şuan zaten yetmiyor.kararsız kaldım.atamalar ne zaman ?????

Emeklilik

Selamlar ; ben aurt kapak ameliyatı oldum 1990 yılında %40 raporum var.2004 yılında vergi indirimi aldım.ilk sigorta başlangıcım 26 haziran 1995

emeklilik dilekçemi vermek için 16 günüm kaldı.2 ay kadar önce sgk ya dilekçe verdim.gün hesabı yapmak için.biraz zor oldu ama neyse bana bir yazı verdiler.28 haziran 2012 de emekli olabilir diye.bende bekliyorum.inşallah raporu yenile demezler veya bazı yazılar okudum süreli emekli ediyorlar yani kontrol muayeneli.örnek 1 yıl sonra kontrol gibi.benim raporumda veya vergi indirim belgemde sürelidir ibaresi yok.raporumda sürekli yazıyor.vergi indirim belgemde süreli veya sürekli diye bir ibare yok.kafama bu takıldı.sgk sorun çıkarma yeri ya emekli ederler ama kontrol muayeneli çünkü raor yenilemede veya kontrolde yeni ceyvele göre %40 alma şansım çok az.böyle bir yetkileri varmı.böyle bir durum olursa napmalıyım.

Bu konu hakkında bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.teşekkürler.

Vergi indirim belgenizde bir süre kısıtlaması yoksa, o hakkınız sürekli demektir. SGK o hakka istinaden emekliliğinizi işleme koyar. Kontrol muayenesi isteme olasılığı çok çok çok azdır. Kötü bir şans olur ancak...

Selamlar ;
ben daha önce 27/02/2012 tarihinde dilekçe sgk ya vermiştim.bana 27/06/2012 tarihi itibari ile emekli olabilir diye yazı verdiler.yazıda şu ibare var ''27/06/2012 tarihinden sonra c/b' sine göre emekli olabilirsiniz'' diye acaba bu nademek.bunu anlamadım.bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

Teşekkürler

Emeklilik dilekçesi

Selamlar
evet büyük gün bugündu
öğleden sonra işyerinden emeli olur yazısını beraber diğer evrakları mersin sgkya verdim.memur bayan daha önce nisan da verdikleri 27/06/2012 den sonra emekli olabilir yazısı olmasına rağmen 1 temmuz itibari ile emeklilik maaşını hak ettiğimi ama vergi dairesi ile yazışmaların olacağını söyledi.bende şaşırdım.niye 2 ay yazışmışlardı daha önce anlamadım.2 temmuz itibari ile e devletten tahsis numarası ile takip edebileceğimi söyledi.sürecin hızlanmasını isterseniz vergi dairesine söyleyin çabuk yazsınlar dedi.siz takip edin dedi.nasıl olacak hiç bir bilgi vermedi.durum bu hayırlısı bakalım ne olacak.bu konuda bilgisi olan varsa paylaşsın lütfen.özellikle mersin için
şimdiden teşekkürler.

Vergi dairesinden elden yazı alığ SGK'ya verseniz, kabul edecekler miymiş?

Üst Alt