Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim hakkım var. İşyeri değiştiğinde ne yapmam gerek?

unknown_girl

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
:confused:
Özel sektörde çalışırken vergi indirimi için başvuru yapmıştım ve olumlu sonuçlandı. Şimdi kamuda çalışıyorum. Vergi indiriminden faydalanmak için nasıl bir yol izlemem gerekiyor.
NOT: Vergi Dairesinden gelen yazı duruyor. Bu yazının bir hükmü var mı?

Vergi indiriminiz geçerlidir, o yazıyı kurumda maaş işlerinizle ilgilenen mutemetya da kimse ona veriniz.

Bana gelen yazıda eskiden çalışmış olduğum şirketin adı geçiyor. Yine de geçerli olur mu?
Bu konu ile ilgili yaşadığım şehirdeki defterdarlığa da başvurdum. Herkes farklı bir şey söylüyor.
Başvuru yaptığım vergi dairesini de aradım. Onlar da sizin verdiğiniz cevabı verdi. Ancak şu an çalıştığım kurumdaki kişi o belgenin geçerli olmadığını söylüyor. Ben de ne yapacağımı şaşırdım. Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim Ufukalp

Aslında o belge vergi indiriminiz olduğunu isbatlıyor, ve kamuda memur olduğunuzdan mutemedinizin gerekli düzenlemeyi yapması gerekir.
Yok illa da olmaz derlerse orada çalıştığınıza dair bir belge ile vergi indiriminizin kayıtlı olduğu vergi dairesine başvurun ve vergi indiriminizin yeni işyerinize tebliğ edilmesini talep edin. Kurumunuza hitaben yazılacak üst yazıyı verirlerse elden alıp kuruma verin, vermezlerse onlar posta ile gönderirler.

Teşekkür ederim. Söyledikleriniz dikkate alacağım. Sonucu buraya yazarım.

Öncelikle çalıştığım kurumdan, orada çalıştığımı gösteren bir belge aldım.
Vergi indirimi için başvurmuş olduğum vergi dairesine bir dilekçe yazdım.
Vergi Dairesinden gelen yazıyı da ekledim.
Dilekçemde Engelli İndirimi'ni gösteren yazının çalıştığım kuruma gönderilmesini istedim.
Şimdi Vergi Dairesinden gelecek yanıtı bekliyorum.

iş tamam kardeş gerısı nı onlar halleder en fazla bır ay içinde...

Doğru yoldasınız sorun yok :)

Vergi indirim hakkımız varken, iş yeri değiştiğinde...

Öncelikle çalıştığım kurumdan orada çalıştığımı gösteren bir belge aldım. Daha önce vergi indirimi için başvuru yaptığım vergi dairesine bir dilekçe yazdım. Dilekçe ile çalıştığımı gösteren belgeyi vergi dairesine verdim.

DİLEKÇE ÖRNEĞİ

.................... VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜNE

../../.... tarihinde ................................'da çalıştığımı beyan etmiş G.V.K.’nun 31’nci maddesinin 2’nci bendinde belirtilen engelli indiriminden yararlanmak üzere ............. Vergi Dairesi Müdürlüğü’ne müracaat etmiş bulunmaktayım ve başvurum sonucunda tarafıma (3) üçüncü derece engelliler için uygulanan engelli indiriminden faydalandırılmam gerektiği bildirilmiştir.
../../.... tarihinden itibaren .........................’da ............. olarak görev yapmaktayım. Engelli İndirimi’nden yararlanabilmem için görev yaptığım kurum, Engelli İndirimi yazısını istemektedir. Engelli İndirimi yazısını aşağıda belirttiğim, çalıştığım kurum adresine gönderilmesi için;
Gereğini arz ederim.
Tarih
Ad Soyad
İmza

Adres: (Çalıştığınız kurumun adresi)
Telefon: (Kurum Telefonu)​

Üst Alt