Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirim hakkım var mı yok mu emin olamadım?

gülmez

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
iyi akşamlar arkadaşlar ben hiç vergi indirimine başvuru yapmadığım halde benim maaş bodromda sakatlık indirimi adı altında maaşıma 24 tl ekleniyordu yani ben şu anda anlamadım benim vergi indirim belgem varmı yokmu nereye başvurabilirim bu arada raporum %40 ağustos ayındada işten çıkarıldım belgem varsa emekliliğe başvurucam sig.başl.1988 pirim günüm 6039 cevaplarınıza şimdiden teşekkür ederim

Hiç başvuru yapmadığınıza göre vergi indiriminiz yoktur sanırım.
Bazı firmalar yanlış bir uygulamaya giderek belgeye dayanmadan kafadan vergi indirimi düzenleyebilmekteler.
Ancak emeklilikte aslolan defterdarlık ya da vergi dairesinde kayıtlı vergi indiriminizin olmasıdır.

onu vergi dairesinden öğrenebilirmiyim acaba

İyi de hiç başvurmadığınızı söylüyorsunuz zaten,daha neyi soracaksınız ki?
Başvurulup,sevk ile hastaneye gitmeden ya da geçerli bir raporu defterdarlığa ibraz etmeden,ve bu rapor maliyece %40 ve üzeri onaylanmadan kimseye vergi indirimi sağlanmaz.
İşyerinin sizekafasına göre vergi indirimi uygulaması size maliyede vergi indirim kaydı doğurmaz.
Kısaca; başvurmadıysanız vergi indiriminiz yoktur.

belgen varsa zaten aslı sende olmalı olmasa işyeirne sor belki senden habersiz raporunu yolladılar olmadı baglı bulundugun maliye ye sor olmadı raporun yeniyse vergi indirimi için başvurmalısın

Vergi indirimi uygulanmışsa direk emeklilik dilekceni ver dilekcedede vegi indirimin olduğunu belirt SGK vergi dairesine soruyor yazılı vergi indirimii varmı yokmu diye varsa emekli olursun yoksada en sağlam bilgiyi almış olursun :)

İrfan tamamen yanlış bir yönlendirme yapıyorsun.
Emeklilik başvurusu için kesinlikle işyeriyle ilişik kesilmiş olmalıdır.
Arakadaş iş ilişkisini sonlandıracak ve emekliliğe başvuracak,bu aşamada vergi indirimi olmadığı ortaya çıkacak,peki ne yapacak o arkadaş o zaman,işinden de omuş ve işsizler ordusuna katılmış olacak.
Metin,işyeri çalışandan hebersiz ve çalışan adına vergi indirimine başvuramaz.

Ufukalp, canım kardeşim yukarıda arkadaş zaten belirtmiş agustos ayında işten ayrıldığını... bir arkadaşımında aynı sorunu var sormadığı kurum kuruluş kalmadı ama vergi indirim yazısının olup olmadığını bitürlü öğrenemedi... en sağlam yol söylediğim gibi verecek dilekcesini SGK araştırıp bulacak vergi indirimi varmı yokmu diye kaybedecek birşeyi yok.

ama büyük ihtimalle vergi indirim yazısı yoktur.. bazı işletmeler kafalarına gör e vergi indirmi uyguluyorlar bunuda denetleyen hiç bir kurum yok.

İrfan Kardeş,işten çıkarıldığı ayrıntısı gözümden kaçmış,kusura bakma.

Üst Alt